jueves, 4 de febrero de 2010

BODEGA Mª TERESA FERNÁNDEZ NÚÑEZ

A historia da Adega Mª Teresa Fernández Núñez nace no ano 1954. pero é no 2004 cando a adega se adxunta á Denominación de Orixe Valdeorras. Na ctualidade, contan con modernas instalacións con capacidade para 30.000 litros, que lles permiten procesar uva branca e tinta según as técnicas máis actuais. Os seus viñedos (no entorno da adega), sitúanse nas ladeiras dos regatos Bioca e Olivedo na marxe do río Sil, fanse ideales para o cultivo das variedades Godello e Mencía, que son a base dos seus viños.

miércoles, 3 de febrero de 2010

BODEGA JUAN ARES VICENTE


A Adega Juan Ares Vicente foi fundada en 1999 e elabora todos os viños que produce, sendo fundamentalmente Godello e Mencía, variedades autóctonas da zona.

martes, 2 de febrero de 2010

BODEGA JOSÉ RODRÍGUEZ GONZÁLEZ

A tradición vinícola desta dega foi mantida durante varias xeracións gracias aos viñedos propios, nos que cultivan fundamentalmente Godello e Mencía, variedades autóctonas de Valdeorras.

viernes, 29 de enero de 2010

BODEGA JOSÉ GONZÁLEZ GONZÁLEZ


A filosofía da Adega José González González parte da tradición vitícola dos seus antepasados, xa que sempre se dedicaron á elaboración do viños da comarca.

jueves, 28 de enero de 2010

BODEGA JOAQUIN REBOLLEDO

Esta adega ance da visión de futuro do seu fundador e do seu coñecemento da fertilidade e xenerosidade da terra queo veu nacer.

Na década de 1980 brota este proxecto grazas á dedicación, ao amor e tesón de Joaquín Rebolledo.

O prestixio xa adquirido, recoñecido con varios premios, séguese conservando e acrecentando coas novas xeracións.

miércoles, 27 de enero de 2010

BODEGA JESÚS RAFAEL NÚÑEZ RODRÍGUEZ

A Adega Jesús Rafael Núñez Rodríguez é unha explotación de ámbito familiar na cal se elaboran os caldos procedentes dos seus propios viñedos.

martes, 26 de enero de 2010

BODEGA GODEVAL, S.A.T.

Godeval conta para a súa vinificación cunha modernísima tecnoloxía, que se suma á noble vocación dos seus fundadores por respetar o mellor que a tradición pode aportar. Dende a súa fundación prima máis a calidade que a cantidade, polo que a súa producción non pasa dos 150.000 litros, elaborados exclusivamente con uvas Godello das súas 17 belísimas hectáreas de viñedo propio.

Instaladas no mesmo monasterio Xagoaza, que, recordemos, data do século XII, as súas grosas paredes de vella pedra non só proporcionan unha fermosa estética senón tamén o aislamento máis convinte para o nacemento dese milagre chamado viño.

Os viñedos de Bodegas Godeval foron prantados nos anos 70 y 80 polos seus fundadores, polo que a idade media das cepas é superior aos 15 anos. Están situados nas ladeiras coas pendentes máis pronunciadas da comarca, en terreos de carácter louseiro, plantados en empalizadas e orientados na súa maioría cara o sur, polo que queda garantizada non só a maduración senón tamén un perfecto estado de saúde.

Coidadosos co seu entorno, os responsables da adega utilizan técnicas de producción integrada que respetan ao máximo o ecosistema da zona. Por sistema e porque o obriga a orografía, a vendima é totalmente manual.

Coa recuperación da variedade Godello, a intención da adega foi ofrecer un viño branco xoven, suave, aromático e afroitado, que responda claramente ao concepto dun magnífico viño monovarietal. O resultado foi: Viña Godeval, un viño noble no que destaca tanto a variedade, como o clima e o chan de onde procede; un viño que acaba de ser elexido pola prestixiosa revista norteamericana "Wine Spectator" como o mellor viño español do mundo cun coste inferior aos 12 euros.

lunes, 25 de enero de 2010

CERTAME DE RECEITAS CON VIÑO DA D.O. VALDEORRAS


O Certame consiste en enviar vía email receitas de cociña elaboradas con viño dalgunha das adegas da D.O. Valdeorras. Os participantes poderán consultar os caldos en http://www.dovaldeorras.tv/Bodegas_Caldos/Bodegas.php

BASES

1.O Certame está organizado por Limaia Produccións S.L. para dovaldeorras.tv

2.COMO PARTICIPAR:
Poderá participar calquera persoa de calquera nacionalidade, maior de idade.

As receitas poden ser orixinais, tradicionais ou caseiras.

As receitas deberán levar os seguintes datos:

Nome e apelidos. Enderezo. Código Postal e Población. Provincia. País.
Teléfono. E-mail.

Só se farán públicos os datos referentes a Nome, Provincia e País.


As receitas constarán de seis enunciados:

a) Nome da receita
b) Número de comensales para os que se elabora.
c) Ingredientes
d) Variedade, marca e añada do viño.
e) Forma de elaboración da receita.
f) Presentación do prato.
g) Foto do prato elaborado. Aceptase a posibilidade de grabar a receita en vídeo.

Cada participante poderá enviar tantas receitas como estime oportunas.


3.PRAZOS:

1º sorteo: o prazo rematará o día 22 de marzo ás 18.00h, GTM-Madrid.
2º sorteo: o prazo rematará o día 22 de xuño ás 18.00h, GTM- Madrid.
3º sorteo: o prazo rematará o día 22 de setembro ás 18.00h, GTM-Madrid.
4º sorteo: o prazo rematará o día 22 de novembro ás 18.00h, GTM-Madrid.

As receitas que cheguen fóra de prazo entrarán no seguinte sorteo.

Os concursantes, exceptuando os gañadores, poderán participar nos catro sorteos, sendo agasallados só nun deles.

4.SORTEOS E PREMIOS:

1º sorteo: 23 de marzo de 2010.

Premio: fin de semana para dúas persoas no Hotel Pazo do Castro (Barco de Valdeorras).

2º sorteo: 23 de xuño de 2010.

Premio: cea para seis persoas na Casa Galaica (Barco de Valdeorras).

3º sorteo: 23 de setembro de 2010.

Premio: fin de semana para dúas persoas no Hotel Palladium (Barco de Valdeorras).

4º sorteo: 23 de novembro de 2010.

Premio: cea para seis persoas no restaurante Fernando III (Barco de Valdeorras).


Os resultados dos gañadores do concurso publicaranse no blog Un universo en cada botella os días seguintes á realización do sorteo.

A data de disfrute do premio será ó longo do ano 2010 e será establecida polo patrocinador correspondente.


5.COMO ENVIAR RECEITAS:

E-mail: info@dovaldeorras.tv / lamadredelvino@dovaldeorras.tv

Por correo ordinario: Limaia Produccións S.L. Avda Madrid nº69
C.P. 32692 Sandiás- Ourense

As receitas que cumpran as bases, adxudicaráselle un número por orde de chegada.

Os participantes recibirán un email de confirmación.

A organización do certame publicará no blog Un universo en cada botella todas as receitas que considere oportunas e cumpran as bases. A organización resérvase o dereito de publicación.

BODEGA GERMÁN RODRÍGUEZ SALGADO

O propietario da bodega Germán Rodríguez Salgado considera o viño como un reto; é a posta en escea para un actor, é un proxecto para un enxeñeiro, é o exame para un estudante e é a mellor comida para un cociñeiro.

viernes, 22 de enero de 2010

BODEGAS GERMÁN RODRÍGUEZ PRADA


A filosofía do dono da adega Germán Rodríguez Prada é realizar todos os procesos de elaboración do viño, dende o viñedo ata a comercialización.