martes, 27 de septiembre de 2011

Un Godello de Valdeorras consegue a medalla de prata no certame "Mundus Vini", celebrado en Alemaña.

Bioca Godello 2010, de adegas María Teresa Nuñez Veiga, consegue a medalla de prata no certame "Mundus Vini " de Alemaña.

O certame estivo caracterizado pola forte presenza dos viños españois, que nesta edición colocáronse como a terceira potencia vinícola tras Italia e Alemaña, duplicando mesmo  á todo poderosa Francia en número de premios.

Sendo conscientes do crecente incremento nas exporatacións vinícolas por parte deste país, débese valorar na súa medida o gran recoñecemento que un novo monovarietal de Godello alcanza nun dos mercados máis esixentes e de maior tradición e cultura do panorama vinícola internacional.

As notas de cata para o monovarietal de Godello Bioca 2010, elaborado por adegas María Teresa Núñez Vega e baixo o amparo da D.O. Valdeorras, son as seguintes:

"Cor limón, estilo floral moi acusado, con xasmín e azahar. Bo nivel de acidez, intenso no medio padal, capas de complexidade e un final longo".

 

jueves, 22 de septiembre de 2011

Wine Espectator outorga 90 puntos a Godeval 2010

A prestixiosa revista nortemaricana Wine Spectator outorga 90 puntos ao godello de Godeval 2010.

A prestixiosa publicación estadounidense Wine Spectator, da que o godello de Godeval é un dos habituais nos seus recoñecementos dos últimos anos, non quixo perder a tradición outorgando ao godello 2010 unha cualificación de 90 puntos.

Este recoñecemento únese ao recibido de man de The Wine Advocate que lle outorgou á colleita 2010 unha cualificación de 91 puntos e que é a mellor cualificación obtida por este viño na súa historia na revista que dirixe e edita Robert Parker, xa que as anadas 2006, 2007, 2008 e 2009 lograron 90 puntos.

O godello de Godeval, que se comercializa en Estados Unidos baixo o nome de "Viña Godeval", recolle as seguintes valoracións por parte da prestixosa publicación:

"Este ousado branco móstranos unha equilibrada acidez con remarcados aromas minerais, de pomelo e d herba fresca. Un pouco austero, pero estimulante e equilibrado. Un gran complemento para as comidas" 




martes, 20 de septiembre de 2011

A D.O. Valdeorras, cunha colleita de calidade excelente, incrementará a súa produción nun 63% con respecto á pasada campaña

A poucas semanas para a finalización da vendima, na D.O. Valdeorras as previsións de recollida da uva achéganse aos 7 millóns de quilogramos; un incremento do 63% con respecto á anterior campaña, que ven acompañado por unha calidade excelente da uva.

Os mellores presaxios seguen cumpríndose para o viño de calidade da D.O. Valdeorras que, cunha produción amplía en cantidade e excelente en calidade, asenta os alicerces dunha colleita histórica que a recado dará moito e moi bo de falar nas contornas máis esixentes do sector vinícola internacional.

Se os factores climatolóxicos puxeron todo ao seu favor para acadar estes logros, agora é a quenda dos adegueiros e elaboradores de ofrecer o seu toque de sapiencia e bo facer á hora de elaborar uns excelentes caldos.
Os diferentes terruños que se enmarcan dentro desta denominación de orixe únense ás preferencias dos diferentes adegueiros á hora de realizar a recollida, xa sexa con máis ou menos graos ou maior ou menor maduración, para ofrecer un toque diferencial a uns caldos de altísima calidade pero no que  cada un é único e inconfundible na súa esencia.

A pesar de todo, o lado menos positivo chéganos da man dos viticultores que, cunha produción tan elevada, víronse obrigados a baixar o prezo da uva. Palomino e Alicante son as grandes damnificadas nesta dinámica económico-produtiva, sendo relegadas a un moi macado segundo plano pola calidade da historicamente autóctona Godello e  prestixosa Mencía. 

jueves, 15 de septiembre de 2011

Galgueira, Vía nova e Joaquín Rebolledo repártense os premios outorgados pola Xunta de Galicia para os viños da D.O. Valdeorras

Fonte info. e foto: vinogallego
Galgueira de adegas Germán Rodríguez Prada, Vía nova de Adegas Virxe de Galir e Joaquín Rebolledo Mencía lograron os "Acios" de ouro, prata e bronce respectivamente, para os viños da D.O. Valdeorras. Estes premios son outorgados pola Consellería de Medio Rural da Xunta de Galicia en colaboración cos Consellos Reguladores. 

O Mosteiro de San Clodio, situado en pleno corazón do Ribeiro, no concello ourensán de Leiro, acolleu este xoves, 8 de setembro de 2011, a entrega dos premios máis importantes do sector vitivinícola na Comunidade galega, a 'Cata de Viños e de Augardentes de Galicia 2011', certame organizado pola Consellería de Medio Rural en colaboración cos consellos reguladores e que consegue este ano a súa edición número vinte e tres no apartado de viños e a décimo terceira no que se refire ás augardentes.


A gala estivo presidida polo presidente da Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo, acompañado polo Conselleiro de Medio Rural, Samuel Juárez, que deron a coñecer aos galardoados nas diferentes categorías dun dos concursos máis importantes que se celebran en España e que conta coa categoría de Concurso Oficial español.

lunes, 12 de septiembre de 2011

A Adega A Coroa presenta a vendima de Valdeorras na Televisión de Galicia

A Adega A Coroa, situada na localidade da Rúa de Valdeorras, presenta a vendima desta Denominación de Orixe na Televisión de Galicia, a través da reportaxe que vos ofrecemos a continuación.

A comarca valdeorresa áchase inmersa nunha vendima que será considerada como histórica en aspectos de cantidade e calidade. Para facer patentes matices, un equipo da Televisión de Galicia desprazouse á comarca ourensá para compartir con todo o público o traballo dos adegueiros da Coroa.

Aquí vos deixamos a reportaxe íntegra para que coñezades de primeira man o encomiable traballo dos viticultores adscritos á D.O. Valdeorras, que este ano augura uns caldos máis que excelentes.








martes, 6 de septiembre de 2011

As adegas da D.O. Valdeorras atópanse en plena vendima

Fonte info: Comunicalium
Varias adegas do D.O. Valdeorras áchanse inmersas en plena vendima, entre elas a premiada Godeval.

Cunha semana de adianto fronte a unha campaña normal, o pasado 29 de agosto Godeval comezou a súa vendima 2011, da que destacan, por unha banda a óptima maduración das uvas así como o seu excelente estado sanitario.

"Un ano máis, o noso Godello fai honra á súa calidade", afirma Horacio Fernández Presa, fundador de Adegas Godeval.

Este é o segundo ano na historia da adega amparada pola D.O. Valdeorras en que se comeza a vendima en agosto.

"Para nós, o habitual é empezar a primeiros de setembro, pero este ano a uva mostraba unha maduración óptima o último fin de semana de agosto e por iso decidimos comezar o pasado luns. Este adianto debeuse á tensión hídrica sufrida polo viñedo durante a primavera e o verán, pero favorece a calidade", explica Fernández Presa.

Así, as uvas de Godeval, aínda que un pouco máis pequenas de tamaño que outros anos, ten un excelente equilibrio entre azucre e acidez e o seu grao alcohólico probable roldará os 13º.


"Isto é contrario aos criterios dalgúns que opinan que os viños brancos deben ter menor gradación, en cambio eu considero que mostran a súa máxima expresión ao redor dos 12º-13º", opina a alma máter de Godeval.

En definitiva, trátase dunha colleita que se está desenvolvendo con arranxo á normalidade e que, sen dúbida, dará orixe a unha anada sobresaliente tanto de Godeval como de Godeval Cepas Vellas, as dúas referencias da adega.





viernes, 2 de septiembre de 2011

O internacionalmente reputado cheff neoyorkino Eric Ripert, exalta no seu programa televisivo "Perfect Pairings" ao mencía de Valdeorras Casal Novo


Eric Ripper, chef gañador de tres estrelas Michelin e catro estrelas New York Times, é un gran filántropo que participa activamente axudando aos máis necesitados en Nova York. Á súa vez, presenta un premiado programa de cociña no que incluíu ao Mencía de Valdeorras Casal Novo, como unha maridaxe perfecta para combinar con pratos e comidas de sabores intensos.

Eric Ripert é o co propietario e Cheff Executivo dun dos máis importantes restaurantes estadounidenses, Le Bernardin, que se instalou en Nova York en 1986 previa fundación en París en 1972. Á súa vez presentou varios programas de televisión de temática culinaria que foron galardoados con importantes premios do audiovisual televisivo internacional. A todo iso hai que sumar un gran labor filantrópica en favor das clases máis necesitadas, cedendo de forma diaria e gratuíta unha gran cantidade de produtos de primeira calidade por medio da organización City Harvest.

A través dun dos seus grandes éxitos televisivos "Perfect Pairings", caracterizado por desligarse dos tópicos culinarios que caracterizan á cociña internacional, Ripper  preséntanos ao viño Casal Novo, un mencía xove pertencente á D.O. Valdeorras, como perfecto acompañante de alimentos de sabor intenso e gran exquisitez.

Neste programa rompe o tópico de que un viño xove non pode acompañar aos sabores fortes, querendo demostrar que estes viños poden ser un complemento perfecto aos alimentos de intenso gusto. E así presenta a Casal Novo, como:  "un viño lixeiro pero de gran exquisitez que mantén a acidez e frescura necesarias para contrarrestar e combinar con sabores intensos", como poden ser os embutidos de alta charcutería mostrados no vídeo.  

Este viño novo, suave e especiado, é en palabras de Ripert "a combinación máis exitosa para acompañar unha comida de sabores intensos entre amigos", puntualizando que "definitivamente necesítase un viño novo con corpo e personalidade para ser maridado con pratos de sabor intenso e así lograr un equilibrio de sabores armónico e proporcionado".

Non é casualidade que este gran Chef escollese a un viño pertencente á D.O. Valdeorras de entre a inmensidade de viños xoves que ofrece o mercado; e é que se de algo saben os produtores da comarca, é da combinación e maridaxe dos seus excelentes viños con produtos gastronómicos de alta charcutería e sabores intensos, como pode ser o afamado "Botelo" de Valdeorras. 




miércoles, 31 de agosto de 2011

13 viños da D.O. Valdeorras distinguidos polos Catadores Galegos.

Onte facíanse públicas as valoracións achegadas pola Asociación Galega de Sumilleres "Gallaecia" que, despois de realizar unha dobre cata nas diferentes Denominacións de Orixe Galegas durante os meses de Xuño, Xullo e Agosto, realizaban no día de onte a cata final onde saíron os galardoados como "Distinguidos Gallaecia 2011", premio recoñecido polo Ministerio de Medio Rural do Goberno de España.

De entre os 21 viños da D.O. Valdeorras seleccionados na cata inicial celebrada na sede do Consello Regulador desta denominación de orixe, premiouse a 13 deles nunha selección que foi definida pola Presidenta da Asociación Galega de Sumilleres, Mercedes González, como "Moi axustada", engadindo "que daba pena deixar algún fóra, pero que tampouco se pode premiar a todos, xa que entón perderíase o rigor destes galardóns"

Para remarcar a profesionalidade e rigurosidade destes premios, a cata final realízase con mostras recollidas directamente do mercado. Xa que segundo nos aclara Mercedes "Nós para a cata final collemos mostras directamente do mercado para asegurarnos do que vai comprar o consumidor é o que catamos; é por iso que o que certificamos é o lote"

En canto ao resultado final do catado, remarca como nota diferencial con respecto a outros anos que "os viños están a evolucionar máis rápido que outras tempadas, debido a que tivemos un verán seco, e entón a frescura queda un pouco máis camuflada e a acidez quedou un pouco tapada". E, a súa vez destacou aos crianza como "uns viños superfrancos e moi lonxevos mantendo a variedade"

Os viños da D.O. Valdeorras distinguidos co galardón "Gallaecia 2011" son os seguintes:
(Podes coñecelos de primeira man facendo click sobre eles)

Viños Brancos

VIÑO/ADEGA






Viños Tintos

VIÑO/ADEGA












viernes, 26 de agosto de 2011

Valdeorras prepárase para dar a benvida a "La Vuelta 2011"


O próximo 31 de Agosto a comarca de Valdeorras prepárase para dar a benvida á undécima etapa da Volta Ciclista a España 2011, que se iniciará na veciña comarca de Monterrei e percorrerá a comarca de Valdeorras para concluír cun emocionante final na estación de esquí de Manzaneda.
A Volta volve a terras galegas despois da Saída de Vigo en 2007 cunha etapa moi emocionante e selectiva conformada por catro portos moi esixentes repartidos ao longo da xornada. 

O inicio da etapa efectuarase desde a localidade de Verín ás 12:40 horas cunha saída neutralizada e percorrerá a N-550 até A Gudiña, onde tomará o desvío da OU-553 para entrar na comarca de Valdeorras. O discorrer da etapa realizarase polas localidades de Viana do Bolo, A Veiga, O Barco, Vilamartín de Valdeorras e A Rúa para encamiñarse a un esixente e emocionante final de etapa nun puerto até agora descoñecido para a carreira. 

Fai click sobre a imaxe para ampliar o percorrido
A estación de esquí de Manzaneda, cos seus trinta quilómetros de ascenso, é o cume máis emblemático do Macizo Central ourensán e espérase que poda provocar cambios na clasificación xeral coa aparición de novas figuras para a disputa de "A malla Vermella". Os Nibali, Rodríguez, Chavanel, Escarponi, Sastre, Nieve, Antón ... e todo o groso do pelotón que conforma esta "Volta 2011", deberán empregarse a fondo nesta esixente etapa para manter as súas opcións á vitoria final de Madrid. 

Fai click sobre a imaxe para ampliar o perfil da etapa
Pero todo o esforzo que supón este esixente deporte, a recado verase recompensado pola calor do público ourensán en xeral  e o valdeorrés en particular; que xa sexa a pé de estrada ou dende os seus coidados viñedos, colleitando o fantástico e apreciado froito cultivado con esforzo, sacrificio e saber facer durante o ano, transmitirán todo o seu apoio aos deportistas nunha histórica etapa que augura unha histórica colleita 2011.




miércoles, 24 de agosto de 2011

A adega María Teresa Núñez Veiga dá o pistoletazo de saída á Vendima 2011 en Valdeorras


Fonte artigo: La Región
As altas temperaturas rexistradas e a combinación dos ventos atlánticos e mediterráneos propiciaron a maduración óptima da uva nos viñedos da adega María Teresa Núñez Veiga, situada na localidade valdeorresa de Petín.

Aínda que o groso de adegas pertencentes á D.O. Valdeorras aínda esperarán como mínimo unha semana máis. A excelente maduración do froito, propiciada pola óptima meteoroloxía que caracterizou a tempada en Valdeorras, predispuxo que a adega afincada na localidade de Petín dea o pistoletazo de saída á vendima 2011.

O domingo comezaban cos preparativos e este mesmo luns recollían pola mañá ao redor dos 2.000 quilos de godello, do que destacan 'a súa elevada calidade' e unha gradación que rolda os 13 graos.

A adega de Petín prevé que en 15 días rematarán a recollida da produción das dúas variedades de uva que hoxe en día despachan, godello e mencía, e das que esperan recoller ao redor dos 47.000 quilos. 'Mantemos que as cifras roldarán máis ou menos as do pasado ano, aínda que poida que haxa un incremento do 10%', sinala Celestino Noveira, copropietario desta adega e enólogo de Bioca. 

Dende o Consello Regulador recalcan a intensa calor vivida durante os meses primaverais nesta comarca e que auspiciou, que agora en agosto,  se adiántese a vendima. Aínda que tradicionalmente, o Consello marcou sempre a data de principios de setembro para a recollida da uva, este ano, as temperaturas de 35 graos vividas durante practicamente todo o mes de agosto e a combinación dos aires atlánticos e mediterráneos favoreceron este adianto.

Jorge Mazaira, director técnico do Consello Regulador da D. O. Valdeorras, asegura que a colleita deste ano superará 'sen problema' os 5,5 millóns de quilos que se rexistraron o ano pasado.'Temos e teremos unha boa produción, e unha colleita moi boa en canto a cantidade e calidade', asegura Mazaira.