jueves, 7 de abril de 2011

A D.O. Valdeorras presentará os seus viños no XXV Salón de Gourmets de Madrid

Os próximos 11, 12, 13 e 14 de abril celébrase en Ifema feira de Madrid  o XXV Salón de Gourmets de Madrid, ao que non podían faltar os viños da D.O. Valdeorras.

O Salón Internacional de Gourmets de Madrid, é o punto de encontro dos máis importantes fabricantes de produtos de delicatessen, e tamén unha referencia de calidade da gastronomía mundial. Na feira pódese asistir a presentacións de produtos, concursos, debates e espectáculos, entre outras actividades. Desde 1999, a feira inclúe o Salón dos sentidos co obxectivo de achegar ao público non profesional os produtos expostos no Salón Internacional de Gourmets.

Neste vídeo presentámosche de forma máis pormenorizada a esencia do Salón de Gourmets de Madrid.





martes, 5 de abril de 2011

Os viños de Valdeorras acoden á chamada do Salón do viño e a oliva de Estremadura

Fonte: La voz de Galicia
A adega cooperativa Virxe dás Viñas da Rúa de Valdeorras terá unha caseta no salón do viño e a oliva que se celebra en Almendralejo do 6 ao 9 de abril.
A visita será posible despois da invitación que o pobo estremeño, irmandado co valdeorrés, lanzou ao concello da Rúa con motivo da participación dos estremeños na celebración da XIII edición da feira do viño de Valdeorras .

O salón do viño e a oliva distingue, a diferenza da feira valdeorresa, entre a asistencia profesional e a de público en xeral. Así, as dúas primeiras xornadas están reservadas aos profesionais do sector, mentres que os dous últimos días, a entrada está permitida ao público en xeral por o módico prezo de 3 euros.

Ademais, A Rúa será a protagonista no acto de clausura cunha cata de viños da Denominación de Orixe Valdeorras acompañada da identificativa degustación gastronómica do Polbo a Feira.




viernes, 1 de abril de 2011

Adegas Valdesil, centro neurálxico para o viño de Valdeorras este fin de semana

Fonte artigo: Faro de Vigo
 A adega Valdesil converterase en anfitrioa de máis de medio centenar de distribuidores de viño nacional. 


 Durante este fin de semana uns 50 distribuidores de ámbito nacional reuniranse por primeira vez nunha xornada de traballo en Valdeorras, concretamente na adega Valdesil, polo que  Valdeorras converterase, nestes días, no centro neurálxico da distribución vinícola.

A cita iniciouse onte pola noite cunha cata vertical de Pezas dá Portela dirixida pola enóloga da adega, Cristina Mantilla. No entanto, o prato forte terá lugar hoxe, cando o asesor en viticultura de Valdesil e profesor da Universidade Politécnica de Madrid, José Ramón Lissarrague, dará unha conferencia sobre a variedade estrela da zona, o Godello, e a súa viticultura.




miércoles, 30 de marzo de 2011

Dos poderes curativos do viño

    fonte foto by click
Durante milenios atribuíronselle ao viño diversas propiedades curativas. Por medio deste post, sempre fundamentado nun consumo moderado e responsable, pretendemos achegar algunhas das beneficiosas propiedades do disfrute deste produto para cos seus consumidores.

Máis aló do pracer que leva acompañar unha comida cun bo viño; está demostrado que un consumo moderado deste produto axuda a protexer o corazón, fortalece o  metabolismo, favorece a dixestión, axuda a manter e coidar as articulacións e segundo os últimos estudos, mesmo alarga a vida. 

A partir dos anos 70 comezáronse a estudar as propiedades beneficiosas que tiña un consumo moderado de viño; non máis de 750 ml ao día para o sexo masculino, non máis de 500ml ao día para o sexo feminino, reducíndose a non máis de dúas ou tres copas para as persoas anciás. Con todo iso, chegouse a unha conclusión bastante popular entre os diferentes investigadores, as persoas que realizan un consumo moderado de viño posúen un risco de mortalidade 37% menor que os abstemios. A ciencia vólvese practicamente ecuánime ao atribuír ao consumo terapéutico de viño as seguintes propiedades:

- Tranquilizantes.
- Vasodilatadoras.
- Enerxéticas.
- Diuréticas.
- Favorecedoras da absorción intestinal das graxas.
- Xeradoras do incremento do HDL, máis popularmente coñecido como colesterol bo.
- Os seus polifenoles axudan a aforrar vitamina C.
- Sintetizadoras do colágeno presente nas paredes dos vasos arteriais, que axuda a mantelos elásticos e resistentes.

Con todo isto, dende a Nai do viño aconsellámosvos un consumo responsable para poder seguir brindando convosco durante moitos, pero moitos, anos.




martes, 29 de marzo de 2011

A influencia do Terroir nos viños de Calidade

O chan, o microclima e a influencia do home determinan a calidade do viño

José Hidalgo é Doutor, Enxeñeiro agrónomo, diplomado superior en viticultura e enoloxía. Actualmente imparte clases na Universidade da Rioxa. Asesorou a numerosas adegas españolas e é autor de prestixiosos traballos de investigación en torno ao viño. Traballou en todo o norte de España practicamente, desde Galicia, Rías Baixas, Valdeorras, Ribeiro, Ribeira do Douro, Rueda, Rioxa, País Vasco, Valladolid, Cigales e algo en Cataluña, A Mancha e Mallorca. Como relator no recente Encontro Terra de Vins, en Palma de Mallorca, abordou "A influencia do terroir nos viños de calidade". Coñece as súas conclusións neste vídeo.

José Hidalgo, analizou tamén a influencia da crise no sector do viño, mostrándose halagüeño ante un sector que empeza a recuperarse en moitas zonas. Da mesma maneira abordou o peculiar tema dos viños brancos galegos que apenas notaron esta situación económica, aludindo a que os viños brancos con características fortes, onde se traballou por mellorar a calidade mantendo o prezo, apenas notaron os seus efectos. Este é o caso particular de Valdeorras, que soubo axuntar a calidade dun traballo ben feito por parte de viticultores, adegueiros e Consello Regulador, cuns prezos moi competitivos,  para situar aos seus viños como uns dos máis destacados do sector nos últimos anos.




lunes, 28 de marzo de 2011

As adegas da D.O. Valdeorras adiantan o lanzamento da nova colleita cun incremento de viño para comercialización do 20%

Os alentadores datos da comercialización de viños da D.O. Valdeorras, reflíctense nun adianto do lanzamento da nova colleita e nun incremento de etiquetaxe para comercialización do 20%, con respecto á campaña anterior.

O bo momento que viven os viños da D.O. Valdeorras, que non os fai alleos ás grandes catas e convérteos en punto de referencia das máis importantes mesas, produciu que se adiante o lanzamento da nova colleita, cun incremento do 20% na súa etiquetaxe para a comercialización con respecto á produción da campaña anterior. Desta maneira o presidente do Consello Regulador,  José Luís García Pando,  móstrase satisfeito ante a incesante demanda da que estes caldos se fan acredores.

E é que a calidade indiscutible que os atesoura, únese a uns prezos moi competitivos;  e, se a todo iso sumamos a cada vez maior especialización por parte do consumidor,  atopámonos cunha aposta segura para calquera tipo de evento e mesa.




miércoles, 23 de marzo de 2011

Dallas, destino confirmado para os viños de Valdeorras

Tal e como comunicou onte o Presidente do Consello Regulador da D.O. Valderras, José Luís García Pando, confírmase Dallas como destino promocional dos viños da D.O. Valdeorras.

O gran prestixio que os especialistas do mundo do viño norteamericano outorgan aos caldos valdeorresés, extrapolase á poboación en xeral por medio desta campaña promocional, que pretende compartir a excelencia destes viños con todos os públicos. Desta forma, EE. UU. únese a Suíza como visita promocional fora das fronteiras españolas, nunha campaña de promoción que se achega aos 180.000 euros.

E é que o bo momento que están a vivir os caldos valdeorresés non pasa desapercibido para ninguén. A crecente demanda, xa sexa a nivel nacional como internacional, únese á choiva de recoñecementos que os caldos desta Denominación de Orixe están a recibir de todas as partes do mundo. Feitos que se materializan nun incremento que rolda o 20%, con respecto á campaña anterior, en concepto de presentación de viños para comercialización. Estes datos son un merecido premio ao arduo traballo realizado co máis metículoso mimo e agarimo por parte de viticultores, adegueiros e Consello Regulador.

Moitas felicidades polo voso merecido recoñecemento!



lunes, 21 de marzo de 2011

A D.O. Valdeorras dá a benvida á primavera

A primavera chega radiante a Valdeorras; e para celebralo presentámosvos este vídeo, por medio do cal poderedes coñecer máis de preto as características desta máxica terra de incomparables caldos e hospitalarios habitantes, capaces de axuntar tradición secular e modernidade, para manter e garantir a orixe e calidade duns viños que son a máxima expresión do sentir dunha terra.



viernes, 18 de marzo de 2011

Horacio Fernández Presa, galardoado co Magnum honorífico pola súa loita en favor da recuperación do Godello

Fonte artigo: vinogallego.com

A segunda edición dos premios Magnum, que tras o éxito do pasado ano, volveron celebrarse no restaurante pontevedrés Pepe Vieira Camiño dá Serpe, congregou a catadores, viticultores, enólogos, bloggers e profesionais do sector que se deron cita a noite de onte mércores para recoñecer os traballos máis destacados do ano en torno ao viño galego.

Estes premios están organizados polo Instituto Galego do Viño e a Compañía de Viños María Fechoría & Asociados, ademais conta coa participación da Deputación de Pontevedra, Turismo Rías Baixas, o Restaurante Pepe Vieira Camiño dá Serpe e Cabreiroá.

Entre os premiados destaca o enxeñeiro agrónomo, leonés de nacemento e valdeorrés de adopción, Horacio Fernández Presa quen creou en 1974 o programa REVIVAL, Reestruturación dos Viñedos de Valdeorras, que o converteu no responsable da recuperación do godello, variedade por aquel entón case desaparecida por implantación doutras foráneas que ofrecían maior rendemento. A día de hoxe e dende 1988, imparte a súa mestría na adega Godeval pertencente a D.O. Valdeorras.



miércoles, 16 de marzo de 2011

Branco Xove de adega A Coroa, pertencente a D.O. Valdeorras, premiado no máis importante certame de viños en Alemaña.

Berliner Wine Trophy, un certame de recoñecido prestixio internacional e que está avalado pola Unión Europea, a Organización internacional do viño e o Senado alemán; premiou a tres viños galegos, entre os que se atopa o Branco Xove de adega  A Coroa.

"Sameirás 2009" da D.O. Ribeiro e "Alma de Branco 2009" da D.O. Monterrei únense a "A Coroa" branco Xove, para recibir este prestixioso recoñecemento internacional  que encumbra aos caldors brancos galegos como uns dos máis apreciados fóra das nosas fronteiras. E, é que non é baladí o gran recoñecemento que os viños galegos teñen en todo o mundo, onde a D.O. Valdeorras está a lograr un merecido lugar preferente cos seus Godellos; que, xa sexa dende España ou fóra dela, non cesan de recoller premios.

Dende a nai do viño presentámosvos este caldo de adegas A Coroa como un dos máis grandes e recoñecidos viños galegos, elaborado cun elegante Godello capaz de facer as delicias dos padais máis esixentes. A este premio hai que sumarlle o recoñecemento nacional máis importante, o Baco de Ouro, que se levou este ano como único representante dos viños galegos; ademais de 98 puntos outorgados pola Asociación Galega de Catadores ou os Distinguidos Gallaecia 2010.