martes, 9 de octubre de 2012

A DO Valdeorras namora en Donosti dentro dos actos de "San Sebastián Gastronomika - Euskadi Saboréaa"

 O Consello Regulador DO Valdeorras desprazouse a Donosti ( San Sebastián) para tomar parte nos actos dun dos certames Gastronómicos con maior proxección Mundial da actualidade, "San Sebastián Gastronomika - Euskadi Saboréaa", conseguindo un gran éxito de acollida entre os asistentes.
O Consello Regulador DO Valdeorras, na súa política de compartir a excelencia dos seus caldos, desprazouse a Donosti (San Sebastián) para tomar parte en "San Sebastián Gastronomika - Euskadi Saboréaa", un dos certames gastronómicos de maior repercusión mundial, que se celebra entre os días 7 e 10 de outubro no auditorio Kursaal da capital guipuzkoana.

Nun certame no que o viño xogará un papel destacado a través da final do "Concurso Oficial Mellor Sumiller de España 2012", que se celebrará hoxe en horario de 15:15 a 19:30 horas; varios dos finalistas desprazáronse á Caseta da DO Valdeorras, para comprobar  "In situ" a calidade e prestixio que atesouran os seus caldos.

Segundo palabras de Jorge Mazaira, Director Técnico do Consello Regulador, "a acollida está a ser un éxito total e a caseta da DO Valdeorras converteuse nunha parada obrigatoria para público e Catadores, onde se está encomiando a calidade duns viños que non deixan indiferente a ninguén"

  Foto: Jorge Mazaira


 O prestixioso e espectacular Concurso Oficial para determinar o mellor catador de España, celébrase por terceira vez na súa historia en San Sebastián e, máis concretamente, na programación de San Sebastián Gastronomika-Euskadi Saboréaa Off, onde ten prevista a súa celebración nos próximos anos.

A final deste Concurso desenvolverase, o día 8 de outubro de 2012, en dúas fases: un exame escrito privado, pola mañá, e o gran show en vivo das probas prácticas pola tarde.

O vencedor será o representante de España no campionato ao Mellor Catador de Europa 2012 e no Concurso ao Mellor Catador do Mundo 2013

As probas, que se realizarán en directo no escenario, son as seguintes:
- Identificación de produto e cata comentada
- Carta errónea (detección e corrección)
-  Menú-maridaxe (nunha mesa con comensais
no escenario)
- Servizo e decantación (nunha mesa con comensais
no escenario) 


Pola súa banda e tras o gran éxito de 2011, San Sebastián volverá ser o lugar de reunión internacional dos novos fenómenos culinarios de España e o mundo.

Seguindo a estrutura de anos anteriores (Alta, Off, Popular e Market) e coa "La Grande France" como país invitado, preténdese seguir coa mesma ideoloxía de estrita profesionalidade e novos relatorios que  levaron ao éxito en edicións pasadas.
"San Sebastian Gastronomika - Euskadi Saboréaa" quere dedicar o seu congreso 2012 tanto a Francia cunha merecida homenaxe á patria de Carême, Escoffier e a Nouvelle Cuisine como a unha mirada ampla e precisa ás súas máis actuais creacións nacionais e internacionais. Tradición, evolución, revolución, creatividade, fantasía ... encherán un ano máis o Palacio Kursaal de San Sebastián nunha ocasión única para que se dea a coñecer a cociña de vangarda mundial a través de relatorios, degustacións en directo desde a butaca do Auditorio e formatos exclusivos como os talleres e faladoiros.

O Diario Vasco e Grup Gsr son os organizadores dun evento no que se conta cun Comité Tecnico formado polos grandes referentes da cociña vasca: Hilario Arbelaitz, Karlos Arguiñano, Juan Mari Arzak, Martin Berasategui, Andoni Luís Aduriz, Pedro Subijana, e a directora do congreso, Roser Torras.

En "San Sebastian Gastronomika - Euskadi Saboréaa" non só a cociña estará presente, e é que as demais disciplinas do sector gastronómico tamén terán cabida no congreso. Off Gastronomika reunirá aos mellores profesionais da sala, o viño e a restauración, a través de relatorios, catas e atractivas actividades como o Concurso Mellor Catador de España 2012, o III Concurso Nacional de Grella, III Concurso Internacional de Gin Tonic Jordi Estadella by Fever Tree ou Gastronomika adolescente.

As mellores marcas e empresas do sector estarán no Market do congreso, un espazo único para favorecer o intercambio comercial e coñecer novos produtos especialmente destinados aos profesionais do sector.

En definitiva, do 7 ao 10 de outubro de 2012 San Sebastián converterase de novo na capital da cociña mundial, onde os viños DO Valdeorras desempeñarán un importante papel como grandes embaixadores da calidade vinícola internacional.