martes, 6 de marzo de 2012

OS VIÑOS D.O. VALDEORRAS E O GRUPO GASTRONÓMICO DE GALICIA (NOVE), ESTREAN UNHA NOVA MARIDAXE "DE CINEMA"

Foto: David A. Panizo
A Denominación de Orixe Valdeorras estrea, no Portal Web www.dovaldeorras.tv, (a través do cal promociona, difunde e actualiza contidos) o Segundo Vídeo Promocional dos seus Viños, que Once membros do internacionalmente recoñecido Grupo Nove (Grupo Gastronómicode Galicia), rodaron por estas terras.

O Menú do Novo Vídeo: (Sardiñas, Castañas e Queixo de Tetilla), é, en palabras dos Chefs, Un Paradigama da Cociña Galega, perfecto, para Maridar cos Viños da DO Valdeorras.

Devandito Menú, que podemos ver en www.dovaldeorras.tv , sección VIÑO E GASTRONOMÍA, é creación de Grupo Nove. Durante a presentación do mesmo, os Cociñeiros, ademais de exaltar as excelencias de Godellos e Mencías de Valdeorras, destacan que son caldos idóneos para a gastronomía internacional de hoxe en día, que cada vez demanda viños máis frescos e gastronómicos, viños como os da DO, que "convidan e axudan a comer".

As Receitas, http://www.dovaldeorras.tv/vino_gastronomia/vino_gastronomia.php propoñen unha Ruptura: acompañar primeiro e segundo prato (sardiñas e castañas) con Mencía; e a sobremesa (queixo Tetitilla) con Godello, declarándoo Receita Inédita e Rompedora para maridar co Tostado de Valdeorras cando estea no mercado.

O Vídeo, do mesmo xeito que os outros dous, gravouse nunha das típicas adegas-cova da comarca e nun dos seus máis emblemáticas paraxes pintorescas de viñedos preotoñales.

Ao comezo do Mesmo, outra InéditaToma Aérea recente, presenta e describe ao mundo unha parte dos viñedos de Valdeorras dende o ceo. Non en balde, o portal web difúndese en tres idiomas (galego, español, inglés) e todo o material audiovisual (incluídos este tres novos vídeos) leva subtítulos en inglés na versión sajona.

Pola súa banda, o Internacional Público da Rede, en exclusiva e a través de www.dovaldeorras.tv, pode elaborar o exclusivo Menú deste Novo Vídeo na súa casa e maridarlo cos viños de Valdeorras, porque no Portal Web ofrécense, do mesmo xeito que no anterior, gráficos animados que explican ao detalle os
ingredientes do tres pratos, a súa elaboración e presentación.




A D.O. Valdeorras e o prestixioso Colectivo da Nova Cociña Galega, presentan así, unha vez máis, a súa Colaboración Mutua para a Promoción e Difusión dos Caldos de Valdeorras e da "Cociña de Vangarda Feita en Galicia" que eles elaboran nos seus respectivos restaurantes, repartidos por toda Galicia.

Para iso cooperaron na produción e a realización do Tres Vídeos que, baixo o título UN UNIVERSO EN CADA PRATO, proclaman a extraordinaria maridaxe entre os Caldos da D.O. Valdeorras e as Receitas de Vangarda da súa Nova Cociña Galega, inspirada na herdanza tradicional e na calidade dos produtos da nosa terra.

Os Once galardoados Chefs, dos vinte que compoñen o actual Grupo, www.nove.biz/ga, son, de esquerda a dereita na foto de portada: Pablo Romero, Yayo Daporta, Javier Oleiros, Héctor López, Javier Rodríguez "Taky", Pepe Solla, Antonio Botana, Javier González, Miguel Anxo Campos, Alberto González e Iñaqui Bretal.

Dende a nai do viño, presentaremos todos os venres estes pratos e aos seus autores; para que, dende as vosas casas, podades gozar da mellor gastronomía galega de Vangarda. Polo momento aquí vos deixamos este segundo vídeo para que o desfrutedes.