Tras un ano 2011 histórico en canto a produción e calidade, a colleita volve á normalidade cunha redución do 15% na produción pero cunha calidade de froito excelente.
A denominación de orixe Valdeorras será a primeira en iniciar a vendima en 2012 estando previsto que a campaña arrinque de forma xeneralizada o próximo fin de semana.
Segundo explica o técnico deste consello regulador, Santiago Pérez: "é habitual que Valdeorras recolla antes a uva xa que, aínda que a brotadura prodúcese primeiro na costa, polas temperaturas e o tipo de vide, a maduración vese favorecida nesta zona debido ao clima continental, cunha maior cantidade de horas de sol no verán e picos de calor máis altos".
Algo despois, co arranque da segunda quincena, empezará o traballo nas denominacións de orixe Rías Baixas e Ribeira Sacra, mentres que entre o 15 e o 20 farao en Monterrei e en Ribeiro aprazarase até o día 25, aproximadamente.
Aínda que as datas de recolección postérganse con respecto ao ano pasado, Santiago Pérez afirma que "este ano entra dentro da normalidade" se a comparación realízase coa media da última década. O atraso con respecto ao ano pasado débese ás temperaturas de primavera, cando empeza o ciclo activo da planta, foron "inferiores ao habitual" principalmente polas noites.
Neste sentido, a planta retardou os seus procesos biolóxicos, feito que se considera positivo para a calidade da uva, pois unha maduración lenta e pausada é mellora á rápida.

Outro factor crave é que non se adianten e instalen as choivas otoñales, de forma que o tempo permita vendimiar sen problema.
A previsión para estes días é a chegada dun anticiclón con ventos do leste, o que implica que serán cálidos e sen humidade. Feito que moi beneficioso en todos os aspectos, xa que é nestas datas cando se empeza a marcar a calidade en función da concentración de azucres, a diminución da acidez e outros factores.
Respecto diso, o técnico de Valdeorras Santiago Pérez destaca que "o grao alcohólico xa está a se alcanzar nesta denominación de orixe".

En canto á cantidade, desde Valdeorras e segundo datos que facilita Europa press, espérase un retroceso do 15% da produción. Feito que se materializaría nunha cantidade que roldaría os 6,5 millóns de Quilogramos de uva colleitada.
A maior caída dentro das DO galegas, é a prevista polo consello regulador da denominación Rías Baixas, que estima que a redución será de "practicamente o 50 por cento" con respecto á anterior.
A continuación, Ribeiro calcula que a produción será "pequena" en relación co ano pasado, cunha diminución do 37%.
Os números na Ribeira Sacra son similares, ao advertir que se producirá unha diminución do 30%.
Pola súa banda Monterrei prevé retrocesos que roldarían o 10%, respectivamente, o que levaría a cultivar uns 2 millóns de quilogramos.
Accede á fonte da noticia
Ven a coñecer a vendima DO Valdeorras a través dunha interesante proposta enoturística
Coñece cursos formativos na DO Valdeorras
A denominación de orixe Valdeorras será a primeira en iniciar a vendima en 2012 estando previsto que a campaña arrinque de forma xeneralizada o próximo fin de semana.
Segundo explica o técnico deste consello regulador, Santiago Pérez: "é habitual que Valdeorras recolla antes a uva xa que, aínda que a brotadura prodúcese primeiro na costa, polas temperaturas e o tipo de vide, a maduración vese favorecida nesta zona debido ao clima continental, cunha maior cantidade de horas de sol no verán e picos de calor máis altos".
Algo despois, co arranque da segunda quincena, empezará o traballo nas denominacións de orixe Rías Baixas e Ribeira Sacra, mentres que entre o 15 e o 20 farao en Monterrei e en Ribeiro aprazarase até o día 25, aproximadamente.
Aínda que as datas de recolección postérganse con respecto ao ano pasado, Santiago Pérez afirma que "este ano entra dentro da normalidade" se a comparación realízase coa media da última década. O atraso con respecto ao ano pasado débese ás temperaturas de primavera, cando empeza o ciclo activo da planta, foron "inferiores ao habitual" principalmente polas noites.
Neste sentido, a planta retardou os seus procesos biolóxicos, feito que se considera positivo para a calidade da uva, pois unha maduración lenta e pausada é mellora á rápida.

Outro factor crave é que non se adianten e instalen as choivas otoñales, de forma que o tempo permita vendimiar sen problema.
A previsión para estes días é a chegada dun anticiclón con ventos do leste, o que implica que serán cálidos e sen humidade. Feito que moi beneficioso en todos os aspectos, xa que é nestas datas cando se empeza a marcar a calidade en función da concentración de azucres, a diminución da acidez e outros factores.
Respecto diso, o técnico de Valdeorras Santiago Pérez destaca que "o grao alcohólico xa está a se alcanzar nesta denominación de orixe".

En canto á cantidade, desde Valdeorras e segundo datos que facilita Europa press, espérase un retroceso do 15% da produción. Feito que se materializaría nunha cantidade que roldaría os 6,5 millóns de Quilogramos de uva colleitada.
A maior caída dentro das DO galegas, é a prevista polo consello regulador da denominación Rías Baixas, que estima que a redución será de "practicamente o 50 por cento" con respecto á anterior.
A continuación, Ribeiro calcula que a produción será "pequena" en relación co ano pasado, cunha diminución do 37%.
Os números na Ribeira Sacra son similares, ao advertir que se producirá unha diminución do 30%.
Pola súa banda Monterrei prevé retrocesos que roldarían o 10%, respectivamente, o que levaría a cultivar uns 2 millóns de quilogramos.
Accede á fonte da noticia
Ven a coñecer a vendima DO Valdeorras a través dunha interesante proposta enoturística
Coñece cursos formativos na DO Valdeorras