A cantidade oficial de uvas recollidas é de 4.330.292 quilos, un descenso considerable en cantidade con respecto ao ano pasado. Non así en calidade, onde o máximo responsable técnico da Denominación de Orixe, Jorge Mazaira, cualifica de moi boa a calidade da uva.
Coa chegada das últimas uvas á adega ruesa Rafael Palacios deuse por pechada, nas últimas horas, unha vendima que comezara o 7 de setembro a adega Valdesil.
O intempestivo inverno que azoutou a comarca valdeorresa esta campaña, propiciou o afloramiento de enfermidades que aburaron principalmente ás variedades Alacante e Xerez; diminuíndo considerablemente a súa produción até unhas cifras que roldan os 620.648 e 433.992 quilos respectivamente. Sendo as variedades máis significativas da comarca, Godello e Mencía, as que mellor soportaron as inclemencias meteorolóxicas; mantendo a súa produción en cifras similares a campañas anteriores con 1.737.071 e 1.515.003 quilos.
O que cabe destacar desta vendima é o altísimo nivel de salubridade do que gozaban as uvas na súa entrada ás adegas. Os froitos que lograron superar as enfermidades invernais, conseguiron un nivel de maduración optimo debido ás altas temperaturas do seco verán e referendadas polas suaves choivas de principios de setembro. Con todo iso, espéranse para a anada 2010 uns caldos de gran calidade, tanto no D.Ou. Valdeorras como no resto de Denominacións galegas.