miércoles, 11 de agosto de 2010

Adegas A Coroa saca ao mercado un godello criado nos seus propias leas finas


Comercializarase a produción de 9000 botellas a un prezo de 15 euros a unidade.

A coidada elaboración deste godello, "A Coroa Leas", é o resultado dunha xestación baseada na crianza durante seis meses nos seus propias leas. Este proceso dota ao caldo dunha cor amarela pajizo con tons verdosos, a súa textura na boca é complexa e no seu aroma destacan tons afrutados con toques vexetais.

Un xirasol afeccionado ao Mencía crece máis de cinco metros en Negreira

José Ramón Chapas e Gerardo Romarís, veciños de Negreira logran cultivar un xirasol que xa supera o cinco metros de altura e os doce centímetros de diámetro ao ser regado con viño mencía.

Ao non posuír acceso ao regadío da horta, os donos do espécime optaron por nutrir á planta con viño mencía. Os resultados saltan á vista, logrando dotar á "criatura" dunha envergadura fóra do normal. Os supostos pais agradecen a colaboración prestada pola Cafetaría Bolero, sen a cal, o fenómeno non podería realizarse