lunes, 25 de junio de 2012

Medalla de Ouro en San Francisco para o Godello Bioca 2011

 Outra nova medalla de Ouro para o Godello DO Valdeorras desde Estados Unidos e, esta vez, nin máis nin menos que dende California  a través do concurso San Francisco International Wine Competition, quen outorgou a súa medalla de Ouro a Bioca Godello 2011, de Adegas María Teresa Núñez Vega.

Bioca 100% Godello, elaborado pola adega María Teresa Núñez Vega e quen se fixo acredor de multitude de premios internacionais para a súa colleita 2011, foi galardoado co ouro nun dos concursos internacionais máis prestixiosos en Estados Unidos.

As súas notas de cata son as seguintes: "Cor limón, estilo floral moi acusado, con xasmín e azahar. Bo nivel de acidez, intenso no medio padal, capas de complexidade e un final longo".

 O concurso San Francisco International Wine Competition é a maior e máis influente competición de viños en Estados Unidos. Os caldos son valorados por un prestixioso panel de expertos recoñecidos a nivel internacional e as cualificacións baséanse nun procedemento de cata a cegas, asegurando a integridade do concurso.

 O Concurso de 2012 foi o máis grande da súa historia, con máis de 4.500 viños procedentes de 29 países e 26 estados.

viernes, 22 de junio de 2012

Godello Alan de Val conquistou os padais do gran público en Cangas de Morrazo


O pasado xoves, a adega DO Valdeorras Alan de Val participou nunha cata a cegas no Mesón O Forte (Cangas de Morrazo) onde, tras compartir escena con catro significativos viños doutras DO galegas, seleccionouse á súa variedade godello como a máis destacada por parte do panel de cata.

En Mesón O Forte volveuse a ratificar a calidade do traballo que os adegueiros DO Valdeorras desenvolven na elaboración dos seus caldos e que se materializa na excelencia dos mesmos.

Nunha cata a cegas celebrada no centro de restauración de O Morrazo e onde os viños foron catados a temperatura ambiente para poder valorar en optimas condicións as características intrínsecas e varietais dos mesmos, o Godello Alan de Val foi seleccionado como o máis destacado dos viños a competición por parte dos catadores asistentes.

Á cata presentáronse 3 viños de DO Rías Baixas, 1 DO Ribeiro e 1 DO Valdeorras e os asistentes foron puntuando os caldos nas súas distintas fases de cata, outorgando as correspondentes puntuacións.

A presentación estivo a cargo de Joaquín Sánchez (Alan de Val), quen explicou as características dos viños e viñedos de Valdeorras; e Suso Boubeta (Mesón ou Forte), quen deleitou aos asistentes con tapas orixinais de creación propia e un orixinal prostre onde luciu en chocolate o nome de Alan de Val.



Adega Alan de Val é unha adega de ámbito familiar, artesanal, que se funda no ano 1993, a partir da experiencia herdada de pais e avós, adicados desde sempre ao viñedo, ao viveiro, á elaboración e venda de viños.

No ano 2006, constrúese a nova adega situada na comarca de Valdeorras e rodeada pola finca "Pedrazais". Nesta nova etapa, incorpóranse novas técnicas e coñecementos co fin de obter os mellores caldos.

Na actual eclosión dos godellos de Valdeorras, Alan de Val atópase no punto de creación de viños complexos e de altísima calidade.

En Adega Alan de Val, dan enorme importancia á viticultura. En 2006 empezaron a elaborar viños de finca, buscando a peculiaridade e a singularidade de cada viñedo.

Ademais de lograr producir godellos de altísima calidade, Alan de Val caracterízase polo gran prestixio que posúen os seus tintos, que xa sexan de variedade mencía, garnacha ou sousón, son apreciados e valorados polos padais máis esixentes do cinco continentes.

jueves, 21 de junio de 2012

Os viños DO Valdeorras e o grupo gastronómico de Galicia "NOVE", estrean o verán con un menú de "Cinema"

Foto: David A. Panizo
Co recentemente chegado Verán, a Denominación de Orixe Valdeorras estrea, no Portal Web www.dovaldeorras.tv, a través do cal promociona, difunde e actualiza contidos, o Terceiro Vídeo Promocional dos seus Viños; que, once membros do internacionalmente recoñecido Grupo Nove, rodaron por estas terras.

Este menú enmarcado dentro do novo e último vídeo: (Bonito de Burela, Manitas de Porco Celta e Plátano Caramelizado), é, segundo os Chefs, unha aposta moi atrevida da nova Cociña Galega, idónea para maridar tanto cos viños Brancos como cos Tintos da DO Valdeorras.

O devandito menú, é creación de Grupo Nove e ideal para o verán, cun prato acorde coa tempada como é o Bonito.

Durante a presentación do mesmo, os Cociñeiros, ademais de loar os Mencías de Valdeorras, réndense aos pés dos Godellos desta terra, considerándoos "tan incribles que poden maridar cos pratos máis impensables do mundo".

As receitas,  propoñen unha ruptura ao acompañar primeiro e segundo prato (bonito e manitas de porco) con Mencía; e a sobremesa (Xeado de plátano) atrevédose a caramelizarlo con augardente de Valdeorras.

Bonito de Burela con Vinagreta Asada

Manitas de Porco Celta
 

Platano Caramelizado

O vídeo, do mesmo xeito que os anteriores xa difundidos, gravouse nunha das típicas adegas-cova da comarca e nunha das súas máis emblemáticas paraxes, co pintoresco dos seus viñedos en época  pre-outonal.

Ao comezo do mesmo, outra inédita toma aérea recente, presenta e describe ao mundo unha parte dos viñedos de Valdeorras dende o ceo. Non en balde, o portal web difúndese en tres idiomas (galego, español, inglés) e todo o material audiovisual (incluídos este tres novos vídeos) leva subtítulos en inglés na versión saxona. 

Neste terceiro e último vídeo, as imaxes aéreas recréanse, no belísimo lago que conforma o  Río Sil ao seu paso pola Rúa e Petín.

Pola súa banda, o público internacional a través da rede pode elaborar o menú deste novo vídeo na súa casa e maridarlo cos viños de Valdeorras.


A DO Valdeorras e este prestixioso colectivo da Nova Cociña Galega de Vangarda, presentan e despiden así a súa colaboración mutua para a promoción e cifusión dos Caldos de Valdeorras e da "Cociña de Vangarda Feita en Galicia".

Para iso cooperaron na produción e a realización do Tres Vídeos, que baixo o título UN UNIVERSO EN CADA PRATO, proclaman a extraordinaria maridaxe entre os daldos DO Valdeorras e as receitas de Vangarda culinaria galega, inspirada na herdanza tradicional e na calidade dos produtos da nosa terra.

O Once galardoados Chefs, dos vinte que compoñen o actual grupo, de esquerda a dereita na foto de portada: Pablo Romero, Yayo Daporta, Javier Olleros, Héctor López, Javier Rodríguez "Taky", Pepe Solla, Antonio Botana, Javier González, Miguel Anxo Campos, Alberto González e Iñaqui Bretal.

Recoñecemento internacional para a nova adega DO Valdeorras José Aristegui


Adega José Aristegui, no seu primeiro ano de produción para o mercado, acaba de ser galardoada no certame Internacional de Premios "Nuevo Vino"

Adega José Aristegui, nova Adega da Denominación de Orixe Valdeorras que ten sede na Rúa, acaba de ser galardoada no certame Internacional de Premios Nuevo Vino, un do cinco Concursos Internacionais oficiais do calendario español que organiza a Sociedade Alamesa, coa Medalla de Ouro na categoría de tintos sen madeira polo seu viño José Aristegui Mencía 2011.

Tamén foi distinguido cunha mención na categoría de brancos sen madeira polo seu viño José Aristegui Godello 2011.

Adega José Aristegui é unha Adega de viños de autor, que comezou a funcionar este ano con con unha produción inicial de, aproximadamente, 6.000 botellas.

Na elaboración destes viños, a Adega selecciona coidadosamente variedades de uva de parcelas centenarias e realiza vinificacións por separado.

É o primeiro concurso ao que se presenta, coincidindo ademais coa súa posta de longo no mercado.

Obtén así resultados excepcionais nas súas dúas liñas de viños. No caso dos tintos e con este premio, a nova adega da Rúa coloca a Valdeorras por diante doutras denominacións de orixe españolas líderes en tintos.

Por mor destes premios, a adega presentará a excelencia dos seus  viños no mercado asiático en novembro, con senllas postas en escena en China e Hong Kong.

miércoles, 20 de junio de 2012

José Luís García Pando é reelixido presidente do Consello Regulador DO Valdeorras

Fonte: Consello Regulador DO Valdeorras / La Región
Seis dos nove membros do pleno do Consello Regulador de Valdeorras, designado nas últimas eleccións, renovaron a José Luís García Pando na presidencia.

A elección desenvolveuse o pasado luns na sede do Consello Regulador en Vilamartín de Valdeorras, coa presenza do xefe territorial da Consellería de Medio Rural e do Mar, Ricardo Vecilla. 'A colaboración da Administración autonómica co novo presidente será total', dixo, nada máis finalizar o pleno.

José Luís García Pando xa obtivo os apoios durante a pasada semana que o luns lle fixeron repetir na presidencia. O respaldo das tres adegas cooperativas (A Rúa, Ou Barco e Larouco), sumado ao do sector de adegas que encabeza José Guitián e ao seu propio voto, dábanlle cinco sufraxios, dun pleno formado por nove vocais, sumándose,  nas últimas horas, o voto da central sindical Unións Agrarias.

O presidente explicou que nas reunións previas ao pleno, un sector industrial e as adegas cooperativas alcanzaron un acordo de traballo conxunto no Consello Regulador. Asegurou que esta foi a razón da súa candidatura a unha presidencia cuio primeiro paso será crear un grupo para que os asuntos cheguen consensuados ao pleno, evitando que estean supeditados a apoios alcanzados na propia sesión. En todo caso, asegurou que este grupo 'está aberto a quen queiran sumarse'.

Desta forma, o novo pleno 2012 queda constituído da seguinte maneira:
 (fai click sobre a imaxe  para ampliar)


lunes, 18 de junio de 2012

A ASOCIACIÓN DE SUMILLERES, "GALLAECIA", INICIA AS SÚAS CATAS PARA AS DISTINCIÓNS GALLAECIA 2012 NA D.O. VALDEORRAS

Un ano máis, a Asociación de Sumilleres de Galicia "GALLAECIA", desprazouse a Valdeorras para cualificar a excelencia dos caldos que se amparan baixo o selo de calidade desta DO.

            O luns 11 de xuño iniciaba as súas andanzas por todos os consellos reguladores de Galicia esta asociación de sumilleres, nun esforzo que debe agradecerse aos asociados que conforman este colectivo; quen, ademais do seu traballo, poñen de seu o día de libre, cambian o día de traballo con compañeiros, ademais de dispor do seu coche e pagar gasolina. Todo iso co firme afán de apoiar e promocionar o mundo do viño e augardentes de Galicia; xa que, cando falamos de GALLAECIA, falamos de auténticos profesionais comprometidos co seu traballo e co do sector do viño galego.

As catas realizadas pola Asociación son cegas, botella tapada que unicamente coñecen os técnicos do Consello Regulador, sen os que, sen dúbida, o traballo tampouco sería posible.

Os actores principais son os viños, sen eles tampouco habería concurso e é por iso que desde o colectivo fan patente o seu máis sincero agradecemento ás adegas pola colaboración de todas as que decidiron someter os seus viños ao exame dos padais deste colectivo de Catadores.

            O panel de cata estivo constituído por: Mercedes González (presidente de Gallaecia, formadora e asesora restaurantes lucenses A Barra, Paprica e Colón), Luís Padín (vicepresidente de Gallaecia, presidente AGC, asesor vitivinícola, formador), Laura Gaioso (Tesoureira de Gallaecia, Restaurante Gaioso), Alberto R.García (secretario , Taberna Cabás en Ribadeo), Susi Nistal (Restaurante Formela León), Aurelio Váquez (Casa Aurelio, mellor proba Nariz Ouro Galicia 2012), Federica Salvador (Catador ,formadora de Monforte), Iván Pateiro (enólogo), José Angel Lamas(Porta pequena viños en Lugo), Natalia Cid (Casa de Viños Montecarlo na Coruña) , Óscar Sáez (Restaurante Coral na Coruña), Felicísimo Pereira (enólogo) e Alejandro López (Restaurante Domus na Coruña e subcampión Campionato Galego de Catadores 2012).

Presentáronse a concurso 69 mostras, 29 delas foron viños brancos do 2011 e 4 doutras anadas. Os tintos 36, 23 deles do 2011, cinco foron do 2010 e os 8 restantes doutras anadas.



As primeiras conclusións, en palabras de Mercedes González, son as seguintes:
"Se tivésemos que facer un balance global diriamos dos brancos que se presentaron moi varietales en aromas e sabores, frescos e elegantes. Os tintos con boa extracción de polifenoles,  na fase visual observouse máis intensidade de cor en xeral e en boca os taninos mostrábanse, en xeral, doces e aterciopelados. Fermosas coloraciones, aromas con moitas similitudes de froita silvestre e saborosos".

É importante apuntar que GALLAECIA non cobra por mostra presentada, a diferenza do que se fai noutros concursos. Ademais, Distincións Gallaecia é un Concurso de Viños Oficialmente Recoñecido polo Ministerio de Medio Ambiente, Rural e Mariño do Goberno de España. Desta precatas seleccionaranse os viños que pasarán a unha cata final con viños recolleitos directamente do mercado.

A valoración do acto reflíctese nas palabras do propia presidente de GALLAECIA, Mercedes González: "Como non podía ser doutra maneira, unha xornada completa e gratificante que nos puxo no camiño do que darán que falar os nosos viños e o bo sabor de boca que nos deixarán".



Coñece Gallaecia

Accede ao Blog de Mercedes González, presidente Gallaecia

Talvez poida interesarche

Coñece a DO Valdeorras

viernes, 15 de junio de 2012

A adega Alan de Val presentará a excelencia dos seus caldos en A Toja e Cangas

 A adega DO Valdeorras Alan de Val presentará a excelencia dos seus viños, a semana próxima, en dous actos de destacada índole e importancia dentro do sector gastronómico Galego.
Tal e como vén sendo habitual por esta adega , e no afán de mostrar o seu compromiso co público galego, Alan de Val realizará, a semana próxima, dúas presentacións marcadas pola importancia de compartir escena co mellor do panorama enolóxico e gastronómico de Galicia.

O primeiro evento celebrarase o vindeiro luns 18 de xuño, no Casino de A Toja e dentro dun acto de marcado caracter social. Baixo estas directrices, o Casino  acollerá unha Cea Solidaria en favor das familias necesitadas de paquetes básicos de alimentación, baixo o sobrenome "DEGUSTA SOLIDARIEDADE".

DEGUSTA SOLIDARIEDADE, a través dunha cea-cóctel aberta ao público en xeral , contará coa colaboración e asistencia en grao sumo destacado do sector profesional da hostalaría e restauranción galega: Pepe Solla, Javier Olleros, Beatriz Sotelo e Juan Crujeiras (Cheffs Grupo Nove), Óscar de Toro (Campión galego de baristas), José Manuel Miguez Cid (Campión Galego de Cortadores de Xamón) e José Soto (Barman executivo do Casino da Toja).

 Todo iso baixo a dirección de Mónica Novas, representante da empresa de Xestión de Actividades Asistogal.


Nun marco de solidariedade e compromiso social ao que se poderá asistir por só 10 euros, a Adega Alán de Val préstase a mostrar o seu lado amable por medio o seu viño A Escada, que poderá ser degustado por todos e cada un dos asistentes ao acto.

Amplía información e participa no evento

Segue o evento en Facebook



O segundo acto terá lugar ao día seguinte, martes 19, no Mesón O Forte, Cangas, e que consistirá nunha cata a cegas na que se poderán degustar algúns dos mellores brancos que ofrece a viticultura de Galicia.

 O evento, ao que se poderá asistir polo módico prezo de 5 euros, ten como finalidade pór ao servizo do gran público a posibilidade de apreciar os trazos diferenciais que ofrecen as distintas variedades de uvas brancas galegas e, entre as que non podía faltar, o Godello DO Valdeorras de adegas Alan de Val.



Amplía información sobre o acto

O excelente traballo que están a realizar os responsables da adega Alán de Val, os irmáns Sánchez Rodríguez, vese referendado no compromiso que mostran co público galego, achegando a excelencia dos caldos DO Valdeorras a todos os amantes do viño en Galicia, España e Europa.

martes, 12 de junio de 2012

Bioca Godello 2011 e A Coroa Lías 2010 medalla de Ouro en Francia



Novas medallas de Ouro para os godellos DO Valdeorras no concurso Les Citadelles Du Vin, Francia, que celebrará a súa entrega de galardóns 2012 en Vinexpo Asia-Pacific en Hong Kong.

Les Citadelles Du Vin, un dos concursos con maior repercusión do planeta que se celebra en Francia, volveu a encumbrar ao Godello DO Valdeorras con senllas medallas de ouro para Bioca Godello 2011 e A Coroa Leas 2010

Nun marco no que os brancos españois repartíronse catro ouros, os Godellos DO Valdeorras  brillan con luz propia conseguindo dous dos máximos galardóns; sendo secundados no que ao viño galego se refíre, por dous Albariño de Rías Baixas valorados con medallas de prata. 


Bioca 100% Godello, elaborado pola adega María Teresa Núñez Veia e que se fixo acredor de multitude de premios internacionais para a súa colleita 2011, foi un dos grandes viños galardoados co ouro. As súas notas de cata son as seguintes: "Cor limón, estilo floral moi acusado, con xasmín e azahar. Bo nivel de acidez, intenso no medio padal, capas de complexidade e un final longo".





A Coroa Lías 2010 foi o outro caldo DO Valdeorras galardoado coa máxima condecoración por parte dos especialistas franceses, mostrando o gran prestixio que acredita a adega A Coroa a nivel internacional. As súas notas de Cata son as seguintes: "Cor amarelo pallizo con reflexos verdosos, limpo e brillante. Destacan os aromas de froita madura, florais e fondos vexetais característicos dos grandes godellos. Complexo, elegante e intenso. Untuoso en boca e dotado de boa acidez. Postgusto longo e persistente cun lixeiro amargor final"





Cada ano, no mes de maio, 40 degustadores internacionais de alto nivel reúnense en Bourg (Bordeus - Francia) durante tres días para elixir os mellores viños entre 800 mostras que proceden de máis de trinta países.

Con unha cantidade superior ao 70 % de viños estranxeiros, a competición chegou a un nivel de mostras e de recoñecemento internacional que sitúa a Les Citadelles du Vin entre os concursos de primeira orde do planeta.

En 2012, a entrega de premios e a promoción dos viños premiados desenvolveranse durante o moi influente Salón Internacional do viño e dos espirituosos, Vinexpo Asia-Pacific en Hong Kong.

Con este novo recoñecemento refórzase o auxe internacional que situou aos viños DO Valdeorras como uns dos viños máis en de moda no sector vinícola internacional, facéndose acredores dos máis altos galardóns que outorga o sector e conferindo unha merecida correspondencia ao traballo de produtores, elaboradores e Consello Regulador amparados baixo o Selo de Calidade DO Valdeorras.






lunes, 11 de junio de 2012

Viños DO Valdeorras embaixadores da marca "Excelencia" de produtos tradicionais de Galicia e Norte de Portugal

Fonte artigo - Vídeo: Adega Alan de Val - Diario La Región
 A adega ruésa Alan de Val co seu viño "A Costiña" e en compañía dos viños de adega Santa Marta e Godeval, promociónase baixo o selo  de excelencia dos produtos tradicionais de Galicia e Norte de Portugal.

As promocións desenvolvidas dende o organismo de cooperación transfronteiriza do Eixo Atlántico, situaron de forma permanente na vila valdeorresa de O Barco un expositor de destacados produtos de Galicia e Norte de Portugal, onde os viños DO Valdeorras xogan un papel máis que destacado.

A fama que fixo acredores aos caldos DO Valdeorras como uns dos viños máis de moda no panorama vinícola internacional, é un dos puntos de atracción desta exposición promocional de produtos de Galicia e Norte de Portugal que aúna, baixo un selo común, a excelencia dos produtos tradicionais comprendidos nestas zonas.

Neste marco inclúese o viño "A Costiña", da adega DO Valdeorras Alán de Val, quen exercerá, en compañía doutros viños da comarca, o papel de gran embaixador da excelencia da terra.

"A Costiña" é un apreciado viño de nova xeración que se está elaborando en Valdeorras coa variedade de uva tinta 100% Brancellado. Envellecido durante 6 meses en barrica de Carballo Francés, deste viño elabórase unha produción limitada que rolda as 1200 botellas.

Cun contido alcohólico de 14% vol, convértese nunha optima aposta para a súa presentación en maridaxe con carnes vermellas, guisos e caza menor.

As súas notas de cata son as seguintes: "Sorprendente mestura de aromas de confeitura de frutos vermellos e regaliz perfectamente ensamblado con notas florais de violeta e flor de améndoa. En boca é amplo, con magnífica acidez, tanino rugoso e un marabilloso final seco e mineral".

 Xunto a "A Costiña""Viñaredo Sousón" e "Viñaredo Godello Barrica ´10" ( de adegas Sta. Marta)  e "Godeval Cepas Vellas" (de adega Godeval) dos que vos falaremos nos próximos días de forma máis pormenorizada, serán os caldos DO Valdeorras encargados de presentar a excelencia do viño dentro dos produtos tradicionais de Galicia e Norte de Portugal.



Amplía información sobre a noticia no Blog de Alan de Val

Adegas Godeval colaborou co II Open Internacional Cidade da Coruña de tenis en cadeira de rodas, proba clasificatoria para as Paraolimpiadas de Londres

 Adegas Godeval continúa co seu apoio ao deporte para discapacitados na cidade da Coruña través da Escola de Tenis Marineda, a primeira escola de tenis adaptada a persoas con discapacidade intelectual e sensorial de España.

A adega, da mesma forma que o ano pasado, estivo presente nesta edición do torneo de tenis en cadeira de rodas, achegando o seu viño Godeval 2010 para unha degustación e como premio para os participantes. A este torneo asistiron primeiras figuras do tenis en cadeira de rodas superando os 50 participantes nas distintas categorías.

Entre eles o deportista, Martín Varela, que está a piques de lograr a súa participación nas Paraolimpiadas, que se celebrarán en Londres do 30 agosto ao 4 de setembro.

Foto: Escola Marineda
A escola de Tenis Marineda da Coruña é unha das escolas referentes no deporte para discapacitados en España. Este ano conseguiu un aumento na categoría do Open Internacional de Tenis en cadeira de rodas, pasando de ITF Futures a ITF-3.

Entre as actividades paralelas ao torneo, que se celebrou do 10 ao 13 de maio, houbo varias visitas ás sedes de asociacións que traballan con persoas con diferentes discapacidades e tamén a realización dun tramo do coñecido como Camiño Xacobeo Inglés.

Catorce alumnos en cadeira de rodas practican a diario nas instalacións da Escola e un deles, Martin Varela, está a un paso de lograr o seu paso nas paraolimpiadas. Outros xogadores do centro son Felix García e Martín da Puente con varios triunfos nos torneos da Copa de España.

A Federación Galega de Tenis e a Escola de Tenis Marineda son os impulsores deste Open Internacional de Tenis en cadeira de rodas, que conta coa colaboración do Concello da Coruña . O presidente da Escola de Tenis Marineda, Juan Hernández Rei, mostrouse moi satisfeito cos resultados do torneo e co nivel de participación.

A Adega Godeval, un ano máis, mostrouse presente colaborando estreitamente na celebración do II Open Internacional Cidade dá Coruña de tenis en cadeira de rodas; un evento deportivo de alto nivel que derruba barreiras e co que Godeval sempre se sentiu sensibilizado, premiando particularmente a cada un dos participantes.