martes, 6 de septiembre de 2011

As adegas da D.O. Valdeorras atópanse en plena vendima

Fonte info: Comunicalium
Varias adegas do D.O. Valdeorras áchanse inmersas en plena vendima, entre elas a premiada Godeval.

Cunha semana de adianto fronte a unha campaña normal, o pasado 29 de agosto Godeval comezou a súa vendima 2011, da que destacan, por unha banda a óptima maduración das uvas así como o seu excelente estado sanitario.

"Un ano máis, o noso Godello fai honra á súa calidade", afirma Horacio Fernández Presa, fundador de Adegas Godeval.

Este é o segundo ano na historia da adega amparada pola D.O. Valdeorras en que se comeza a vendima en agosto.

"Para nós, o habitual é empezar a primeiros de setembro, pero este ano a uva mostraba unha maduración óptima o último fin de semana de agosto e por iso decidimos comezar o pasado luns. Este adianto debeuse á tensión hídrica sufrida polo viñedo durante a primavera e o verán, pero favorece a calidade", explica Fernández Presa.

Así, as uvas de Godeval, aínda que un pouco máis pequenas de tamaño que outros anos, ten un excelente equilibrio entre azucre e acidez e o seu grao alcohólico probable roldará os 13º.


"Isto é contrario aos criterios dalgúns que opinan que os viños brancos deben ter menor gradación, en cambio eu considero que mostran a súa máxima expresión ao redor dos 12º-13º", opina a alma máter de Godeval.

En definitiva, trátase dunha colleita que se está desenvolvendo con arranxo á normalidade e que, sen dúbida, dará orixe a unha anada sobresaliente tanto de Godeval como de Godeval Cepas Vellas, as dúas referencias da adega.





No hay comentarios:

Publicar un comentario