martes, 26 de enero de 2010

BODEGA GODEVAL, S.A.T.

Godeval conta para a súa vinificación cunha modernísima tecnoloxía, que se suma á noble vocación dos seus fundadores por respetar o mellor que a tradición pode aportar. Dende a súa fundación prima máis a calidade que a cantidade, polo que a súa producción non pasa dos 150.000 litros, elaborados exclusivamente con uvas Godello das súas 17 belísimas hectáreas de viñedo propio.

Instaladas no mesmo monasterio Xagoaza, que, recordemos, data do século XII, as súas grosas paredes de vella pedra non só proporcionan unha fermosa estética senón tamén o aislamento máis convinte para o nacemento dese milagre chamado viño.

Os viñedos de Bodegas Godeval foron prantados nos anos 70 y 80 polos seus fundadores, polo que a idade media das cepas é superior aos 15 anos. Están situados nas ladeiras coas pendentes máis pronunciadas da comarca, en terreos de carácter louseiro, plantados en empalizadas e orientados na súa maioría cara o sur, polo que queda garantizada non só a maduración senón tamén un perfecto estado de saúde.

Coidadosos co seu entorno, os responsables da adega utilizan técnicas de producción integrada que respetan ao máximo o ecosistema da zona. Por sistema e porque o obriga a orografía, a vendima é totalmente manual.

Coa recuperación da variedade Godello, a intención da adega foi ofrecer un viño branco xoven, suave, aromático e afroitado, que responda claramente ao concepto dun magnífico viño monovarietal. O resultado foi: Viña Godeval, un viño noble no que destaca tanto a variedade, como o clima e o chan de onde procede; un viño que acaba de ser elexido pola prestixiosa revista norteamericana "Wine Spectator" como o mellor viño español do mundo cun coste inferior aos 12 euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario