martes, 9 de febrero de 2010

1. MOUSSE DE PERA


NOMBRE DE LA RECETA: MOUSSE DE PERA

NÚMERO DE COMENSALES: 6

INGREDIENTES:

- 7 peras
- 2 cucharaditas de caramelo líquido
- 100 gr de azúcar
- 3 hojas de gelatina
- Hojas de menta al gusto
- Una bola de helado de cualquier sabor (en este caso fresa)
- Una tartaleta de base para el helado
- ½ copa de Mencía


VARIEDAD, MARCA Y AÑADA DEL VINO:

Mencía, Erebo, 2006

FORMA DE ELABORACIÓN DE LA RECETA:

1.Descorazonamos y pelamos las peras.
2.Las ponemos en una cacerola con el mencía y el azúcar, a fuego lento hasta que estén cocidas.
3.Cuando estén listas las convertirmos en puré.
4.Lo ponemos en un bol y le agregamos la gelatina, que previamente pusimos en remojo con unas cucharaditas de agua.
5.Mezclamos todo bien y lo dejamos enfriar.
6.Ponemos en un molde dos cucharaditas de caramelo líquido y encima el puré y lo ponemos en la nevera para que cuaje. (Los moldes pueden ser individuales o bien un molde grande)

PRESENTACIÓN DEL PLATO:

Colocamos sobre un plato blanco el mousse y encima lo adornamos con unas hojitas de menta. Al lado ponemos una tartaleta con una bola de helado de fresa. Y... ¡a disfrutar!

MANUEL, A CORUÑA, ESPAÑA

lunes, 8 de febrero de 2010

BODEGA RAFAEL PALACIOS

Rafael Palacios é fillo de D. José Palacios Remondo (fundador de Bodegas Palacios Remondo) e un apaixoado da elaboración dos viños brancos. Despois de elaborar o seu primeiro branco na bodega familiar, Plácet, dedícase a crear a súa propia adega en Galicia, no Val do Bibei, baixo a denominación de Valdeorras, onde encontra uns viñedos vellos de godello, ideais para elaborar os seus brancos refinados, os cales cultiva recuperando a viticultura tradicional, sen uso de herbicidas nin tratamentos de síntese.

Actualmente, Rafael Palacios dispón de 19 parcelas en propiedade. O seu pequeno tamaño é outra das principais características, xa que a máis grande non supera unha hectárea. “Prácticamente elaboro 19 viños diferentes, viños de pago, de terroir, cos que logo traballo en diversos ensamblaxes”, afirma o pequeno da saga Palacios.

Situados na parte máis occidental da rexión á marxe dereitao dó río Bibei, a súa altitude oscila entre 600 m. aos 720 m. e destacan polos seus chans arenosos orixinados pola degradación natural de rocas de granito. Son chans pouco fértiles, ácidos e erosionables.
Para elo adaptouse a maquinaria de labrado lixeira co fin de coidar a estructura dos seus bancales e evitar o uso de herbicidas, recuperando así a viticultura tradicional e a paisaxe histórica do Val do Bibei.
O viño As Sortes elabórase coas parcelas máis vellas comprendidas entre os 22 ata os 89 anos cultivadas en bancais e ladeiras pronunciadas, situadas á marxe do río Bibei en pleno corazón deste val.
Louro é un viño que comparte carácter xeoclimático coas Sortes, chans de orixe granítico e altitude mínima de 600 m.

As parcelas están situadas dentro do municipio do Bolo onde se encontra o Val do Bibei e os lugares de Chandoiro, Lentellais e Santa Cruz do Bolo.

Son viñedos máis xóvenes prantados por Rafael no ano 2.004 e viñedos propios máis vellos de 14 a 21 anos.

Na elaboración deste viño tamén se utilizan uvas procedentes de viñedos arrendados e uvas de viticultores asociados á adega, situados igualmente neste municipio
Rafael Palacios controla persoalmente o proceso de elaboración, basada no máximo respeto á identidade destes terreos e a pureza da expresión dos seus vinos.

viernes, 5 de febrero de 2010

BODEGA MANUEL CORZO MACÍAS


A Bodega Manuel Corzo Macías é unha empresa de tradición familiar na que moi de preto lle segue unha boa estirpe de enólogos. Elaboran Godello e Mencía, variedades autóctonas da zona, para a súa distribución en Galicia, España e Francia.

jueves, 4 de febrero de 2010

BODEGA Mª TERESA FERNÁNDEZ NÚÑEZ

A historia da Adega Mª Teresa Fernández Núñez nace no ano 1954. pero é no 2004 cando a adega se adxunta á Denominación de Orixe Valdeorras. Na ctualidade, contan con modernas instalacións con capacidade para 30.000 litros, que lles permiten procesar uva branca e tinta según as técnicas máis actuais. Os seus viñedos (no entorno da adega), sitúanse nas ladeiras dos regatos Bioca e Olivedo na marxe do río Sil, fanse ideales para o cultivo das variedades Godello e Mencía, que son a base dos seus viños.

miércoles, 3 de febrero de 2010

BODEGA JUAN ARES VICENTE


A Adega Juan Ares Vicente foi fundada en 1999 e elabora todos os viños que produce, sendo fundamentalmente Godello e Mencía, variedades autóctonas da zona.

martes, 2 de febrero de 2010

BODEGA JOSÉ RODRÍGUEZ GONZÁLEZ

A tradición vinícola desta dega foi mantida durante varias xeracións gracias aos viñedos propios, nos que cultivan fundamentalmente Godello e Mencía, variedades autóctonas de Valdeorras.

viernes, 29 de enero de 2010

BODEGA JOSÉ GONZÁLEZ GONZÁLEZ


A filosofía da Adega José González González parte da tradición vitícola dos seus antepasados, xa que sempre se dedicaron á elaboración do viños da comarca.

jueves, 28 de enero de 2010

BODEGA JOAQUIN REBOLLEDO

Esta adega ance da visión de futuro do seu fundador e do seu coñecemento da fertilidade e xenerosidade da terra queo veu nacer.

Na década de 1980 brota este proxecto grazas á dedicación, ao amor e tesón de Joaquín Rebolledo.

O prestixio xa adquirido, recoñecido con varios premios, séguese conservando e acrecentando coas novas xeracións.

miércoles, 27 de enero de 2010

BODEGA JESÚS RAFAEL NÚÑEZ RODRÍGUEZ

A Adega Jesús Rafael Núñez Rodríguez é unha explotación de ámbito familiar na cal se elaboran os caldos procedentes dos seus propios viñedos.

martes, 26 de enero de 2010

BODEGA GODEVAL, S.A.T.

Godeval conta para a súa vinificación cunha modernísima tecnoloxía, que se suma á noble vocación dos seus fundadores por respetar o mellor que a tradición pode aportar. Dende a súa fundación prima máis a calidade que a cantidade, polo que a súa producción non pasa dos 150.000 litros, elaborados exclusivamente con uvas Godello das súas 17 belísimas hectáreas de viñedo propio.

Instaladas no mesmo monasterio Xagoaza, que, recordemos, data do século XII, as súas grosas paredes de vella pedra non só proporcionan unha fermosa estética senón tamén o aislamento máis convinte para o nacemento dese milagre chamado viño.

Os viñedos de Bodegas Godeval foron prantados nos anos 70 y 80 polos seus fundadores, polo que a idade media das cepas é superior aos 15 anos. Están situados nas ladeiras coas pendentes máis pronunciadas da comarca, en terreos de carácter louseiro, plantados en empalizadas e orientados na súa maioría cara o sur, polo que queda garantizada non só a maduración senón tamén un perfecto estado de saúde.

Coidadosos co seu entorno, os responsables da adega utilizan técnicas de producción integrada que respetan ao máximo o ecosistema da zona. Por sistema e porque o obriga a orografía, a vendima é totalmente manual.

Coa recuperación da variedade Godello, a intención da adega foi ofrecer un viño branco xoven, suave, aromático e afroitado, que responda claramente ao concepto dun magnífico viño monovarietal. O resultado foi: Viña Godeval, un viño noble no que destaca tanto a variedade, como o clima e o chan de onde procede; un viño que acaba de ser elexido pola prestixiosa revista norteamericana "Wine Spectator" como o mellor viño español do mundo cun coste inferior aos 12 euros.