martes, 21 de agosto de 2012

Alan de Val presenta o seu programa de formación Teórico-práctica de Viticultura, Enoloxía, Cata e Comercialización de Viños


       Alan de Val ten o pracer de presentarlles o programa do proxecto de Adega Escola para a formación Teórico-práctica de Viticultura, Enoloxía, Cata e Comercialización de Viños.

   A Adega Escola Alan de Val presenta unha innovadora e eficaz acción formativa para a aprendizaxe real da viticultura e a enoloxía dentro do marco teórico- práctico da adega, os seus viñedos e os seus viños.

      As claves que ofrece Alan de Val para unha exitosa formación residen na experiencia persoal do alumno a través da posta en práctica dos coñecementos adquiridos, e supón unha estratexia revolucionaria na formación tanto profesional como educativa para a comprensión de todos os procesos da vide e o viño.

      O Programa Formativo" Experience " en Viticultura, Enoloxía e Cata de Viños vai dirixido aos seguintes colectivos:

 · Emprendedores na área agro/rural que queiran adquirir os coñecementos necesarios para crear e desenvolverse nunha nova actividade vitivinícola, xa sexa explotación dun viñedo ou posta en marcha dunha adega familiar.

· Alumnos que acabaron os seus estudos de enoloxía e desexen realizar as prácticas correspondentes á súa formación así como adquirir as claves de éxito para unha viticultura e enoloxía eficaz e razoada.

· Calquera persoa que desexe experimentar o mundo da vide e o viño en todas as súas fases produtivas, resultando unha vivencia inesquecible á vez que didáctica e de gran coñecemento cultural e rigoroso.

O programa "Experience" terá unha duración de 2 meses, dando comezo o 17 de setembro ( coincidindo coa data de inicio de vendimas na D.O. Valdeorras ) e finalizará o 16 de Novembro.

   As horas lectivas totais son de 384 horas repartidas en 160 horas de teoría e 224 horas de prácticas en horario de luns a venres.
 
O curso inclúe a estancia e hospedaxe dos días lectivos, a pensión completa alimenticia correspondente, todo o material formativo e didáctico (cadernos, manuais, libros e demais elementos necesarios), o equipamento de protección individual (EPI) así como o vestiario de adega e viña e a totalidade das clases do programa formativo que se impartirán na viña, adega, laboratorio de análise e na aula de cata e o seu prezo total é de 2900 euros.

O  prazo  para  a  inscrición  e  matriculación  comeza o día 20 de Agosto e finaliza o 14 de Setembro. A preinscrición poderá realizarse a través de mail ou mediante solicitude adxunta debidamente cuberta  e acompañada  de fotocopia    do  DNI.  O  pago  da matrícula  poderá  efectuarse  a través de ingreso bancario  ou en efectivo.
Folleto Bodega Escuela







 


A longametraxe galega Vilamor e os viños de adega DO Valdeorras "A Coroa" obteñen premios e grandes eloxios en Nova York.

  O New York International Filme Festival, celebrado a pasada semana na capital de Estado Americana, traduciuse nun éxito rotundo para a cultura galega representada cinematografícamente pola longametraxe Vilamor e enolóxicamente polos viños de A Coroa.

As sinerxías creadas entre o cinema e a enoloxía supuxeron un grande éxito de acollida para Galicia no New York International Filme Festival. Así, a adega da DO Valdeorras "A Coroa"  quixo contribuír de maneira desinteresada á presentación do filme galego, que se celebrou a pasada semana na Casa de España da capital neoiorquina e que obtivo dous importantes premios no Festival, cedendo varias caixas de viño para o acto.

Nun evento de marcado carácter cultural, no que ademais de destacadas figuras do audiovisual internacional déronse cita varios representantes institucionais, o equipo de Vilamor presentou os viños DO Valdeorras personificados na adega A Coroa, como uns dos grandes embaixadores de Galicia a nivel internacional.


Na presentación do Filme, o equipo de Vilamor fixo unha pausa para realizar un brinde coa Coroa, durante o cal o director Ignacio Vilar explicou con todo detalle, e por medio dunha intervención duns 15 minutos, o longo percorrido e as características que levaron aos caldos da DO Valdeorras a se converter nuns dos viños máis de moda no panorama vinícola internacional.

Unha vez rematadas as presentacións, os asistentes tiveron a posibilidade de degustar entre grandes eloxios os viños de A Coroa, mentres se tomaban fotos co equipo de Vilamor representado polo director Ignacio Vilar e os actores Rubén Riós, Sabela Arán, Xoel Yáñez e Mayka Braña.


Pola súa banda, a tamén presente Isabel Pérez (Conselleira de Cultura do Concello de Ourense) encargouse de lembrar a importancia de axuntar os acervos de Galicia a través das diversas e ricas manifestacións culturais, artísticas, gastronómicas e enolóxicas da terra.

A través deste acto, móstrase o firme compromiso das adegas DO Valdeorras coa internacionalización da cultura galega, reforzando, á súa vez, o prestixio que os viños desta DO teñen no estranxeiro.


Presentación A Coroa y Vilamor en New York
Coñece A Coroa

Amplía información sobre os premios de Vilamor no New York International Filme Festival

Coñece o prestixio internacional do Viño DO Valdeorras

Coñece a DO Valdeorras