viernes, 7 de septiembre de 2012

Coñece os viños DO Valdeorras distinguidos pola Asociación de Sumilleres de Galicia "Gallaecia"


 Como cada ano, a Asociación de Catadoras de Galicia "Gallaecia" ha condecorado aos mellores viños das distintas DO galegas, concurso de Viños Oficialmente Recoñecido polo ministerio de Agricultura, Alimentación e Medio Ambiente do Goberno de España e da Xunta de Galicia.

 Dos máis de 400 elaborados das 6 DO galegas que comezaron a proba, foron 136 os que competiron na cata final, sendo de todos estes só 76 os que conseguiron a aprobación do panel de catadores, logrando unha puntuación superior a 80 puntos, nota mínima para conseguir a condecoración.

Dita cata final celébrase cada ano nunha das provincias galegas e desde fai tres anos empezaron a apoiar o turismo rural.

Esta edición tivo lugar na provincia da Coruña na casa de Turismo Rural "Entre os Rios" en Santa Cruz- A Pobra do Caramiñal, zona produtora de viños e acollida a V.T Barbanza e Iria.

Lembrar que Gallaecia realiza unha dobre cata, sempre cata cega con botella tapada. Unha primeira rolda de catas ten lugar nos CCRR das DO : Ribeiro, Ribeira Sacra, Valdeorras, Monterrei , Rías Baixas e o D.X Augardentes de Galicia.

A cata final para as "Distincións Gallaecia" tivo lugar os días 3 e 4 de setembro en casa de Turismo Rural "Entre os Rios" con mostras recollidas directamente do mercado e entre as que foron galardoados por parte da DO Valdeorras os seguintes caldos:

Podes acceder á información do viño e a adega facendo click sobre o seu nome

BRANCOS

Marca                                          Adega         

A Coroa 2011                                    A Coroa
                                                                                 
Joaquín Rebolledo 2011                     Joaquín Rebolledo

      Viña Abad 2011                         Coop. Jesús Nazareno

       Viña De Fornos 2011                Germán Rodríguez Salgado

TINTOS

Marca                                            Adega

Bancales 2009                                  Roandi

Joaquín Rebolledo2011                  Joaquín Rebolledo

Lagar Do Cigur 2008                         Melillas E Fillos
                                                                                                                                                      
Ventura Garnacha 2010                    Adega da Pinguela                                      

Vía Nova 2011                                Virxen De Galir





martes, 4 de septiembre de 2012

O Godello DO Valdeorras "A Coroa" comeza a comercializarse en Suecia

  Godello A Coroa estará dispoñible nos establecementos que forman a rede do monopolio sueco System Bolaget a partir de setembro de 2012

A empresa estatal sueca System Bolaget, ou monopolio, non ten parangón con ningún outro establecemento do mundo. Dispón de 2.300 referencias de máis de 40 países diferentes, que inclúen cervexa, veu e licores. Ademais, os seus provedores teñen en stock ao redor de 8.500 referencias dispoñibles baixo pedido en calquera tenda do país e lánzanse aproximadamente 2.000 novos produtos ao ano.

Desde Adega A Coroa móstranse encantados de pertencer ao elenco de produtos que forman a carta do monopolio sueco, xa que supón pasar un estrito control de calidade e tamén unha cata de profesionais que elixen os mellores caldos entre todas as candidaturas que chegan a este país.

Deste xeito desde a adega DO Valdeorras afirman que " é unha honra superar esta proba e estamos moi satisfeitos de poder dar a coñecer o noso viño no mercado nórdico apoiados por unha marca de calidade e unha rede de distribuidores ampla e profesional".


Actualmente, System Bolaget conta con 418 tendas e con máis de 500 axentes que dan cobertura a comunidades máis pequenas. Os empregados son xente cualificada para poder ofrecer o mellor servizo aos clientes, expertos en comida e bebida. Todos eles realizan unha exhaustiva preparación e todos os produtos, independentemente da súa procedencia, han de gozar do mesmo trato.

System Bolaget defínese como unha compañía adicada á venda de bebidas alcohólicas de maneira responsable, á vez que buscan ofrecer un estándar de servizo de primeira clase.  Realízano por medio dun acceso limitado a través do número de tendas, horarios de atención e regulacións das vendas.

Defenden que non buscan maximizar ganancias nin ter vendas adicionais, senón "fomentar unha sociedade onde todos poidan gozar das bebidas alcohólicas tendo en conta a saúde, sen que os consumidores prexudíquense a si mesmos ou aos demais".

 Desta forma o Godello DO Valdeorras dá un paso máis na súa internacionalización, converténdose nun dos grandes embaixadores do produto galego de calidade no estranxeiro. Á súa vez, o gran traballo realizado polas adegas que conforman a DO segue asentándose en novos países e importantes mercados baixo o selo de calidade que ofrecen viticultores, adegueiros e Consello Regulador da denominación de orixe Valdeorras.


lunes, 3 de septiembre de 2012

Aproxímase a vendima na DO Valdeorras cunha calidade de uva "Excelente"

 Tras un ano 2011 histórico en canto a produción e calidade, a colleita volve á normalidade cunha redución do 15% na produción pero cunha calidade de froito excelente.

A denominación de orixe Valdeorras será a primeira en iniciar a vendima en 2012 estando previsto que a campaña arrinque de forma xeneralizada o próximo fin de semana. 

Segundo explica o técnico deste consello regulador, Santiago Pérez: "é habitual que Valdeorras recolla antes a uva xa que, aínda que a brotadura prodúcese primeiro na costa, polas temperaturas e o tipo de vide, a maduración vese favorecida nesta zona debido ao clima continental, cunha maior cantidade de horas de sol no verán e picos de calor máis altos".

Algo despois, co arranque da segunda quincena, empezará o traballo nas denominacións de orixe Rías Baixas e Ribeira Sacra, mentres que entre o 15 e o 20 farao en Monterrei e en Ribeiro aprazarase até o día 25, aproximadamente.

Aínda que as datas de recolección postérganse con respecto ao ano pasado, Santiago Pérez afirma que "este ano entra dentro da normalidade" se a comparación realízase coa media da última década. O atraso con respecto ao ano pasado débese ás temperaturas de primavera, cando empeza o ciclo activo da planta, foron "inferiores ao habitual" principalmente polas noites. 

Neste sentido, a planta retardou os seus procesos biolóxicos, feito  que se considera positivo para a calidade da uva, pois unha maduración lenta e pausada é mellora á rápida.



Outro factor crave é que non se adianten e instalen as choivas otoñales, de forma que o tempo permita vendimiar sen problema.

 A previsión para estes días é a chegada dun anticiclón con ventos do leste, o que implica que serán cálidos e sen humidade. Feito que moi beneficioso en todos os aspectos, xa que é nestas datas cando se empeza a marcar a calidade en función da concentración de azucres, a diminución da acidez e outros factores.

 Respecto diso, o técnico de Valdeorras Santiago Pérez destaca que "o grao alcohólico xa está a se alcanzar nesta denominación de orixe".



En canto á cantidade, desde Valdeorras e segundo datos que facilita Europa press, espérase un retroceso do 15% da produción. Feito que se materializaría nunha cantidade que roldaría os 6,5 millóns de Quilogramos de uva colleitada.

A maior caída dentro das DO galegas, é a prevista polo consello regulador da denominación Rías Baixas, que estima que a redución será de "practicamente o 50 por cento" con respecto á anterior.

A continuación, Ribeiro calcula que a produción será "pequena" en relación co ano pasado, cunha diminución do 37%.
 Os números na Ribeira Sacra son similares, ao advertir que se producirá unha diminución do 30%.

Pola súa banda Monterrei prevé retrocesos que roldarían o 10%, respectivamente, o que levaría a cultivar uns 2 millóns de quilogramos.



Accede á fonte da noticia

Ven a coñecer a vendima DO Valdeorras a través dunha interesante proposta enoturística

Coñece cursos formativos na DO Valdeorras

martes, 28 de agosto de 2012

Oferta enoturística: Ven a coñecer a vendima de Valdeorras

  A empresa barquense Enoturismo Galicia, comercializa desde esta mesma semana e a través da súa web www.enoturismogalicia.com, paquetes turísticos para participar na vendima 2012.

 «Consiste en explicar o proceso e tamén despois ir até a adega para coñecer máis sobre a mesma; e tamén se dá a posibilidade de que a xente poida vendimiar durante media hora, se se anima o grupo», conta a responsable do proxecto Amparo Montenegro. A iniciativa uníronse dúas adegas de Ribeira Sacra e sete de Valdeorras.

Mergúllate na vendima é unha viaxe interactiva onde adultos e nenos aprenden de onde proceden as uvas, como se coidan e como se transforman en viño de forma natural.

A través dun paseo polos viñedos vanse escoitando as explicacións sobre as partes da vide, a forma das follas, variedades de uvas, a importancia do chan e todo o referente á vendima, á súa cultura e tradición.

Despois será  a adega a gran protagonista, onde se explicará a elaboración do viño e mostraranse  as diferentes uvas coas súas características ademais de, cun refractómetro, poderase valorar o contido de azucre das uvas, é dicir o seu grao de alcol.

Para finalizar a actividade e repor forzas, ofrecerase unha degustación de produtos típicos da zona acompañados, como non, duns dos viños máis de moda no panorama vinícola internacional.


E se o que se pretende é un paquete máis profesional, a adega DO Valdeorras Alan de Val ofréceche o seu programa de Experience de Adega Escola para a formación Teórico-práctica de Viticultura, Enoloxía, Cata e Comercialización de Viños.


Alan de Val presenta unha innovadora e eficaz acción formativa para a aprendizaxe real da viticultura e a enoloxía dentro do marco teórico- práctico da adega, os seus viñedos e os seus viños.




lunes, 27 de agosto de 2012

A adega DO Valdeorras Santa Marta únese ao programa "Singular Galician Cellars" para potenciar a internacionalización da excelencia dos seus viños

José Manuel Moreno.Enólogo de Adega Sta. Marta/
Fonte Foto: Ivinourense
A Adega DO Valdeorras Santa Marta únese a outras catro adegas, unha de DO Rías Baixas, outra de DO Ribeiro e dúas da DO Ribeira Sacra, dentro do programa "Singular Galician Cellars" con miras postas en potenciar a internacionalización dos seus viños.

Co lema de pretender chegar aos clientes estranxeiros, ofrecendo e garantindo un trato «íntimo e personalizado» coas súas elaboracións, á vez que consideran fundamental o seu lugar de orixe: Galicia. Todo isto é o que pretende representar a asociación «Singular Galician Cellars», un consorcio creado entre cinco adegas galegas que tentan potenciar a comercialización dos seus viños no mercado internacional.

O obxectivo destas cinco casas -que inclúen todas as Denominacións de Orixe excepto a de Monterrei- pasa pola unión, elemento crave para promocionar os seus viños no estranxeiro e afianzarse no mercado exterior. E é que Adega Eidos, Sociedade Agraria de Transformación Virxe dos Remedios, Adega Santa Marta, Adega Pena das Doas e Adegas Valdavia son empresas «pequenas e familiares» que, por separado, carecen da capacidade económica suficiente para asumir todos os gastos que leva a internacionalización dunha maneira optimizada.

Así o explicou o axente de exportación deste novo colectivo, Francisco Santiso, quen destacou o abanico de posibilidades que se abren no mercado estranxeiro. Mentres o nacional continúa en «recesión, o internacional mantense, polo que, ou se asocian, ou as adegas pequenas apenas teñen posibilidades», destacou, ao mesmo tempo que avanzou a ruta de promoción para este ano.

Aínda que polo momento se están a desenvolver a súa imaxe corporativa, páxina web e catálogo, desde a asociación teñen claro cales son os mercados potenciais: «o americano, o holandés e o belga». Aínda así, durante este ano tan só centraranse no ámbito europeo pola súa proximidade, en países como Alemaña. O 23 e o 24 de outubro, a «Singular Galician Cellars» visitará a «Eins Tag für Wein aus Spanien», unha exposición nas cidades de Colonia e Berlín na que participarán varias adegas españolas.

Pero previamente, a asociación presentarase en público o 3 e o 4 dese mesmo mes en Xapón, na «Spain Gourmet Fair». Viaxes, dietas e custos de asistencia a feiras serán compartidos polos socios actuais, así como os gastos de contratación dun axente de exportación común. Iso si, as cinco beneficiaranse dos contactos de todos.

Desde a Denominación de Orixe Valdeorras, Santa Marta xa leva dous anos abastecendo coas súas elaboracións de godello, mencía e sousón -unha variedade autóctona- o mercado de Estados Unidos, Xapón, Bélxica, Holanda, Reino Unido e Polonia. "Até agora só supón o 15%, pero isto ten que subir", asegura a propietaria, María Jesús Álvarez. A empresa, que data de 1998 e ten 28 hectáreas propias e controladas: "O consumo de viño por persoa baixou moito, hai máis adegas e o mercado nacional está moi apertado"" nós estamos a vender máis, pero de maneira mais dificil e pelexando moito, e sobre todo elaborando viños de calidade, como asi demóstrao os numerosos premios obtidos"

Con respecto á asociación, María Jesús aclara que: "Abrir mercados no exterior é unha estratexia de empresa, para expandirnos, crecer e consolidar as nosas marcas. Tentamos coa asociación, facelo cun menor custo e ofrecer aos importadores un paquete de viños galegos de calidade, todos procedentes de adegas coa mesma filosofia, adegas familiares co máximo coidado polos seus viñedos e viños". 

jueves, 23 de agosto de 2012

Os viños Viñaredo Godello Barrica e Joaquín Rebolledo Mencía acompañan a Memoria de Ventura no triunfo da DO Valdeorras nos premios Arribe

Se a semana pasada se anunciaba o triunfo dos viños de Adega A Pinguela nos premios Arribe 2012, hoxe amplíase información cos outros dous viños DO Valdeorras premiados nesta edición dos prestixiosos galardóns. Desta forma Viñaredo Godello Barrica, de Adegas Santa Marta, e Joaquín Rebolledo Mencía 2011, da adega homónima, son os viños que converten a DO Valdeorras na denominación de orixe galega con maior número de galardóns.
  Viñaredo Godello Barrica fíxose acredor do Arribe de Prata, nos premios homónimos, celebrados na Localidade de Trabanca, Salamanca.

Viñaredo Godello Barrica é o conxunto da fermentación da variedade Godello en diferentes barricas de carballo francés, americano e caucásico. Durante seis meses criouse en repouso sobre as súas propias leas. Viño de brillante de cor amarela palliza. Complexo en nariz, destacan aromas de boa intensidade a froita exótica, meles e matices tostadas do seu contacto co carballo. En boca é graso, cun final aromático e un lixeiro toque amargo. Un viño persoal e elegante.

SANTA MARTA é unha adega familiar que desde 1998 produce, elabora e embotella os seus propios viños cunha constante: a calidade dos seus produtos ha de estar vixiada desde a vide até a botella.

Situado a 600 metros de altitude, nun clima de invernos fríos e veráns cálidos, o viñedo de Santa Marta atópase enmarcado dentro dun plan de produción integrada onde o respecto á planta e aos seus froitos é a base para a elaboración duns bos caldos.

E na seguinte etapa, cando a materia prima pasa á adega, todo o proceso de elaboración realízase coa máxima precisión posto que Santa Marta conta coa innovación tecnolóxica necesaria para iso. Trátase, en definitiva, de buscar a precisión en cada proceso e así obter a máxima calidade para os seus viños, tal e como ratifican os premios obtidos.




Coñece Adegas Santa Marta

Coñece os premios de Adegas Santa Marta

Accede á tenda Online

Segue as últimas noticias de Viñaredo en Facebook


 
Pola súa banda, o outro viño premiado foi Joaquín Rebolledo Mencía 2011, que tras facerse acredor de mellor Tinto de Galicia ademais de diversos premios a nivel nacional e internacional, suma ao seu palmarés 2012 este prestixioso Arribe.

Elaborado con Mencía 100% seleccionada, realiza a fermentación durante 6 días en depósitos de aceiro e unha longa maceración cos hollejos durante 20 días con dous remontados diarios.

Cor vermella cereixa intenso e brillante, con bordos morados. Limpo. Capa media. Boa bágoa.
Aromas de marcado carácter varietal, moi limpos e vivos. A copa parada, atopamos moitas notas especiadas, cun destacado chocolate, mesturadas con notas minerais (recordos de lousa) sobre un bo fondo de froitas vermellas e negras. Ao abrirse, a froita gaña en intensidade e expresividade con frescos toques balsámicos.

Saboroso, fresco, elegante e fácil de beber. Boa entrada, cun paso sedoso, cheo de froita, incluso algo goloso. Boa acidez. Bo final con sensacións froiteiras moi agradables.

Coa mencía como variedade tinta por excelencia no norte peninsular. O prestixio de Joaquín Rebolledo en Tintos é mítico e continúa gañado prestixiosos premios de primeiro nivel internacional: no ano 2006 Joaquín Rebolledo Mencía gañou a Medalla de Ouro na modalidade de Mencías do Concurso de Viños do Noroeste. En 2007 Joaquín Rebolledo Mencía fíxose co Acio de Prata outorgado pola Xunta de Galicia. En 2010 gana o Baco de Bronce outorgado pola Unión Española de Catadores, 96 puntos outorgados pola Asociación Galega de Catadores e Medalla de Ouro no Concurso Internacional "Premios Arribe 2010".



Accede á tenda Online


Desta forma, tal e como anunciabamos con anterioridade, as adegas DO Valdeorras siguén a súa proxección a nivel nacional e internacional recibindo premios dentro e fóra das nosas fronteiras e facendo patente o devandito que cualifica aos caldos desta DO como a Revolución Enolóxica do Século XXI.



Amplía información sobre os outros dous viños DO Valdeorras premiados en Arribe 2012

martes, 21 de agosto de 2012

Alan de Val presenta o seu programa de formación Teórico-práctica de Viticultura, Enoloxía, Cata e Comercialización de Viños


       Alan de Val ten o pracer de presentarlles o programa do proxecto de Adega Escola para a formación Teórico-práctica de Viticultura, Enoloxía, Cata e Comercialización de Viños.

   A Adega Escola Alan de Val presenta unha innovadora e eficaz acción formativa para a aprendizaxe real da viticultura e a enoloxía dentro do marco teórico- práctico da adega, os seus viñedos e os seus viños.

      As claves que ofrece Alan de Val para unha exitosa formación residen na experiencia persoal do alumno a través da posta en práctica dos coñecementos adquiridos, e supón unha estratexia revolucionaria na formación tanto profesional como educativa para a comprensión de todos os procesos da vide e o viño.

      O Programa Formativo" Experience " en Viticultura, Enoloxía e Cata de Viños vai dirixido aos seguintes colectivos:

 · Emprendedores na área agro/rural que queiran adquirir os coñecementos necesarios para crear e desenvolverse nunha nova actividade vitivinícola, xa sexa explotación dun viñedo ou posta en marcha dunha adega familiar.

· Alumnos que acabaron os seus estudos de enoloxía e desexen realizar as prácticas correspondentes á súa formación así como adquirir as claves de éxito para unha viticultura e enoloxía eficaz e razoada.

· Calquera persoa que desexe experimentar o mundo da vide e o viño en todas as súas fases produtivas, resultando unha vivencia inesquecible á vez que didáctica e de gran coñecemento cultural e rigoroso.

O programa "Experience" terá unha duración de 2 meses, dando comezo o 17 de setembro ( coincidindo coa data de inicio de vendimas na D.O. Valdeorras ) e finalizará o 16 de Novembro.

   As horas lectivas totais son de 384 horas repartidas en 160 horas de teoría e 224 horas de prácticas en horario de luns a venres.
 
O curso inclúe a estancia e hospedaxe dos días lectivos, a pensión completa alimenticia correspondente, todo o material formativo e didáctico (cadernos, manuais, libros e demais elementos necesarios), o equipamento de protección individual (EPI) así como o vestiario de adega e viña e a totalidade das clases do programa formativo que se impartirán na viña, adega, laboratorio de análise e na aula de cata e o seu prezo total é de 2900 euros.

O  prazo  para  a  inscrición  e  matriculación  comeza o día 20 de Agosto e finaliza o 14 de Setembro. A preinscrición poderá realizarse a través de mail ou mediante solicitude adxunta debidamente cuberta  e acompañada  de fotocopia    do  DNI.  O  pago  da matrícula  poderá  efectuarse  a través de ingreso bancario  ou en efectivo.
Folleto Bodega Escuela







 


A longametraxe galega Vilamor e os viños de adega DO Valdeorras "A Coroa" obteñen premios e grandes eloxios en Nova York.

  O New York International Filme Festival, celebrado a pasada semana na capital de Estado Americana, traduciuse nun éxito rotundo para a cultura galega representada cinematografícamente pola longametraxe Vilamor e enolóxicamente polos viños de A Coroa.

As sinerxías creadas entre o cinema e a enoloxía supuxeron un grande éxito de acollida para Galicia no New York International Filme Festival. Así, a adega da DO Valdeorras "A Coroa"  quixo contribuír de maneira desinteresada á presentación do filme galego, que se celebrou a pasada semana na Casa de España da capital neoiorquina e que obtivo dous importantes premios no Festival, cedendo varias caixas de viño para o acto.

Nun evento de marcado carácter cultural, no que ademais de destacadas figuras do audiovisual internacional déronse cita varios representantes institucionais, o equipo de Vilamor presentou os viños DO Valdeorras personificados na adega A Coroa, como uns dos grandes embaixadores de Galicia a nivel internacional.


Na presentación do Filme, o equipo de Vilamor fixo unha pausa para realizar un brinde coa Coroa, durante o cal o director Ignacio Vilar explicou con todo detalle, e por medio dunha intervención duns 15 minutos, o longo percorrido e as características que levaron aos caldos da DO Valdeorras a se converter nuns dos viños máis de moda no panorama vinícola internacional.

Unha vez rematadas as presentacións, os asistentes tiveron a posibilidade de degustar entre grandes eloxios os viños de A Coroa, mentres se tomaban fotos co equipo de Vilamor representado polo director Ignacio Vilar e os actores Rubén Riós, Sabela Arán, Xoel Yáñez e Mayka Braña.


Pola súa banda, a tamén presente Isabel Pérez (Conselleira de Cultura do Concello de Ourense) encargouse de lembrar a importancia de axuntar os acervos de Galicia a través das diversas e ricas manifestacións culturais, artísticas, gastronómicas e enolóxicas da terra.

A través deste acto, móstrase o firme compromiso das adegas DO Valdeorras coa internacionalización da cultura galega, reforzando, á súa vez, o prestixio que os viños desta DO teñen no estranxeiro.


Presentación A Coroa y Vilamor en New York
Coñece A Coroa

Amplía información sobre os premios de Vilamor no New York International Filme Festival

Coñece o prestixio internacional do Viño DO Valdeorras

Coñece a DO Valdeorras

sábado, 18 de agosto de 2012

Éxito de Adega dá Pinguela nos "Premios Arribe 2012"

Adega da Pinguela é galardoada con dous Arribe de prata na VIII edición dos prestixiosos premios homónimos celebrados os días 6 e 8 de Agosto na localidade Salmantina de Travanca.

Novo éxito para os viños DO Valdeorras personificados nos tintos de Adega da Pinguela que consegue dúas Arribe de prata, uníndose a outras dúas adegas da DO que aínda están por determinar.

Un comité formado por enólogos, profesionais de prestixio e traxectoria internacional, catou un total de 507 viños de 56 denominacións de orixe de España e Portugal, outorgando dúas Arribe de prata a Adega da Pinguela polos seus viños Memoria de Ventura Mencía, na categoría de Tintos Novos, e Memoria de Ventura Garnacha na categoría Tintos con Crianza en Madeira inferior a 6 meses.

Desta forma, a DO Valdeorras convértese na denominación de orixe galega máis premiada nos premios Arribe 2012, con 4 galardóns; dous deles outorgados a outras dúas adegas que vos daremos a coñecer cando se fagan públicos os seus nomes.

Polo momento deixámosvos con este microdocumental  exclusivo de Adega da Pinguela elaborado por Pasen e Vexan Comunicación.


 

jueves, 16 de agosto de 2012

Coñece os Brancos Premiados na XII Cata da XV Feira do Viño DO Valdeorras

Foto cortesía: Manu Sánchez - Alan de Val
Como adiantabamos o pasado martes, hoxe toca a quenda de presentar aos viños Brancos galardoados na a XII Cata da XV Feira do Viño DO Valdeorras.

Nun marco de gran igualdade estes foron os brancos premiados:

1er premio para Ruchel Godello, de Adegas Ruchel

Adegas Ruchel, que xa alcanzou coa súa Ruchel Godello 2009 o premio ao mellor viño branco galego, ratifica desta maneira a súa continuada aposta pola excelencia cun viño que posúe as seguintes notas de cata:
 
Cor amarela pálido, con tons de limón maduro, moi limpo. De aroma intenso, destaca pola súa complexidade, finura e elegancia, onde se aprecian nítidamente notas frutosas.

De entrada moi suave, aínda que con acidez adecuada, preséntase cunha amplitude de sabores froiteiros, destacando na súa gran persistencia e a súa sensación global de redondez.
 


Segue as últimas noticias de Ruchel en Facebook

Coñece algúns dos premios máis destacados de Adegas Ruchel



2ndo premio para Quinta dá Peza Godello, de Adega Quinta dá Peza



A adega Quinta dá Peza, a través de axuntar tradidición e modernidade, caracterízase por ofrecer uns viños de altísima calidade e primeiro nivel que se reflicten nas notas de cata do seu premiado Godello, que posúe as seguinte notas de cata:

 Amarelo pálido con escintileos dourados, limpo e cristalino. Bágoa fina e abundante. Posúe un excelente e pronunciado aroma, intenso, delicado, elegante e con recordos afrutados a mazá, flores brancas e leas finas.

En boca é lixeiro, suave e saboroso, certa gordura, untuoso, dulcedumbre, fresco e cunha boa acidez. Os seus toques acedos e doces danlle equilibrio e fanlle un viño moi persoal, cunha acusada estrutura. Moi fácil de beber e pracenteiro. Certa largura cun lixeiro amargor final. Moi persoal e cunha excelente tipicidad.



Coñece os premios de Quinta dá Peza


3er premio para O Cepado Godello, de Adega O Cepado


 Con toda unha vida dedicada ao traballo e coidado dos viñedos, no ano 2008 nace Adega O Cepado, unha adega familiar situada en Rubiá, integrada na denominación de orixe Valdeorras. A altitude (550m), chans arcillosos e calizos crean as mellores condicións posibles para elaborar viños de primeiro nivel e así se demostra nas notas de cata da súa Godello:

Cor amarela pajizo con insercións verdosas brillantes. Aromas primarios de intensidade media, que lembran á uva recentemente cortada. Aromas secundarios dulzones sobre fondo de hinojo. Notas de pastelaría, doce e bollería. En boca é graso, longo, glicérico e moi potente. Volve os recordos de uva presentes en nariz e achéganlle redondez


Consegue O Cepado a través de compra Online


Con este artigo damos por pechada a XV edición da Feira do viño DO Valdeorras, agradecendo o voso interese e participación, feito que levou á Feira a bater un novo record de afluencia.

Dende a nai do viño seguirémosvos dando cumprida información do devir de todas as adegas DO Valdeorras.

Non a perdades!!!



Segue as noticias das Adegas DO Valdeorras en Facebook