jueves, 8 de marzo de 2012

Manuel Louzada, 100 puntos Parker en 2004, aposta polo Godello como o seu branco favorito.

Dende hai tempo, a variedade autóctona de Valdeorras "Godello" considérase unha das mellores variedades en uva branca do mundo. Este feito ratifícase nas palabras do gran enólogo, asentado en Toro, Manuel Louzada. Louzada, un habitual das máis altas puntuacións nas máis prestixiosas guías do viño internacional (conseguiu 100 puntos Parker co seu viñoThermantia 2004), cualifica o viño elaborado con godello da seguinte forma:

"É dos mellores do mundo e do que son gran admirador. Cando vou por aí e fálanme de Sauvignon Blanc ou Chardonnay, eu digo: Godello. Teno todo, intensidade, exotismo, aroma, cremosidad... Encántame e póñoo en catas enolóxicas en Estados Unidos".

Nacido no seo dunha importante familia portuguesa de produtores de viño, Manuel Louzada foi enólogo xefe da internacionalmente afamada adega "Terrazas de los Andes"; onde, durante 8 anos, desarollou a súa labor en Mendoza, Arxentina. Dende hai varios anos emprendeu unha nova aventura á fronte de Toro, en Numancia, un histórico pobo onde as vides, adquiridas por Moët Chandon, posúen un prestixio de máis de cen anos de produción.

Dende a nai do viño queremos compartir a entrevista que Manuel concedeu aos compañeiros de "La Voz de Galicia", e que se publica baixo o título "O meu branco favorito é o Godello". Nesta entrevista, ademais deste tema, trata aspectos de tan rabiosa actualidade coma o cambio climático e como este afecta á vinicultura, a elaboración de viños 100 puntos Parker e as novas técnicas vinícolas para afrontar a climatoloxía.


Os compañeiros de "La voz" recollen o seguinte:

"Baixou do avión en Alvedro coa sensación de reencontrarse cunha vella amiga, Galicia, pois a mocidade de Manuel Louzada (Coimbra, 1969) transcorreu entre vides da súa adega familiar e escapadas ao veciño norte para tomar contacto co albariño e o godello, polo que profesa devoción. Louzada sentou cátedra no hotel Finisterre cunha cata de produtos da adega Numanthia (da denominación de orixe Toro e pertencente ao grupo LVMH). Entre eles, Termes, Numanthia e Thermantia, ao que Parker deu 100 puntos pola colleita do 2004.

-Cóntenos un segredo. Como se fai un viño de 100 puntos Parker?

-Cun estilo propio e a sorte de que coincida co seu gusto. Pero un viño do máximo nivel debe ter intensidade para que chame a atención nunha cata na que se están probando moitos máis. Tamén complexidade; non vale un só descriptor, ten que haber froita fresca, notas de madeira... E por último, volume en boca, estrutura e elegancia. Nós buscamos a expresión tradicional de Toro, pero cunha nova dimensión: a elegancia.

-Como afecta un recoñecemento desa envergadura?

-Os recoñecementos non venden máis, pero pódenche axudar a vender. O noso obxectivo só é continuar ano tras ano co soño de facer un gran viño.

-A uva tinta de Toro é contundente, velle cabida en Galicia?

-É unha uva que explota na boca, brutal, e é verdade que en Galicia se consome moito branco cos peixes, pero nós propomos para noso veu maridaxes con zamburiñas e cebola caramelizada, por pór un exemplo.

-Que lle parecen os viños galegos?

-O meu branco favorito é o godello, que é dos mellores do mundo e do que son gran admirador. Cando vou por aí e fálanme de Sauvignon Blanc ou Chardonnay, eu digo: godello. Teno todo, intensidade, exotismo, aroma, cremosidad... Encántame, adoito polo en catas enológicas en Estados Unidos, e acabo de probar un fermentado en madeira que é para quitarse o chapeu. E por suposto, lémbrame ás miñas incursións en Galicia cando vivía en Portugal.

-É vostede dos que cren que o cambio climático está a afectar ao viño?

-En Toro hai un grao máis de temperatura media que fai dez anos. É moito, e ante un cambio tan importante hai que actuar. Nós temos unha gran superficie de viñedos prefiloxéricos con máis de 80 anos. Algúns, de 120. O que fixemos é adaptar a vide durante a póda a esas novas condicións, preparando a planta para máis seca e mesmo para máis choiva. A colleita do 2011 é un exemplo extremo, con 304 milímetros de precipitación anual.

-Inflúe tamén en que os viños sexan cada vez máis alcohólicos?

-Calculo que se traduce no medio grao máis. Pero hai outro motivo para iso. Antes, a decisión da data de colleita marcábana a acidez da uva e o alcol potencial. Recollíase en 12 ou 12,5 graos. Hoxe búscase outra cousa, a madurez fenólica. Cultívase cando os taninos están maduros, máis tarde. Por iso un Bordeus tiña antes 12,5 graos e hoxe non baixa de 13,5."

Aquí vos deixámos un vídeo de Manuel na súa etapa á fronte de "Terrazas de los Andes" para o programa de México: "líderes méxicanos"




miércoles, 7 de marzo de 2012

Adegas da DO Valdeorras brillan con luz propia en Salón Gourmets de Madrid

Viño de Foto: Adega Ruchel
Varias adegas adscritas á denominación de Orixe Valdeorras, áchanse presentes no XXVI Salón de Gourmets de Madrid; resaltando, de forma máis que notable, a incomparable calidade dos viños galegos.

Como é habitual, outro ano máis, algunhas das adegas máis significativas da DO Valdeorras non quixeron perderse a cita cun dos salóns de produtos gourmets máis importantes do panorama internacional. Neste marco, no que a calidade dos produtos brillan con todo esplendor, non podía faltar o selo de calidade internacional "DO Valdeorras".

As noticias que dende Madrid nos chegan mostran un sentir xeneralizado de optimismo coa gran acollida recibida, tanto do público nacional, como do internacional, por estes viños. Redundando, nun éxito rotundo da participación dos viños gourmets da DO Valdeorras no XXVI Salón Gourmets de Madrid.

               Roberto Fernández e Marta Sertaje - Adega A Coroa             
   
O Salón de Gourmets (www.gourmets.net) que alagou o recinto feiral de Madrid de exquisiteces. Móstrase, case despois de tres décadas, como escaparate nacional e internacional dos alimentos e bebidas de alta gama, onde rexións e países afánanse en mostrar o mellor e máis exquisito da súa produción alimenticia xunto a unhas novidades gastronómicas que manexan os profesionais do sector pero que tamén poden degustar os afeccionados, os gourmets urbanitas. Porque, ademais do lugar de intercambio de coñecemento e foco de negocio, hai un espazo aberto ao público de todas as idades: "O Taller dos Sentidos Gourmets".

A pesar dos malos ventos económicos, o Salón de Gourmets non sufriu diminución en afluencia nos últimos anos (en 2011 tivo 78.000 visitantes e 38.000 produtos expostos, cun balance de negocio de 181 millóns de euros). Na xornada de apertura desta 26ª edición, planeaba a sombra da crise xeral. Pero, aínda que se reduciron os pavillóns de feira (o 3 e o 5), o optimismo dos profesionais da gastronomía e dos organizadores da feira, non decae. Calcúlase que entre o 5 e o 8 de marzo acudan entre 76.000 e 80.000 visitantes. Nunha superficie de 18.300 metros cadrados, con 1.050 expositores, poderanse ver uns 30.000 produtos con preto dun milleiro de novidades.

Amplía información sobre o Salón Gourmets

martes, 6 de marzo de 2012

OS VIÑOS D.O. VALDEORRAS E O GRUPO GASTRONÓMICO DE GALICIA (NOVE), ESTREAN UNHA NOVA MARIDAXE "DE CINEMA"

Foto: David A. Panizo
A Denominación de Orixe Valdeorras estrea, no Portal Web www.dovaldeorras.tv, (a través do cal promociona, difunde e actualiza contidos) o Segundo Vídeo Promocional dos seus Viños, que Once membros do internacionalmente recoñecido Grupo Nove (Grupo Gastronómicode Galicia), rodaron por estas terras.

O Menú do Novo Vídeo: (Sardiñas, Castañas e Queixo de Tetilla), é, en palabras dos Chefs, Un Paradigama da Cociña Galega, perfecto, para Maridar cos Viños da DO Valdeorras.

Devandito Menú, que podemos ver en www.dovaldeorras.tv , sección VIÑO E GASTRONOMÍA, é creación de Grupo Nove. Durante a presentación do mesmo, os Cociñeiros, ademais de exaltar as excelencias de Godellos e Mencías de Valdeorras, destacan que son caldos idóneos para a gastronomía internacional de hoxe en día, que cada vez demanda viños máis frescos e gastronómicos, viños como os da DO, que "convidan e axudan a comer".

As Receitas, http://www.dovaldeorras.tv/vino_gastronomia/vino_gastronomia.php propoñen unha Ruptura: acompañar primeiro e segundo prato (sardiñas e castañas) con Mencía; e a sobremesa (queixo Tetitilla) con Godello, declarándoo Receita Inédita e Rompedora para maridar co Tostado de Valdeorras cando estea no mercado.

O Vídeo, do mesmo xeito que os outros dous, gravouse nunha das típicas adegas-cova da comarca e nun dos seus máis emblemáticas paraxes pintorescas de viñedos preotoñales.

Ao comezo do Mesmo, outra InéditaToma Aérea recente, presenta e describe ao mundo unha parte dos viñedos de Valdeorras dende o ceo. Non en balde, o portal web difúndese en tres idiomas (galego, español, inglés) e todo o material audiovisual (incluídos este tres novos vídeos) leva subtítulos en inglés na versión sajona.

Pola súa banda, o Internacional Público da Rede, en exclusiva e a través de www.dovaldeorras.tv, pode elaborar o exclusivo Menú deste Novo Vídeo na súa casa e maridarlo cos viños de Valdeorras, porque no Portal Web ofrécense, do mesmo xeito que no anterior, gráficos animados que explican ao detalle os
ingredientes do tres pratos, a súa elaboración e presentación.




A D.O. Valdeorras e o prestixioso Colectivo da Nova Cociña Galega, presentan así, unha vez máis, a súa Colaboración Mutua para a Promoción e Difusión dos Caldos de Valdeorras e da "Cociña de Vangarda Feita en Galicia" que eles elaboran nos seus respectivos restaurantes, repartidos por toda Galicia.

Para iso cooperaron na produción e a realización do Tres Vídeos que, baixo o título UN UNIVERSO EN CADA PRATO, proclaman a extraordinaria maridaxe entre os Caldos da D.O. Valdeorras e as Receitas de Vangarda da súa Nova Cociña Galega, inspirada na herdanza tradicional e na calidade dos produtos da nosa terra.

Os Once galardoados Chefs, dos vinte que compoñen o actual Grupo, www.nove.biz/ga, son, de esquerda a dereita na foto de portada: Pablo Romero, Yayo Daporta, Javier Oleiros, Héctor López, Javier Rodríguez "Taky", Pepe Solla, Antonio Botana, Javier González, Miguel Anxo Campos, Alberto González e Iñaqui Bretal.

Dende a nai do viño, presentaremos todos os venres estes pratos e aos seus autores; para que, dende as vosas casas, podades gozar da mellor gastronomía galega de Vangarda. Polo momento aquí vos deixamos este segundo vídeo para que o desfrutedes.





viernes, 2 de marzo de 2012

A tendencia vinícola internacional aposta por viños frescos e lixeiros que convidan a beber

As novas tendencias gastronómicas están a marcar un cambio de paradigma  no mundo do viño. A procura de viños frescos e lixeiros substitúe a aqueles máis potentes, abrindo un novo e moi alentador campo de manobra para os viños galegos.

As novas tendencias gastronómicas, baseadas na sutileza de sabores, reafirman a aposta internacional polos viños frescos e lixeiros que convidan a beber. Esta propensión fincouse de forma internacional en países cunha arraigada cultura vinícola, que van da man do refinamiento gastronómico. Así, non é estraño atopar en EE UU, Francia e Italia, entre outros moitos países, está nova tendencia asentada dende hai xa algúns anos.

En España prodúcese un caso atípico. Sendo posuidores duns dos mellores viños do mundo, o seu consumo redúcese a pouco máis de 16 litros por habitante ao ano. Unha das cifras máis baixas da comunidade europea.

Que é o que falla para que se produza isto?

Son moitas as opinións referentes ao caso. Redundando, unha gran maioría, na perdida do tradicional costume de comer con viño. Con esta alusión exponse unha nova interpelación que se podería propoñer da seguinte forma:

a nova cociña que se realiza en España non está en concordancia co consumo do viño embotellado tradicional ?.

A resposta chéganos case por unanimidade por parte dos máis prestixiosos cociñeiros de vangarda españois, resumíndose no tema que encabeza o titular deste artigo. 

O consumo de viño español debe cambiar cara  un produto de tendencia máis suave; reafirmándose, desta forma, como un complemento da nosa rica gastronomía.

A evolución lóxica lévanos cara a uns viños frescos e elegantes; que, á súa vez, non enmascaran a sutileza dos alimentos e serven de condimento indispensable para lograr o maior goce dos pratos. Uns viños de grolo longo, nos que unha copa che convida a beber outra, evitando un resultado de pesadez.

Os grandes grupos adegueiros españois xa son conscientes diso e comezaron a enfocar a súa tendencia cara a este novo horizonte. Agora, só queda facer partícipe ao consumidor desta opción que, a recado,  recibirá unha máis que notable acollida.

Pola súa banda, en Galicia levase traballando moito tempo seguindo esta pauta. Feito que é fiel reflexo do triunfo xeneralizado dos viños galegos a nivel internacional. Cobrando maior prevalencia, se cabe, na man de importantes autoridades da cociña internacional como o gurú gastronómico newyorkino Eric Ripert.

Un paso máis aló, coa mirada posta nun futuro próximo, faise patente que pronto se estará falando dunha revolución enológxca; na que, tal como leva comentando neste blog durante varios meses, as denominacións de orixe galegas, en xeral, e Valdeorras, en particular, xogarán un papel destacado na nova cultura mundial do viño.






lunes, 27 de febrero de 2012

A cociña tradicional galega e os viños DO Valdeorras seguen reafirmando o seu irmandamento da man de Benigno Campos e Jorge Mazaira

Onte Domingo, dentro das actividades enmarcadas no Fórum Gastronómico de Santiago 2012, o prolífico Cheff Benigno Campos, quen bate records de pantalla co programa gastronómico "Larpeiros", encumiou as peculiaridades da cociña tradicional Galega en compaña de Jorge Mazaira, responsable técnico do Consello Regulador DO Valdeorras.

Nun día no que a cociña tradicional galega volveu mostrar un firme irmandamento cos viños DO Valdeorras, Benigno Campos, cheff do programa de cociña que está a triunfar na pequena pantalla galega "Larpeiros", guiou a súa presentación en Fórum Gastronómico de Santiago na compaña do director técnico do CRDO Valdeorras, Jorge Mazaira. Entre ambos, destacarón as peculiaridades que encumían á gastronomía e ó viño galego como un adaíl desta xenerosa terra.

Jorge Mazaira e Benigno Campos
Cos produtos "made in Galicia" como bandeira, uns dos viños máis de moda no sector internacional, mostraron as súas excelencias en combinación con diversos produtos característicos da terra; reafirmando, desta forma, o estreito compromiso xerado por parte do Consello Regulador DO Valdeorras coa gastronomía galega, dentro dun marco no que se pretende exhibir a máxima, internacionalmente xeneralizada, que cualifica aos viños DO Valdeorras como "a revolución enolóxica do Século XXI".


martes, 14 de febrero de 2012

A Coroa Lías 2010 galardoado coa EXCELENCIA no concurso Internacional de cata Premium Select Wine Challenge ProWein 2012, en Alemaña

A adega A Coroa segue sendo a gran embaixadora do Godello de Valdeorras en Alemaña, logrando o recoñecemento de Excelencia co seu viño A Coroa Lías 2010 na Cata Premium Select Wine Challenge ProWein 2012, outorgado pola prestixiosa publicación "Selection" e que contou coa participación de 1500 viños de todas as rexións vinícolas do planeta.

Nun país recoñecido polo prestixio dos seus brancos, a adega A Coroa volve reafirmar a revolución enolóxica que desde Valdeorras emana, logrando o cualificativo de Excelencia para o seu Godello Lías 2010.

Aquí vos presentamos as notas de cata do Godello A Coroa:

"Brillante amarelo verdoso con reflexos pallizos. Complexo, elegante e intenso. Destacan os aromas de froita madura (mazá, pera e melón), agradables notas florais, flor de toxo e un fondo vexetal de fiuncho característico dos grandes Godellos.

En boca é un viño amplo, moi fresco e equilibrado. Sensacións de froita madura, notas balsámicas e florais. Untuoso e dotado de boa acidez.

Postgusto longo e persistente cun lixeiro amargor varietal que lle proporciona amplitude na boca".

Desta forma, a adega pertencente á DO Valdeorras volve reafirmar o seu gran posicionamento no país teutón; lugar onde xa recollera o pasado ano a medalla de Ouro do BERLINER WEIN TROPHY co seu godello xove A Coroa 2010.






lunes, 13 de febrero de 2012

Os viños DO Valdeorras preséntanse en Bembibre mentres ultiman os preparativos de participación no Forum Gastronómico de Santiago

Os viños DO Valdeorras, en compañía de DO Bierzo e DO viños de León, foron os encargados de dar o pistoletazo de saída á Feira Agroalimentaria de Bembibre.

Con motivo da Feira Agroalimentaria de Bembibre celebrada o pasado fin de semana na comunidade de León, uns dos viños escollidos para dar o pistoletazo de saída a unha das feiras máis importantes da comunidade foron, de novo, os caldos amparados baixo o selo de calidade DO Valdeorras.

Tras o acto inaugural, que se levou a cabo o pasado venres día 10 de Febreiro, uns dos caldos máis de moda no panorama internacional uníanse cos seus homónimos, pertencentes ás DO Bierzo e DO viños de León, nunha cata que mostrou as excelencias dos caldos desta magnífica zona do noroeste peninsular.


Mentres se celebraba este acto, os preparativos de participación no Forum Gastronómico de Santiago non cesan. Unha das citas máis destacadas do sector no panorama nacional, e que cada ano se reparten Cataluña e Galicia, contará un ano máis coa presenza da DO Valdeorras.

Dentro dun marco no que o viño galego xogará un papel destacado. As excelencias dos caldos valdeorresés volverán ter unha posición preponderante nos actos que se celebrarán entre os días 26 e 28 de Febreiro en Santiago de Compostela.




martes, 7 de febrero de 2012

A DO Valdeorras e o audiovisual galego confraternizan en Xantar 2012 da man de Ignacio Villar, Rubén Riós e Xoel Yáñez

Con motivo da participación do Consello Regulador DO Valdeorras no XIII Salón de Turismo e Gastronomía de Galicia, "Xantar"; e de entre as múltiples visitas recibidas pola Caseta do devandito organismo, dende a nai do viño gratificanos compartir a presenza e interese mostrados por parte da nova onda do audiovisual galego, personificada na imaxe do director Ignacio Villar e nas emerxentes figuras da interpretación española Rubén Riós e Xoel Yáñez.

De entre as múltiples actividades nas que participou a representación da DO Valdeorras en "Xantar"; talvez, unha das máis gratas resulta a de dar cumprido recibimento e atención á multitude de persoas que se achegan á Caseta da DO para gozar ou descubrir uns dos viños máis de moda no panorama internacional do Sector.

Nun marco de singular confraternización con multitude de públicos, que para os integrantes da DO é fonte dun máis que sincero agradecemento, destácase a presenza de sobresaintes figuras do audiovisual galego en aras da promoción e a internacionalización da cultura desta terra.

Por iso, dende a DO, mostran o seu agradecemento á visita do destacado director valdeorrés Ignacio Villar, que se presentou en compañía de dúas novas promesas do audiovisual galego e nacional: Rubén Riós e Xoel Yáñez. Todos eles atopánse inmersos nun novo e ambicioso proxecto cinematográfico que presentará, nunha rupturista historia do pasado, a máis rabiosa actualidade social do momento dentro da interesante obra recollida baixo o título: "Vilamor".

"Vilamor", mergúllanos dentro dunha historia baseada en feitos reais acaecida nas montañas luguesas de "O Foxo", a principios dos anos 70. Neste marco, nárrase a historia de Breixo, un mozo altruísta cheo de boas intencións que se topa cos habitantes dunha comuna aparecida  nas inmediacións da súa aldea.  A pesar da súa proximidade ás forzas vivas do pobo, Breixo déixase seducir polo ideal dun estilo de vida alternativo, axudando aos novos comuneiros a recuperar a aldea perdida de Vilamor. Sen propiedade privada, traballando a terra e en total comuñón coa natureza, o soño comeza a facerse realidade a pesar dos constantes ataques das autoridades locais. O horizonte dun mundo novo parece debuxarse nas montañas perdidas de Galicia ata que: o amor libre, as drogas e o ateísmo absoluto mostran a súa cara máis desgarradora dentro dos íntimos ideais socializadores do protagonista.

Desde A nai do viño e a DO Valdeorras instámosvos a non perdervos este xenial filme, do que se espera a súa estrea en maio de 2012; agradecendo a Ignacio, Rubén e Xoel  a visita á Caseta do Consello Regulador para compartir "A revolución enolóxica do Século XXI" amparada baixo o selo de calidade DO Valdeorras.

E para ir abrindo boca ... aquí vos deixamos unhas imaxes do Making of de "Vilamor".

jueves, 2 de febrero de 2012

Colaboracións enológico-gastronómicas da DO Valdeorras en Xantar 2012

 A DO Valdeorras, no seu afán de achegar a todos os públicos as excelencias duns dos viños máis de moda no panorama nacional e internacionalmente, desenvolverá as seguintes iniciativas e colaboracións dentro dos actos que conforman o XIII Salón de Turismo e Gastronomía de Galicia, "Xantar 2012".

Para todos aqueles visitantes ao salón que, ademais de gozar dos viños DO Valdeorras nas mesas dos restaurantes ou a Caseta do CRDO Valdeorras, desexen coñecer a posta en escena destes caldos maridados coa rica gastronomía de Galicia. Dende a nai do viño temos o inmenso pracer de ofrecervos as iniciativas e colaboracións que a DO levará a cabo con diversas institucións gastronómicas e enolóxicas participantes en "Xantar".  

Son as seguintes:

- Xoves día 2 , ás 14 :00 h, colaboración con Pesca de Ría, onde se elaboran tapas con produtos do mar en maridaxe con brancos e tintos da DO Valdeorras.

- Sábado día 4,  ás 17:00h, en colaboración coa Asociación de Sumilleres de Galicia "Gallaecia", presentarase o proxecto dos viños doces e tostados da DO Valdeorras.

- Sábado día 4, ás 20:00 h, en colaboración coa Conselleria do Medio Rural e do Mar, realizarase unha cata- presentación da DO Valdeorras ao público asistente.

Coñece Xantar 2012

Goza dun dos packs promocionais de Xantar

Coñece as ofertas de maridaxes gastronómicas que che ofrece a DO Valdeorras

Talvez poda interesarche

Coñece as características dos viños DO Valdeorras

miércoles, 1 de febrero de 2012

A DO Valdeorras presentará o seu proxecto sobre viños tostados en Xantar 2011

 O Consello Regulador DO Valdeorras, co apoio da Asociación de Catadoras de Galicia "Gallaecia", presentará o vindeiro sábado día 4 deFebrero ante o "gran público" o seu proxecto de viños doces e tostados D.O Valdeorras. Esta presentación realizarase dentro das actividades desenvolvidas pola DO na XIII edición do Salón de Turismo e Gastronomía de Galicia, "Xantar".

O proxecto de elaboración para unha futura produción comercial dos viños doces e tostados de Valdeorras, será presentada ante o gran público o vindeiro sábado día 4 de Febreiro ás 17:00 horas, por parte de integrantes do equipo técnico do CRDO Valdeorras. O acto, no que estarán acompañados por membros da Asociación Galega de Catadoras de Galicia "Gallaecia", desenvolverase dentro das actividades que o CRDO Valdeorras ten programas para o XIII salón de Turismo e Gastronomía de Galicia "Xantar".

A inciativa, na que leva traballando varios anos o CRDO Valdeorras, personificase na figura do seu director técnico Jorge Mazaira, tendo como principal finalidade dar un enfoque comercial á milenaria cultura de elaboración destes caldos; xa que no último século desenvolvíanse na comarca valdeorresa da man de viticultores e particulares para autoconsumo. A pesar disto, cabe facer alusión á tradición histórica destes particulares viños, lembrando que xa foran premiados na Exposición Universal de París do ano 1900.



Tras máis de tres anos de minucioso e coidado estudo en aras de ofrecer ao consumidor un produto de inigualable calidade, o Consello Regulador Denominación de Orixe Valdeorras ofrecerá unha pormenorizada presentación do seu proxecto na que os asistentes poderán coñecer de primeira man as cualidades intrínsecas e diferenciais deste excepcional produto.