jueves, 9 de agosto de 2012

A adega DO Valdeorras A Pinguela presenta Viño e Web no marco da XV Feira do viño DO Valdeorras

Fonte info: Adega A Pinguela
 A adega DO Valdeorras "A Pinguela" aproveita o tirón da XV Feira do viño DO Valdeorras para presentar o seu novo viño: "Memoria de Ventura Castes Nobres" elaborado coas variedades Mencía, Souson e Brancellao, na firme convicción de presentar un produto de primerísima calidade baseado nas castes nobres da comarca. O acto, complementarase coa presentación do novo Website da Pinguela, que se fundamentará na presentación e disfusión de contidos multimedia á vez que dará acceso a nova tenda Online. 

Na súa aposta por recuperar variedades e elaborar viños que lembren os tintos  tradicionais da  DO  Valdeorras, a Adega da  Pinguela  xa ten listo o seu "Memoria de Ventura Castes Nobres", obtido da coidada convinación de mencía, brancellao e sousón.

O  resultado  é  un  viño  plurivarietal  que  para  Francisco  Núñez, responsable da adega, "será diferente cada ano, porque o viñedo nunca se comporta  igual".  Este viño  segue a liña do  resto  de tintos  da adega que obtiveron varios premios achegando calidade e singularidade.

 Memoria de Ventura Castes Nobres será presentado co resto da colleita 2011 da Adega da Pinguela mañá venres o oito e media da tarde en Circunvalación 64 (zona Xardín) A Rúa de Valdeorras, nun acto previo á participación da adega na XV Feira do Viño DO Valdeorras.


En adicción, presentarase tamén de forma oficial o novo Website da adega, onde o contido multimedia e a tenda online serán os protagonistas.
Imaxe de mostra da novo Web Site
 Con galería de vídeos, contidos indexados, mapas interactivos e zona  de descargas,  a web  é un paso  adiante por unha comunicación baseada  na forza    do  audiovisual  e na  participación    do  usuario,  que poderá enlazar todos os contidos.

Cun deseño sinxelo e moi intuitivo, a web recolle a filosofía    desta  adega  creada  no  2009  coa restauración  dunha adega tradicional.

Ven a descubrir todo o que Valdeorras pode ofrecerche na XV Feira do viño DO Valdeorras. Incentivo II: Natureza e arte

Con motivo da XV Feira do Viño de Valdeorras, dende A nai do viño queremos ofrecerche diversos incentivos para que te animes a visitar a comarca cun plan de lecer, cultura e gastronomía de primeiro nivel e selo característico desta terra e estas xentes.

Despois da proposta gastronómica que vos ofrecemos o pasado martes, que vos parece un bo paseo?. Se é de voso agrado, só dicir que, tamén nisto, Valdeorras segue despuntando.

 Se vos ofrecésemos o mil e uns atractivos naturais que posúe Valdeorras, poderíase escribir case unha enciclopedia, por iso e para deixar marxe á sorpresa a vosa chegada, ímosvos a nomear só algúns dos máis significativas paraxes naturais e culturais da rexión, a fin de que complementedes a vosa estancia na comarca gozando duns dos viños máis de moda no panorama vinícola internacional en estreita consonancia cunha natureza virxe e agreste única no mundo.



Para comezar é importante apuntar que Valdeorras ten un relevo montañoso de fortes desniveis, clima mediterráneo tépedo ou tépedo-fresco e unha vexetación moi diversa. Por iso, dentro dos atractivos naturais que poderedes visitar recomendámosvos:

Serra dá Enciña dá Lastra
 O "Parque de Serra dá Enciña dá Lastra", en Rubiá de Valdeorras. Este parque é un valioso territorio que ocupa unhas 3100 ha. de superficie e ten o seu centro de interpretación en Biobra.

A aciñeira dá nome ao parque natural pois, a tradición di que, unha aciñeira de grandes dimensións servía de perfecta guía aos viaxeiros polas encrucilladas senllas destas paraxes.

O conxunto montañoso está formado por roca calcaria, singular en Galicia, que propiciou a formación da rede de covas naturais máis extensa da comunidade, con preto de duascentas simas e covas censadas.

 Estas covas son consideradas como un paraíso para zoólogos pola gran colonia de morcegos que alí habita, para espeleólogos e tamén para historiadores porque algunhas destas covas foron habitadas na prehistoria.

A espeleoloxía, mesturando escalada, orientación e barranquismo, ten no Parque de Serra dá Enciña dá Lastra e en Trevinca un espazo privilexiado.

Neste parque natural, ademais, aparece a mellor representación da flora mediterránea en Galicia, con bosques de aciñeiras xunto con oliveras, alcornoques alternando os atlánticos soutos nas ladeiras húmidas.
 
Pena Trevinca
Como segunda proposta falámosvos de "Pena  Trevinca", o cume máis alto de Galicia (2.127 metros). Está montaña atópase rodeada doutras cobres que forman o Macizo de Trevinca, como Pena Negra (2.119) e Pena Surbia (2.095).

Esta área está incluída na Rede Natura e recoñecida como "Lugar de Importancia Comunitaria" (LIC), ademais de "Zona de Especial Protección para as Aves" (ZEPA).
Apenas hai presión turística sobre a Serra e o resto de paraxes de Valdeorras, o que nos permite gozar natureza en estado puro.

Percorrendo algunha das rutas de sendeirismo sinalizadas, coñeceremos espazos de gran interese sen perigo, xa que existen rutas consolidadas utilizadas polos amantes da montaña.



E se de paseos culturais falamos, a nosa proposta non é menos atractiva, xa que na zona podemos atopar importantes monumentos artísticos que poderedes gozar desde a primeira á última peza  completamente gratis. 

As Ermidas

 Un exemplo diso atopámolo no Santuario de "As Ermidas", no Concello do Bolo. O mosteiro é unha obra cume do barroco español en Galicia e acolle unha das Semanas Santas máis arraigadas da comunidade galega nun belo enclave enmarcado por espectaculares viñedos. As pequenas capelas das estacións aloxan estatuas que recrean a Paixón de Cristo e son un aliciente ao viaxeiro que pode sentir toda a maxia da tradición en calquera época do ano.

Como xa vos ampliamos o pasado luns, a gastronomía é parte fundamental desta terra e diferentes festas gastronómicas achégannos a cociña tradicional da zona baseada nun excelente produto, debido á súa orixe nunha contorna de natureza moi coidada. Destacan a Festa do Botelo no Barco de Valdeorras, a Festa da empanada de Costrelas na Rúa ou a da Febra en Petín.
Ruta de sendeirismo Vilamartín de Valdeorras
 No campo, o sendeirismo recupera antigos camiños. Avanzando polos carreiros podemos imaxinar os carros dos arrieros avanzando por estreitas sendas, levando gañado, viño e outros produtos dunha aldea a outra, feirantes vendendo e comprando e os peregrinos camiñantes de outrora.

Unha zona rural como Valdeorras apréciase na súa verdadeira dimensión camiñando. Ademais das Rutas nos parques Naturais e espazos protexidos, existen percorridos sinalados que permiten un íntimo contacto coa cultura da zona. Uns minutos de conversación cos agricultores e outros camiñantes do lugar descubrirannos o máis interesante de cada contorna máis aló das guías. Atendendo a un mínimo sentido común, esta é unha zona segura onde se vemos castaños ou viñas haberá unha casa preto, unha estrada por pequena que sexa, sempre leva a unha aldea e a maioría dos camiños de terra son perfectamente practicables.   

 
E con este adianto do que poderedes atoparvos en Valdeorras, convidámosvos a que veñades descubrir a uns dos viños máis de moda no panorama vinícola internacional na pura esencia da súa terra, dentro dos actos incluídos na XV Feira do viño DO Valdeorras

Agardámosvos!!!


miércoles, 8 de agosto de 2012

Alan de Val presentará os seus viños o vindeiro venres en Café Sarabia, Allariz

 Mentres se ultiman os preparativos para a XV Feira do Viño DO Valdeorras que se celebrará o próximo fin de semana na Rúa, a adega DO Valdeorras, Alan de Val, segue reforzando os irmandamentos gastronómicos por toda Galicia a través dos seus viños.

Tras realizar diversas presentacións en diferentes puntos de Galicia: Lugo, Ou Ferrol, Cangas de O Morrazo, Pontevedra, a Toxa ... Alan de Val regresará, por terceira vez neste ano, á vila ourensá de Allariz para realizar unha cata presentación dos seus viños o próximo día 10 de Agosto, de 20: 00 a 22:00 horas en Restaurante Sarabia.

Os irmáns Sánchez, fundadores e propietarios da adega Alan de Val, seguen apostando polos irmandamentos gastronómicos dos seus viños cos pratos e tapas típicos de Galicia. Desta forma, toda a presentación será á súa vez complementada por exquisitas tapas que  ofrecerá a cociña de Café Sarabia, todas elas elaboradas baixo a especial man da súa dona Elvira.

Alan de Val enfoca a vila de Allariz como un importante centro de promoción dos seus caldos xa que, tal e como se desprende das palabras de Manuel Sánchez: "Allariz é un lugar onde a xente goza do bo comer e do bo beber, sendo á súa vez un importante centro turístico para que a xente poida degustar e valorar os viños Alan de Val"

Desta forma fortalécese o compromiso que as adegas DO Valdeorras teñen para co público galego e que alcanzará o seu momento álxido na próxima Feira do Viño DO Valdeorras que se celebrará os días 11 e 12 de Agosto en A Rúa.


martes, 7 de agosto de 2012

Ven a descubrir todo o que Valdeorras pode ofrecerche na XV Feira do viño DO Valdeorras. Incentivo I: A gastronomía

Con motivo da XV feira do viño DO Valdeorras os próximos 11 e 12 de Agosto, propómosche unha oferta lúdica, cultural e natural para que te animes a gozar dunha fin de semana inesquecible na que o viño será o protagonista.

Como vos viñemos adiantando durante os últimos días, dende A nai do viño propómosvos un fin de semana diferente para que gocedes duns dos caldos máis de moda no panorama vinícola internacional acompañados dunha inmellorable oferta de lecer, cultura e gastronomía. Podes elixir un atractivo ou quedarte con todo, Valdeorras espérate e ti decides.

A nosa primeira proposta baséase na rica gastronomía da zona, un complemento perfecto para maridar coa excelencia que caracteriza aos caldos valdeorreses e que foi fonte de inspiración para o grupo gastronómico de vangarda culinaria máis significativo de Galicia, Grupo Nove.


A gastronomía de Valdeorras céntrase nun produto natural e caseiro, sempre cociñado co máis coidado mimo para que o comensal goce en todos e cada un dos seus bocados.

 Comezando polos deliciosos pratos de carne que poderedes gozar nos centros de restauración que acolle esta terra, poderiámosvos recomendar: cabrito ao ajillo, guiso de polo ou pavo, micuit de foie ou, por que non? quen dixo medo á calor?, un cocido de Valdeorras. Aos que lles guste o "tapeo", tamén poderán atopar nun dos pratos autóctonos da comarca, a empanada de Costrelas, un ideal aliciente para deleitar o gusto nestas especiais datas estivais.


As verduras de tempada son outro dos grandes atractivos destas terras. Nunha comarca bañada polos ríos Sil e Xáres, produtos da horta coma o pemento, o calabacín, o tomate ou a leituga serven de incentivo ou complemento á boa mesa da rexión.

 Peixes e mariscos completan a oferta gastronómica que vos propomos, xa que non hai que esquecer que estamos en Galicia e os ricos froitos das súas costas tamén afloran na arte culinaria valdeorresa. Dende mexillóns, ameixas, arroz con bogavante,  pasando polo bacallau, a pescada, a robaliza ou o rape  elaborado co Godello DO Valdeorras; talvez sexa no Polbo a Feira (só como sabe preparase no interior de Galicia) onde atopedes o voso ideal compañeiro para remollar cos Godellos e Mencías da terra.


 E dos máis lambóns non nos esquecemos, xa que na comarca poderedes degustar unha ampla variedade de sobremesas tradicionais (os de casa) como: Leite Frito, Flan de Leite, Torrijas, Sopapo de rixóns e arroz con leite, propoñendo aos máis atrevidos esas innovacións da nova cociña de vangarda coma: peras ao viño tinto mencía, o plátano caramelizado con augardente ou as canas doces e canutillo de laranxa e azucre. Todos eles son o perfecto complemento para combinar cos  licores da rexión (Licor Café, Crema de Augardente, Licor de Herbas, Licor de Guindas ... ) ou a xoia da coroa, o xa famoso viño Tostado de Valdeorras.

 
Aínda que hoxe só foi a gastronomía, nos próximos días seguirémosvos ofrecendo o mil e uns incentivos que converten a Valdeorras nun lugar único no mundo que vos acollerá cos brazos abertos.

Agardámosvos!  


lunes, 6 de agosto de 2012

Coñece as adegas que che darán a benvida na XV Feira dos Viños DO Valdeorras

Achégase a XV Feira do viño DO Valdeorras e as adegas ultiman preparativos para ofrecerche o mellor dos recibimentos a través da excelencia dos seus viños.

A través deste artigo presentámosvos as adegas que tomarán parte na XV Feira do Viño DO Valdeorras, ofrecéndoche a posibilidade de que amplíes información sobre cada unha delas facendo "Click" sobre o seu nome. Desta forma poderás coñecer a súa filosofía de traballo, a excelencia dos seus viños e os premios que levaron a converter á DO Valdeorras nun referente internacional dentro do sector do viño.

Estas son as adegas que tomarán parte na XV Feira do Viño DO Valdeorras:
























En adicción ás adegas DO Valdeorras, o acto contará un ano máis coa presenza do EXCMO Concello de Almendralejo que realizará unha presentación dos produtos típicos da súa rexión en estreito irmandamento cos viños DO Valdeorras.





  

viernes, 3 de agosto de 2012

Coñece o programa da XV Feira do Viño DO Valdeorras

Nunha edición máxica, os adegueiros e o Consello Regulador DO Valdeorras puxeron todo o seu empeño en crear uns actos enfocados ao uso e goce do visitante. Cos caldos DO Valdeorras como protagonistas, a excelencia no panorama internacional do viño espérate os días 11 e 12 de Agosto en A Rúa.

Para que te animes a vir e programes o teu calendario, ofrecémosche a distribución dos actos que converterán a esta edición en irrepetible.

Xoves 9 de Agosto

19:00 horas - Precata da XIII Cata da XV Feira do viño de Valdeorras

Venres 10 de Agosto

11:00 horas - Final da XIII Cata da XV Feira do viño de Valdeorras

Sábado 11 de Agosto

12:00 horas - Apertura do Recinto Feiral

12:30 horas - Inauguración da XV Feira do Viño DO Valdeorras por parte das autoridades e entrega dos premios da XIII Cata da XV Feira do viño de Valdeorras

14:30 - Peche do recinto e descanso para comer

19:00 - Reapertura do recinto

22:30 - Peche do recinto até o día seguinte

Domingo 12 de Agosto

12:00 - Reapertura do recinto Feiral.

14:30 - Peche do recinto final para comer.

19: 00 - Reapertura do recinto feiral para a degustación dos viños DO Valdeorras

22:30 - Clausura da XV Edición da Feira dos viños DO Valdeorras

Ademais deste programa, ao longo da semana irémosvos ofrecendo un amplo elenco de ofertas culturais, naturais e lúdicas para que poidades gozar da comarca de Valdeorras en toda a súa esencia.





  

jueves, 2 de agosto de 2012

A XV Feira do viño DO Valdeorras celebrarase o 11 e 12 de Agosto

Confírmanse as datas de celebración da XV edición da Feira do viño de DO Valdeorras os próximos 11 e 12 de agosto.

Un ano máis a ribeira do Sil, na area recreativa do Aguillón situada na localidade da Rúa, acollerá a XV edición da Feira do viño de Valdeorras.

Despois da prolífica acollida recibida tanto a nivel nacional como internacional polos viños pertencentes á DO Valdeorras, chega o momento de presentar as excelencias destes caldos dentro do seu máis pura esencia transmitida pola terra, Valdeorras.

 Cun amplío e nutrido programa de actos, a DO Valdeorras propón dar a coñecer, un ano máis, a evolución duns dos máis prestixiosos viños no panorama vinícola internacional.

Se desde Estados Unidos a Rusia, atravesando Europa e sentado sólidas bases no continente asiático, os viños DO Valdeorras empezan a coñecerse co sobrenome da "Revolución enolóxica do Século XXI", vas perderte a oportunidade de vivir en primeira persoa a posibilidade de gozar da súa calidade nun marco de incomparable beleza?

Nos próximos días, dende Un universo en cada botella e A nai do viño, irémosvos ofrecendo máis datos sobre o programa de Feira, as adegas participantes, as ofertas lúdicas da zona e un gran número de iniciativas para que vos animedes a gozar destes caldos como máxima expresión e reflexo dunha terra.

miércoles, 1 de agosto de 2012

Adega O Cepado estrea WEB

 A constáte iniciativa que se desprende dende as adegas DO Valdeorras consistente en axuntar tradizón e modernidade, segue dando os seus froitos máis aló do viñedo. Por este motivo, no afán de achegar a excelencia dos seus caldos a todos os públicos, Adega O Cepado presenta o seu novo Portal Web. 

Con toda unha vida adicada ao traballo e coidado dos viñedos, no ano 2008 nace Adega O Cepado, unha adega familiar situada en Rubiá e integrada na Denominación de Orixe Valdeorras.

A altitude (550m), chans arcillosos e calizos crean as mellores condicións posibles para elaborar viños de primerísimo nivel. 

Dunha coidada combinación entre viñedos de máis de 20 anos de antigüidade (Pradogrande, As Figueiras ...) e novas plantacións (A Devesa, Valdeseara, Lourenche ...) nacen os magníficos viños: Cepado Godello e Cepado Mencía. 

O principal obxectivo para esta adega é elaborar viños de primerísima calidade, empregando para iso o traballo tradicional nos viñedos e as máis modernas tecnoloxías na fase de elaboración. 

Como mostra do devandito, ofrecémosvos a nova iniciativa de O Cepado, onde, a través da súa Web, poderedes coñecer de primeira man todo o esforzo e tesón que se necesita para producir uns viños de primerísimo nivel e sobresainte calidade internacional.






martes, 31 de julio de 2012

Novo éxito dos irmandamentos gastronómicos de Alan de Val en O Ferrol

Fonte info e fotos: Manu Sánchez - Alan de Val
Novo éxito nos irmandamentos gastronómicos DO Valdeorras que a adega Alan de Val celebra por todo Galicia e que, neste caso, ambientou a máis que acolledora sala do restaurante O Camiño do Inglés en O Ferrol

No restaurante O Camiño do Inglés, onde o seu propietario Daniel López é un virtuoso das maridaxes, recreouse cunha gran versatilidade unha tapa por cada un dos viños que Alán de Val expuxo no evento.

 A cociña de Daniel López, reputado ex - integrante da cociña de "Casa Marcelo", caracterízase por unha "Cociña de Mercado", onde os ingredientes e materias primas resultan fáciles de atopar e de sinxela e rápida elaboración, repetando ao máximo a esencia e calidade dun produto de primeira liña. 

 As súas creacións culinarias, ademais, cambian todos os días para dinamizar ao máximo a oferta gastronómica do local.

Ao evento acudiron numerosas persoas do ámbito gastronómico de O Ferrol e, entre eles, un considerable número de profesionais da restauración que ofreceron unha excepcional acollida a Alan de Val e os seus viños.

 A cata deu comezo ás 19:30 horas e prolongouse até as 22:00 horas. Joaquín Sánchez, abriu a sesión explicando a filosofía, orixe e idiosincrasia da adega e os viñedos, mentres que Manuel Sánchez comentou de forma gráfica e detallada cada unha das notas de cata.

Ordenadamente, fóronse servindo as tapas que maridaban con cada un dos viños, resultando segundo palabras de Manuel Sánchez: "foron un agradable e interesante maratón de maridaxes nos que Daniel López daba boa conta en explicacións de cada unha das súas exquisitas composicións".


  Desta forma, Alan de Val segue causando sensación a través dos seus irmandamentos gastronómicos ao longo e ancho da comunidade galega. Proba fehaciente diso é a próxima cata-presentación que unha vez máis se celebrará na vila ourensá de Allariz, o próximo 10 de Agosto en Café Restaurante Sarabia.



martes, 24 de julio de 2012

A Adega DO Valdeorras "Alan de Val" segue namorando a Galicia a través dos seus irmandamentos enogastronómicos

Foto: Román Novoa - Imaxinarte
A firme aposta de compromiso que os irmáns Sanchez Rodríguez  (responsables da adega DO Valdeorras Alan de Val) teñen con Galicia, volveu a cobrar relevancia no acto celebrado o pasado sábado no mítico bar-restaurante da vila ourensá de Allariz, "Roi Xordo".

A cata - presentación na que os responsables da adega compartiron os seus viños co gran público, estivo acompañada por diferentes apostas gastronómicas que correron a cargo do equipo que conforma Roi Xordo (Carmen, Jesús M, Mónica e todo o elenco de grandísimos profesionais que vos agardan no  "ROI") .

No acto, destacado pola súa gran afluencia e magnífica acollida, puidéronse degustar os viños máis emblemáticos da adega valdeorresa, acompañados por diferentes elaboracións gastronómicas de terra e mar que fixeron as delicias dos padais máis esixentes. Todo iso amenizado, á súa vez, por representativas e vangardistas pezas musicais galegas tocadas en vivo  como reforzo identificador do acto. 

O evento contou coa cobertura gráfica dunha das novas e máis destacadas figuras do mundo da fotografía en Galicia, Román Novoa, quen, co seu marcado estilo artístico visual, foi o encargado de inmortalizar este gran irmandamento.

Desde Alan de Val resúmennos o acto na seguinte estrofa:

"Rexurdindo de pedras exhalantes de historia e entre paredes que foron testemuña de momentos de gloria, berce de tradición, de costumes, arraigamento do pobo celta dos nosos antepasados, en transitado paso de bois, carretas e baixo a noite serena de Allariz, os viños Alan de Val chegan de novo envolvendo padais e sentidos, irmandando os sabores das nosas queridas terras Ourensá".

Pola súa banda, dende a adega continúase de forma incesante co vórtice de irmandamentos por todo Galicia, sendo proba fehaciente diso a recente presenza como convidados de honra na Festa do Albariño Tinto  (As Neves); co seu viño A Costiña como embaixador de luxo no evento.

José Luís Sánchez presentando A Costiña en As Neves
  E como mostra do exposto, facémosvos participes da próxima presentación que a adega realizará o próximo 28 na cafetaría Bravo de Lux, A Rúa, da que vos iremos dando cumprida información a medida que se vaian ampliando máis datos