![]() |
Fonte artigo: La Región As altas temperaturas rexistradas e a combinación dos ventos atlánticos e mediterráneos propiciaron a maduración óptima da uva nos viñedos da adega María Teresa Núñez Veiga, situada na localidade valdeorresa de Petín. |
Aínda que o groso de adegas pertencentes á D.O. Valdeorras aínda esperarán como mínimo unha semana máis. A excelente maduración do froito, propiciada pola óptima meteoroloxía que caracterizou a tempada en Valdeorras, predispuxo que a adega afincada na localidade de Petín dea o pistoletazo de saída á vendima 2011.
O domingo comezaban cos preparativos e este mesmo luns recollían pola mañá ao redor dos 2.000 quilos de godello, do que destacan 'a súa elevada calidade' e unha gradación que rolda os 13 graos.
A adega de Petín prevé que en 15 días rematarán a recollida da produción das dúas variedades de uva que hoxe en día despachan, godello e mencía, e das que esperan recoller ao redor dos 47.000 quilos. 'Mantemos que as cifras roldarán máis ou menos as do pasado ano, aínda que poida que haxa un incremento do 10%', sinala Celestino Noveira, copropietario desta adega e enólogo de Bioca.
Dende o Consello Regulador recalcan a intensa calor vivida durante os meses primaverais nesta comarca e que auspiciou, que agora en agosto, se adiántese a vendima. Aínda que tradicionalmente, o Consello marcou sempre a data de principios de setembro para a recollida da uva, este ano, as temperaturas de 35 graos vividas durante practicamente todo o mes de agosto e a combinación dos aires atlánticos e mediterráneos favoreceron este adianto.
Jorge Mazaira, director técnico do Consello Regulador da D. O. Valdeorras, asegura que a colleita deste ano superará 'sen problema' os 5,5 millóns de quilos que se rexistraron o ano pasado.'Temos e teremos unha boa produción, e unha colleita moi boa en canto a cantidade e calidade', asegura Mazaira.