martes, 26 de octubre de 2010

Datos da vendima 2010 en Valdeorras

A cantidade oficial de uvas recollidas é de 4.330.292 quilos, un descenso considerable en cantidade con respecto ao ano pasado. Non así en calidade, onde o máximo responsable técnico da Denominación de Orixe, Jorge Mazaira, cualifica de moi boa a calidade da uva.

Coa chegada das últimas uvas á adega ruesa Rafael Palacios deuse por pechada, nas últimas horas, unha vendima que comezara o 7 de setembro a adega Valdesil.

O intempestivo inverno que azoutou a comarca valdeorresa esta campaña, propiciou o afloramiento de enfermidades que aburaron principalmente ás variedades Alacante e Xerez; diminuíndo considerablemente a súa produción até unhas cifras que roldan os 620.648 e 433.992 quilos respectivamente. Sendo as variedades máis significativas da comarca, Godello e Mencía, as que mellor soportaron as inclemencias meteorolóxicas; mantendo a súa produción en cifras similares a campañas anteriores con 1.737.071 e 1.515.003 quilos.

O que cabe destacar desta vendima é o altísimo nivel de salubridade do que gozaban as uvas na súa entrada ás adegas. Os froitos que lograron superar as enfermidades invernais, conseguiron un nivel de maduración optimo debido ás altas temperaturas do seco verán e referendadas polas suaves choivas de principios de setembro. Con todo iso, espéranse para a anada 2010 uns caldos de gran calidade, tanto no D.Ou. Valdeorras como no resto de Denominacións galegas.


Os viños da D.O. Valdeorras triunfan en Nova York

A presentación dos viños do D.O. Valdeorras, celebrada no Metropolitan Pavilion de Nova York, é cualificada de éxito rotundo.

O acto, denominado Great match de Nova York e celebrado o pasado 7 de outubro, cualifícase de éxito rotundo por parte do Consello Regulador.

Deron a benvida aos viños de Valdeorras máis de 400 profesionais do sector, que destacaron a gran diferenciación que caracteriza a estes caldos, sobre todo os brancos, augurándolles un máis que prometedor futuro nun país que supera os 55 millóns de consumidores habituais de Viño.

O broche de Ouro púxoo o internacionalmente coñecido wine geek, Steve Olson, quen impartiu chárlaa coloquio "Seminar featuring Valdeorras Wines" que serviu como colofón final do acto.