jueves, 18 de febrero de 2010

BODEGA VALDESIL, S.L.

O espírito adegueiro da familia Prada ten as súas raíces nun personaxe simpático, José Ramón Gayoso, viticultor de Portela. Este viticultor pranta o primeiro viñedo íntegramente coa variedade "Godello en 1885, convencido do potencial desta variedade autóctona de Valdeorrase en contra das correntes do tempo. Pouco a pouco foron ampliando estas plantacións de pequenas parcelas "Pezas", seleccionando as mellores localizacións, nos arredores da Portela.

Pero en 2001, o ramo novo da familia, comezou a recuperar aquelas pezas pequenas que pertenceran a varias xeracións da súa familia, contaxiada da ilusión de aquel primeiro productor de viño, que, contra as tendencias do tempo, plantou a finca máis vella de godello que hai en Galicia hoxe: Pedrouzos.

Todas as Pezas de Godello que foron plantadas pola familia no pasado, foron rescatados e devoltas ao patrimonio familiar. Con este esforzo de recuperación, temos realizado a nosa propia selección clonal e poñer en práctica técnicas pouco comúns da viticultura galega, como é o traballo con cubertas vexetais.

2. PERAS AL VINO TINTO CON SALSA DE ARÁNDANOS


NOMBRE DE LA RECETA: PERAS AL VINO TINTO CON SALSA DE ARÁNDANOS


NÚMERO DE COMENSALES: 6

INGREDIENTES:

- 6 peras
- 500 CC de vino tinto
- 200 CC de agua
- 100 grms. de arándanos
- 200 grms. de azúcar
- 1 clavo de olor
- Cáscara de una naranja
- 1 cda. de fécula de maíz
- 200 grms. de chocolate cobertura blanco.


VARIEDAD, MARCA Y AÑADA DEL VINO:

Mencía Barrica, Lagar do Cigur, 2007


FORMA DE ELABORACIÓN DE LA RECETA:

1.Pelar las peras y quitar las semillas cuidadosamente, es decir, sin que se rompa la fruta.

2.Cocinar en una cacerola con el vino, el agua, los arándanos, el azúcar, el clavo de olor y la cáscara de naranja hasta que estén tiernas. Luego retirarlas y dejar enfriar.

3.Tamizar el jugo de la cocción y disolver en el la fécula de maíz. Llevar al fuego revolviendo hasta que espese.

4.Aparte, derretir el chocolate blanco a Baño de Maria. Colocar en el freezer una placa de silicona. Una vez fría, retirarla y secarla con papel absorbente.

5.Sobre la placa colocar una cucharada de chocolate blanco fundido, extenderlo con una espátula e inmediatamente levantarlo con la misma.

6. Apoyar el chocolate blanco sobre la pera cocida, y ya fría.


PRESENTACIÓN DEL PLATO:

Servir las peras acompañadas de los jugos de la cocción.

STELLA MARIS, CANELONES, URUGUAY