martes, 13 de abril de 2010

O Salón do Gourmet




O XXIV Salón Internacional do Gourmet, reunirá até o próximo día 15 a máis de 1.300 expositores europeos que mostrarán as últimas novidades culinarias a uns 80.000 profesionais, cun especial protagonismo, nesta edición, do viño.

Trátase dunha das principais feiras europeas de produtos delicatessen e á que acudirán compradores do cinco continentes cun potencial de compra global superior a 500 millóns de euros, segundo datos dos organizadores.


Produtos procedentes de 16 países, e a cada vez máis numerosa presenza de expositores estranxeiros referendan o carácter internacional do Salón de Gourmets.

Aceites, afumados e salgaduras, café, té e infusións, conservas cárnicas, de peixe e vexetais, foie-gras e derivados de pato e oca, de lácteos e derivados, legumes e pastas, meles e confeituras, pastelaría e chocolataría, pratos preparados, produto fresco, queixos, salsas, vinagres e especias. No capítulo de bebidas, augardentes e licores, augas, cava e champagnes, cervexas e zumes, máis un nutrido grupo de adegas que presentan os seus produtos e novidades vinícolas. Diversas editoriais, empresas de enxoval e accesorios completan o abanico de produtos que se exhiben na feira.

Unha das principais apostas este ano é o XII Foro do Viño, que incluirá conferencias, catas das últimas novidades enológicas e actividades sobre a maridaxe entre caldos e alimentos así como unha cata comentada dos mellores viños de España.

Alí están presentes adegas da D.O. Valdeorras.