viernes, 26 de octubre de 2012

94 puntos para Mencía de Adega da Pinguela na Guía Peñín 2013

Información e foto: Cristina de la Torre - Adega da Pinguela
Esta puntuación, inusual para un viño novo, referenda a nova tendencia de tintos en España, con máis personalidade e reivindicando o autóctono.
 
A adega da DO Valdeorras "Adega da Pinguela" participa este ano por vez primeira no Salón dos Mellores Viños de España organizado pola Guia Peñin en Madrid, unha cita que reúne a só 330 viños seleccionados de entre todas as DO de España. Entre eles está  Memoria de Ventura Mencía 2011, que recibiu 94 puntos por parte do panel de cata da Guía Peñin, moi valorado tanto a nivel nacional como internacional, especialmente en Europa e Sudamerica.

Os 94 puntos deste mencía chamaron moito a atención dos profesionais que se pasaron polo salón, xa que non é habitual que un tinto xove reciba unha valoración tan alta. Quedou por encima mesmo de marcas consolidadas doutras DO españolas, como Rioja ou Ribera del Duero. De feito o propio director do Salón, Carlos González, aseguraba que se está asentando unha nova tendencia no mundo dos tintos por "a procura do autóctono como elemento diferenciador, con aromas moi froiteiros".

Francisco Núñez, colleiteiro e responsable de Adega da Pinguela, destacou a boa acollida do viño e
o interese que está a espertar Memoria de Ventura Mencía entre os exportadores, moi interesados neste mencia galego que comparte valoracion cos mellores tintos de España.
"Só o feito de quenos convidasen a participar xa é un premio, a puntuación é ademais unha moi boa noticia e un aval para o consumidor xa que a Guia Peñin é un gran referente para os consumidores", asegurou o adegueiro valdeorrés.

O salón comezou onte xoves 25 e continuou o longo da a mañá de hoxe,  cando se entregaron os premios de clausura. Os viños de Adega da Pinguela regresarán a Madrid para a presentación organizada polo Consello Regulador da DO Valdeorras o próximo 12 de novembro.

Con este novo recoñecemento ratifícase a máxima que coloca aos viños DO Valdeorras como a nova tendencia no mercado internacional do viño e que, xa sexan os brancos de godello ou os mencía e garnacha en tintos, se converteron nun referente no mercado vinícola internacional.

lunes, 22 de octubre de 2012

O estado de Nova York, unha segunda casa para o Godello DO Valdeorras


Desde hai anos, abalado polas máis altas críticas do sector vinícola internacional, o Godello DO Valdeorras converteuse nunha variedade de moda na capital comercial, a cidade máis poboada e un dos estados máis emblemáticos da gran potencia norteamericana, Nova York.

Non só na Gran Mazá, Brooklyn ou Queens calquera vinoteca que se prece ofrecerache unha selecta variedade de Godellos DO Valdeorras, senón que, tamén, a súa comercialización estendeuse a outras cidades do Estado como Albany, Buffalo, Rochester, Syracuse ... e por suposto a capital do veciño estado, New Jersey.

A proliferación da variedade valdeorresa nun dos públicos máis selectos do mercado internacional, non pasou desapercibida para os grandes especialistas da rexión, quen mostraron un notable interese en difundir a excelencia do Godello presentándoo aos seus públicos dunha maneira descritiva, analítica e concisa.

Un exemplo diso son os diversos premios e mencións outorgadas polo sector norteamericano, atopando  unha das súas máximas expresións nas verbas do especial adicado, esta primavera, por "The New York Times", onde se cualifica á variedade Godello como a gran promesa de España no sector internacional do viño.



Todo iso débese ao  esforzo adicado por viticultores, que transmitiron a máxima expresión do seu traballo na calidade dos viños; pero, en adicción, o incansable traballo das adegas DO Valdeorras en campañas presenciais de promoción e a participación do Consello Regulador en actos como o "New York Great Match de 2010", catapultaron a identificación da calidade dos Godellos DO Valdeorras nunha das urbes máis poboadas do planeta.

Neste marco séguense movendo as adegas DO Valdeorras e, entre elas, A Coroa, quen hai escasas semanas e por petición exclusiva do seu distribuidor, desprazouse ao estado de Nova York para realizar exclusivas presentacións da colleita 2011, dentro dos actos da " III degustación de viños Suramericanos e Ibéricos".

Mediante tres presentacións realizadas en Buffalo, New Jersey e a propia Nova York, creouse unha gran expectación e éxito de afluencia de profesionais da restauración de todo o estado, destacando contas como a de Jean Georges, un dos restaurantes máis representativos e influentes de Nova York.

 Pola súa banda a confirmación final do éxito outorgouse na presentación de New Jersey que, cun enfoque ao consumidor final, ratificou a magnífica aceptación que os Godellos posúen nesta rexión.

Como valoración final, o distribuidor e á vez organizador do evento, T. Edwards, agradeceu a presenza ao acto das adegas participantes, fundamentándose na excepcional acollida do evento e convidándoas a participar en próximas edicións, xa que, segundo as súas palabras, "terán o éxito asegurado".


Desta forma, os viños DO Valdeorras seguen camiñando á vez do máis destacado recoñecemento internacional que se ve ampliado cada día en máis países e os seus respectivos consumidores.

martes, 16 de octubre de 2012

San Sebastián únese á moda do Godello DO Valdeorras

Tras o éxito cativado pola  DO Valdeorras en "San Sebastián Gastronomika - Euskadi Saboréaa", un dos certames de alta cociña de maior repercusión a nivel internacional, moitos dos asistentes ao acto optaron por incluír aos godellos DO Valdeorras nas cartas de viños dos seus restaurantes.

Os viños elaborados con uvas da variedade godello mereceron os eloxios dos visitantes do expositor do Consello Regulador de Valdeorras no congreso 'San Sebastián Gastronomika- Euskadi Saboréaa' que, acompañado por unhas 15 adegas, promocionou os seus caldos entre os hostaleiros do País Vasco.

Tras as boas expectativas que se anunciaban neste blog hai unha semana, o éxito dos viños valdeorreses foi ratificado polo director técnico do Consello Regulador, Jorge Mazaira, momentos antes de que o recinto feiral do Kursaal botase o peche. 'Quedaron moi sorprendidos cos godellos', dixo. Apuntando que algúns viños da Denominación de Orixe xa están introducidos nos locais de pintxos e restaurantes da cidade.

A feira gastronómica de San Sebastián comezou o pasado 7 de outubro e o seu programa inclúe o Campionato de Catadores de España, un certame que reúne aos máis importantes do Estado.

A importancia do certame aválana os integrantes do comité técnico do congreso, un órgano no que participan os máis recoñecidos restauradores da alta cociña de Euskadi: Karlos Arguiñano, Juan Mari Arzak, Martin Berasategui, Andoni Luís Adúriz, Pedro Subijana e Hilario Arbelaitz.


Desta forma, a DO Valdeorras dá outro pasiño cara adiante na promoción da excelencia dos seus viños nun dos mercados de maior consumo e esixencia da península. 

lunes, 15 de octubre de 2012

Alan de Val presenta "Escada Lembranzas"

Coincidindo co fin da vendima 2012 Alan de Val presenta este novo viño elaborado con cepas vellas de Garnacha Tintorera Centenaria e especialmente realizado e criado segundo métodos artesanais nunha produción limitada e numerada de 500 botellas.

Esta exquisita serie de Escada leva en cada botella o recordo e a añoranza doutros tempos, expresións de historia e de pasado, da arte da memoria das que falan as nosas antigas cepas a través do viño. As sensacións están garantidas.

NOTAS DE CATA

Cor vermella púrpura escuro,moi intenso e brillante, abundante lagrimeo que tende a saírse da copa.

Ao nariz excepcionalmente aromático, notas de grosellas confitadas, arándanos maduros e sutís tostados fundidos sobre fondo glicérico, moi goloso e cun toque a violetas balsámicas que envolve perfectamente o conxunto.

Na boca entrada untuosa e cálida,  de paso lento e armonioso, despois amplo e sedoso despregando toda a súa estrutura e potencia. Explosión de aromas e sensacións que convidan a masticalo, con final longo e complexo.

Postgusto moi prolongado e de intensos e agradables recordos.



Temperatura óptima de consumo: 17-18ºC en maridaxe e 20ºC como viño de sobremesa no inverno.
Tempo de garda en botella que pode soportar positivamente: De 12 a 15 anos

Maridaxe: Carnes consistentes de vacún ou caza maior. Excelente con carne de boi e de cachena ao momento, con aves recheas ao forno e con steak tartar de solombo. Moi bo acompañante de queixos moi curados e embutidos ibéricos.

Perfecto tamén para tomar só entre horas, disfrutándoo lentamente e con total plenitude.

 Colleita 2011

Variedade: 100% Garnacha vella procedente da Finca Escada de cepas centenarias

Produción limitada e numerada: 500 botellas.



Coñece a adega Alan de Val

Segue as últimas noticias de Alan de Val

Faite fan de Alan de Val en Facebook

martes, 9 de octubre de 2012

A DO Valdeorras namora en Donosti dentro dos actos de "San Sebastián Gastronomika - Euskadi Saboréaa"

 O Consello Regulador DO Valdeorras desprazouse a Donosti ( San Sebastián) para tomar parte nos actos dun dos certames Gastronómicos con maior proxección Mundial da actualidade, "San Sebastián Gastronomika - Euskadi Saboréaa", conseguindo un gran éxito de acollida entre os asistentes.
O Consello Regulador DO Valdeorras, na súa política de compartir a excelencia dos seus caldos, desprazouse a Donosti (San Sebastián) para tomar parte en "San Sebastián Gastronomika - Euskadi Saboréaa", un dos certames gastronómicos de maior repercusión mundial, que se celebra entre os días 7 e 10 de outubro no auditorio Kursaal da capital guipuzkoana.

Nun certame no que o viño xogará un papel destacado a través da final do "Concurso Oficial Mellor Sumiller de España 2012", que se celebrará hoxe en horario de 15:15 a 19:30 horas; varios dos finalistas desprazáronse á Caseta da DO Valdeorras, para comprobar  "In situ" a calidade e prestixio que atesouran os seus caldos.

Segundo palabras de Jorge Mazaira, Director Técnico do Consello Regulador, "a acollida está a ser un éxito total e a caseta da DO Valdeorras converteuse nunha parada obrigatoria para público e Catadores, onde se está encomiando a calidade duns viños que non deixan indiferente a ninguén"

  Foto: Jorge Mazaira


 O prestixioso e espectacular Concurso Oficial para determinar o mellor catador de España, celébrase por terceira vez na súa historia en San Sebastián e, máis concretamente, na programación de San Sebastián Gastronomika-Euskadi Saboréaa Off, onde ten prevista a súa celebración nos próximos anos.

A final deste Concurso desenvolverase, o día 8 de outubro de 2012, en dúas fases: un exame escrito privado, pola mañá, e o gran show en vivo das probas prácticas pola tarde.

O vencedor será o representante de España no campionato ao Mellor Catador de Europa 2012 e no Concurso ao Mellor Catador do Mundo 2013

As probas, que se realizarán en directo no escenario, son as seguintes:
- Identificación de produto e cata comentada
- Carta errónea (detección e corrección)
-  Menú-maridaxe (nunha mesa con comensais
no escenario)
- Servizo e decantación (nunha mesa con comensais
no escenario) 


Pola súa banda e tras o gran éxito de 2011, San Sebastián volverá ser o lugar de reunión internacional dos novos fenómenos culinarios de España e o mundo.

Seguindo a estrutura de anos anteriores (Alta, Off, Popular e Market) e coa "La Grande France" como país invitado, preténdese seguir coa mesma ideoloxía de estrita profesionalidade e novos relatorios que  levaron ao éxito en edicións pasadas.
"San Sebastian Gastronomika - Euskadi Saboréaa" quere dedicar o seu congreso 2012 tanto a Francia cunha merecida homenaxe á patria de Carême, Escoffier e a Nouvelle Cuisine como a unha mirada ampla e precisa ás súas máis actuais creacións nacionais e internacionais. Tradición, evolución, revolución, creatividade, fantasía ... encherán un ano máis o Palacio Kursaal de San Sebastián nunha ocasión única para que se dea a coñecer a cociña de vangarda mundial a través de relatorios, degustacións en directo desde a butaca do Auditorio e formatos exclusivos como os talleres e faladoiros.

O Diario Vasco e Grup Gsr son os organizadores dun evento no que se conta cun Comité Tecnico formado polos grandes referentes da cociña vasca: Hilario Arbelaitz, Karlos Arguiñano, Juan Mari Arzak, Martin Berasategui, Andoni Luís Aduriz, Pedro Subijana, e a directora do congreso, Roser Torras.

En "San Sebastian Gastronomika - Euskadi Saboréaa" non só a cociña estará presente, e é que as demais disciplinas do sector gastronómico tamén terán cabida no congreso. Off Gastronomika reunirá aos mellores profesionais da sala, o viño e a restauración, a través de relatorios, catas e atractivas actividades como o Concurso Mellor Catador de España 2012, o III Concurso Nacional de Grella, III Concurso Internacional de Gin Tonic Jordi Estadella by Fever Tree ou Gastronomika adolescente.

As mellores marcas e empresas do sector estarán no Market do congreso, un espazo único para favorecer o intercambio comercial e coñecer novos produtos especialmente destinados aos profesionais do sector.

En definitiva, do 7 ao 10 de outubro de 2012 San Sebastián converterase de novo na capital da cociña mundial, onde os viños DO Valdeorras desempeñarán un importante papel como grandes embaixadores da calidade vinícola internacional.

jueves, 4 de octubre de 2012

Gran Mesquita de Ouro para Godello A Coroa 2011, Mesquita de Prata para Pingadelo e Rúa Branco e Mesquita de Bronce para Rúa Tinto e Marquesiño 2010

Fonte info: Marta Sertaje - Adega A Coroa
Os viños DO Valdeorras triunfan nos Premios Mesquita 2012 conseguindo un amplo palamarés de recoñecementos en todas as categorías do certame.

O Gran Premio do certame foi para adega A Coroa que tras cultivar importantes premios internacionais, volveuse a converter en referencia para o sector especializado español conseguindo a máxima condecoración no concurso nacional  de viños "Premios Mesquita", sendo galardoado coa Gran Mesquita de Ouro.

Este premio consolida a A Coroa Godello 2011 como un dos  5 mellores viños de España participantes no certame, ratificando o gran traballo que se realiza dende a adega coa variedade godello e amplíando un admirable palmarés internacional no que destacan os seguintes galardóns para a colleita 2011:

Podes ampliar a información sobre estes premios facendo click sobre o seu nome

91 puntos en International Wine Cellars de Stephen Tanzer

Medalla de Ouro na Selección Mundial  Viños de Canadá

Medalla de Prata no Concurso Internacional de Viños de Lyon


 Coñece a repercusión internacional de A Coroa

Pola súa banda, o gran momento que están a vivir os viños de calidade DO Valdeorras non pasou desapercibido para os especialistas de Premios Mesquita, que incluíron a máis variedades da DO entre as destacadas da edición 2012 destes galardóns.

Así, a Cooperativa "Virxe das viñas" conseguiu senllas medallas de prata para Pingadelo Mencía e A Rúa Branco, ampliando a súa presenza no palmarés con outras dúas Mesquitas de Bronze para Rúa Tinto e Marquesiño Godello 2010.

Desta forma ratifícase tamén o bo momento da cooperativa ruésa, que tras conseguir un importante recoñecemento internacional o pasado ano da man de Robert Parker, segue reafirmando a calidade dos seus caldos dentro do sector especializado nacional.



Coñece a Adega Cooperativa Virxe das Viñas

Coñece os viños de Virxe das Viñas

Accede ás últimas noticias de Virxe das Viñas


O Concurso Nacional de Viños Premios Mesquita iniciou a súa andaina fai agora dezasete anos. A súa finalidade era potenciar, dobremente, o sector vitivinícola apoiando dunha parte ás adegas e consellos reguladores que participaban no certame Expocórdoba e, doutra, a todas as adegas españolas que quixesen participar naqueles primeiros Premios Mesquita.

 Co paso dos anos, a traxectoria profesional deste concurso, a alta cualificación dos seus catadores e a tesonera labor dos seus organizadores, situouna nun destacado lugar entre os eventos deste tipo que se celebran en España. Tras a súa decimoséptima edición, o Concurso Nacional de Viños Premios Mesquita, consolidou o seu prestixio dentro do mundo do viño e os Premios Mesquita son xa un prezado galardón para as adegas do país.

Por estes motivos, foi oficialmente recoñecida polo Ministerio de Agricultura Alimentación e Medio Ambiente ( BOE nº 314 de data 30 de decembro de 2011 ) e pola Consellería de Agricultura e Pesca da Xunta de Andalucía. 

lunes, 1 de octubre de 2012

Viños DO Valdeorras protagonistas no I Taller Gastronómico de produtos Excelencia de Galicia e Norte de Portugal

Fonte info: La Región
 34 profesionais da restauración acudiron ao taller Gastronómico celebrado onte en O Barco,no que levou a cabo unha maridaxe de diversos produtos Excelencia de Ourense e Portugal con viños da Denominación de Orixe Valdeorras.



O chef Javier 'Taky' Rodríguez, membro do Grupo Nove de vangarda culinaria de Galicia e cociñeiro en Catering Boquete da Coruña, foi o encargado de dirixir o taller, no que elaborou sete pratos, combinando os distintos produtos de excelencia incluídos no catálogo do Centro de Produtos Tradicionais, que xunto co Concello de O Barco organizaba a actividade.

Entre os produtos contemplados incluíronse os embutidos de Valdeorras; marmeladas e patés de Verín; aceite de Quiroga; embutidos de Viana; pan da denominación de orixe O Barco ou produtos do norte de Portugal, tamén a nivel de embutidos e doces.

Na experiencia tomaron parte 34 persoas, maioritariamente pertencentes ao sector da hostalaría e restauración, que aprenderon a elaborar cada un dos pratos paso a paso, maridando despois cada un deles co viño máis adecuado e dando paso finalmente a unha degustación dos menús.

Por outra banda, Iago López, técnico na cata de aceites e viños, asesorou sobre as claves para sacar o máximo partido a estes dous produtos e valorar as súas diversas calidades de cor, sabor e aroma, facéndoas corresponder de forma adecuada co resto de produtos.

As adegas DO Valdeorras participantes no acto e incluídas dentro do selo Excelencia de produtos de Galicia e norte de Portugal son as seguintes:

 Podes ampliar información sobre cada unha delas facendo click sobre o seu nome


viernes, 21 de septiembre de 2012

Adega Sta. Marta presenta a súa vendima na Televisión de Galicia

 A gran calidade da uva que caracteriza a vendima 2012 en Valdeorras non está a pasar inadvertida para ninguén, por iso, xa son diversos os medios de comunicación que desprazaron os seus equipos a Valdeorras  co firme propósito de comprobar "In situ" as boas previsións de calidade de uva que acompañan nos viñedos.

Desta forma, a Televisión pública de Galicia (RTVG) desprazouse até os viñedos de adega Santa Marta, que comezaba o seu traballo de recolección de godello co inicio da semana, para comprobar sobre o terreo que as mellores expectativas están a cumprirse.

Aquí vos deixamos o vídeo:

Por motivos alleos a este blog,a reprodución do vídeo pode producir problemas de son en certos navegadores, para emendalos recomendamos mover a barra de reprodución que se acha dentro da pestana do vídeo (parte inferior esquerda, á beira de botón de "Play")

                                     
   
 


Accede ao vídeo no Portal Web da RTVG

Adega Santa Marta, que tras recibir importantes recoñecementos internacionais para os seus viños se atopa inmersa nun importante plan de expansión comercial internacional baixo o nome de "Singular Galician Cellars", é unha adega familiar que desde 1998 produce, elabora e embotella os seus propios viños cunha constante: a calidade dos seus produtos ha de estar vixiada desde a vide até a botella.

Situado a 600 metros de altitude, nun clima de invernos fríos e veráns cálidos, o viñedo de Santa Marta atópase enmarcado dentro dun plan de produción integrada onde o respecto á planta e aos seus froitos é a base para a elaboración duns bos caldos.

Na seguinte etapa, cando a materia prima pasa á adega, todo o proceso de elaboración realízase coa máxima precisión posto que Santa Marta conta coa innovación tecnolóxica necesaria para iso.

Trátase, en definitiva, de buscar a precisión en cada proceso, e así obter a máxima calidade para
 os seus viños. Como ratifican a multitude de premios obtidos.

En canto á súa filosofía, pódese afirmar que tradición e innovación son  a fórmula de Santa Marta.

Desde 1998 esta adega lanzouse ao mercado cun obxectivo: lograr o máximo rendemento, a máxima calidade a través de cepas case centenarias.

E é que en Adegas Santa Marta trabállase coas variedades autóctonas, a Mencía e O Godello, nacidas de cepas con máis de medio século de antigüidade.

Con boa materia prima, os coñecementos herdados dos seus maiores e os adquiridos a través dos anos, sumado ás novas formas de viticultura, Santa Marta sacou ao mercado caldos que son garantía de calidade e que contan co referendo da crítica, que xa dende os seus comezos, apoiou aos seus viños "Viñaredo".



Coñece adega Santa Marta

Únete ao grupo de Viñaredo en Facebook

Amplía información sobre "Singular Galician Cellars"

Coñece os premios máis destacados dos viños de Santa Marta

Coñece todas as adegas que conforman a DO Valdeorras

jueves, 20 de septiembre de 2012

91 puntos para "A Coroa Godello 2011" en International Wine Cellar de Stephen Tanzer

Novo recoñecemento do sector vínicola internacional para os viños DO Valdeorras que, de novo da man de adega A Coroa, logran 91 puntos na publicación de tendencia vinícola "International Wine Cellar", unha das publicacións referencia do sector mundial do viño xunto a "The Wine Advocate". 

O prestixioso crítico vinícola norteamericano Stephen Tanzer, volveu polos seus foros ao encumiar ao Godello DO Valdeorras "A Coroa", outorgándolle 91 puntos na súa publicación bimensual "International Wine Cellar".

O que é considerado por un amplo sector de especialistas do mundo do viño como o gran competidor de Robert Parker, aposta un ano máis polos Godellos DO Valdeorras como referente de brancos españois no mercado vinícola internacional.

Adega A Coroa, que vén de facerse un importantísimo oco no mercado sueco da man dun tender de monopolio a través da cadea System Bolaget, segue abalando a calidade da súa Godello 2011 incluíndo un novo recoñecemento ao seu palmarés que se completa en 2012 con: Medalla de Ouro na Selección Mundial  Viños de Canadá, Medalla de Ouro no Concurso Internacional de Viños de Lyon, Medalla de Prata no Concurso de Mellores viños Españois para USA, Bacchus de Prata en España e Acio de Prata en Galicia.

Ademais, A Coroa foi protagonista este ano en The New York Times onde, da man do crítico norteamericano Eric Asimov, destacou sobre unha selección de 20 viños de variedade Godello comercializados en USA como o máis significativo de todo eles, sendo destacado como un viño "Profundo, saboroso e peculiar, cunha textura suculenta e sabores de froitas tropicais"; ampliando esta valoración coa seguinte " é un viño que non só representaba o potencial, senón que é a potencia feita viño".

Stephen Tanzer
Stephen Tanzer é un dos críticos máis recoñecidos en Estados  Unidos. É director e editor da publicación bimensual "International Wine Cellars", que se edita desde 1985. Esta publicación emprega un sistema de cualificación do viño baseada nunha escala de calidade que se establece entre os 70 e 100 puntos, sendo a gran competidora de "The Wine Advocate" de Robert Parker, aínda que, o trazo diferencial de ambas as publicacións céntrase nunha liña menos extravagante por parte de Tanzer.

Tanzer cata máis de 10.000 viños de forma anual tanto en Estados Unidos como no exterior e é un profesional  que adica moitos meses do ano a percorrer viñedos, zonas vitivinícolas, catar viños e coñecer aos seus elaboradores.

Por iso e con esta valoración, séguese ratificando o gran prestixio internacional do que se fixeron acredores os Godellos DO Valdeorras, confirmando a máxima de calidade que cualifica a estes viños como "uns dos viños máis de moda no sector internacional".


 

martes, 18 de septiembre de 2012

Os viños DO Valdeorras serán protagonistas en "Show cooking: Maridaxe e degustación de Produtos de Excelencia"

  O Centro de Promoción de Produtos Tradicionais (CPT), no marco do Proxecto Eixo Interior, presenta: "Show cooking: Maridaxe e degustación de produtos de excelencia", o domingo 30 de setembro no CEIP Ramón Otero Pedrayo (escola de Viloira - O Barco de Valdeorras), en horario de 17.00 a 19.30 horas.

O taller consistirá na elaboración de diferentes pratos a partir dos produtos de Excelencia de Galicia e Norte de Portugal, os cales serán degustados polos participantes, xunto coa cata dos viños de Excelencia, onde a DO Valdeorras xogará un papel destacado representada polas seguintes adegas:

  Podes ampliar información sobre cada unha delas facendo click sobre o seu nome


O taller desenvolverase en dúas partes diferenciadas:

1.  Show Cooking a cargo do chef Javier "Taky" Rodríguez, membro do grupo de vangarda culinaria de Galicia, "Grupo Nove":


-  Nesta demostración en vivo, o prestixioso chef elaborará 7 pratos empregando
moitos dos produtos adscritos a márcaa Excelencia.

-  Ademais, explicará paso a paso como elabora cada un dos pratos para que os
asistentes poidan aprender novas formas de cociñar os produtos.

2. Maridaxe dos pratos elaborados cos viños:


-  Os  asistentes  poderán  degustar  cada  un  dos  pratos  elaborados  co  viño seleccionado  polo  enólogo  escoitando  ao mesmo tempo as explicacións pertinentes referidas á maridaxe e ao viño seleccionado para cada prato.

A metodoloxía e cronoloxía do taller é a seguinte:

1.  Presentación dos produtos que formarán parte do prato.

2.  Cociña en vivo do prato.

3.  Presentación do viño elixido para maridar co prato.

4.  Degustación de ambos os produtos por cada un dos asistentes.

5.  Preguntas aos expertos.

Existe número limitado de 40 prazas. Esta actividade está dirixida a todas aquelas persoas interesadas e, especialmente, os profesionais da restauración e hostalaría, sendo para os asistentes de custo totalmente gratuíto.

A través deste vídeo mostrámosvos as habilidades culinarias de Javier "Taky" Rodríguez  e os seus coñecementos vinícolas.