lunes, 2 de agosto de 2010

Primeiros avances na Crianza de viño en Carballo Galego


A maduración de viño en carballo; proxecto realizado pola Escola Superior Politécnica de Lugo en colaboración coa Universidade de Castela León e na que participan DO Valdeorras e adega Algueira (Ribeira Sacra), comeza a ofrecer os primeiros resultados positivos.

Dende a época dos Romanos non se volveu a usar o carballo autóctono de Galicia namaduración de viños. Pero en 2008, da man de Ignacio Díaz Maroto e o seu equipo da politécnica lucense, emprendeuse a recuperación desta madeira, e así, 225 litros de viñoMencía repousan en catro barricas bordalesas elaboradas con madeira de roble galego (Carballo).
Aínda que haberá que esperar até 2011 para coñecer datos realmente fiables, pódeseafirmar que os primeiros estudos achégannos expectativas moi esperanzadoras. En primeiro lugar, os caldos están a manter moi ben a súa calidade tanto en gradación alcohólica como en cantidade de volátiles e os tánitos específicos que achega esta madeira van moi ben para este tipo de viños. Con isto, o profesor Ignacio Díaz Maroto, atrévese a afirmar que o Carballo galego non ten nada que envexar o americano nin ao francés; e que, se todo sae segundo o previsto, pronto se comezará a experimentar con outras especies autóctonas galegas.

Salustiano Mato aposta pola creación dun ciclo enológico no campus ourensán

O novo reitor da Uvigo, Salustiano Mato, anunciou a súa intención de crear un ciclo superior de Enoloxía, enfocado á explotación da riqueza vinícola das provincias de Ourense e Pontevedra.

Con esta oferta formativa, que se situaría no Campus ourensán, o reitor pretende dar énfase á proliferación da calidade do sector vinícola en Galicia; ademais, daríase resposta a unha antiga demanda dos presidentes do catro denominacións de orixe ourensáns. Salustiano propuxo que de levarse acabo o proxecto, o sector empresarial vinícola xogaría un papel de enorme importancia na oferta formativa.