Diversos estudos realizados pola Universidade Politécnica de Madrid en aras da procura da excelencia aromática do viño, converten ao Godello no protagonista do libro que recompila todo o traballo.
O aroma xoga un papel de suma importancia na aceptación e goce dos viños brancos. A procura por atopar a excelencia aromática destes caldos foi unha cruzada levada a cabo pola Universidade Politécnica de Madrid, que seleccionou á variedade autóctona de Valdeorras, Godello, como adaíl de diversos estudos realizados neste campo. A gran aceptación que posúen os viños elaborados con esta variedade en países como Estados Unidos, México, Alemaña e hai poucos días en Francia, xogou un papel fundamental á hora de seleccionar ao godello como selo identificativo dos viños brancos españois.
Non é baladí a importancia que nos últimos anos suscitou a variedade godello en España, converténdoa en prezado desexo de diversas zonas peninsulares que encomian as súas excelencias e valoran os seus caldos. Pero baixo ningún concepto débese obviar que parte importante de todos estes recoñecementos radica nun arduo traballo realizado por viticultores, adegueiros e Consello Regulador; que, xunto a chan e clima, enxalzan as virtudes desta variedade xurdida do corazón de Valdeorras.
Coñece máis a preto os estudos realizados pola Universidade Politécnica de Madrid
Talvez poda interesarche
O aroma xoga un papel de suma importancia na aceptación e goce dos viños brancos. A procura por atopar a excelencia aromática destes caldos foi unha cruzada levada a cabo pola Universidade Politécnica de Madrid, que seleccionou á variedade autóctona de Valdeorras, Godello, como adaíl de diversos estudos realizados neste campo. A gran aceptación que posúen os viños elaborados con esta variedade en países como Estados Unidos, México, Alemaña e hai poucos días en Francia, xogou un papel fundamental á hora de seleccionar ao godello como selo identificativo dos viños brancos españois.
Non é baladí a importancia que nos últimos anos suscitou a variedade godello en España, converténdoa en prezado desexo de diversas zonas peninsulares que encomian as súas excelencias e valoran os seus caldos. Pero baixo ningún concepto débese obviar que parte importante de todos estes recoñecementos radica nun arduo traballo realizado por viticultores, adegueiros e Consello Regulador; que, xunto a chan e clima, enxalzan as virtudes desta variedade xurdida do corazón de Valdeorras.
Coñece máis a preto os estudos realizados pola Universidade Politécnica de Madrid
Talvez poda interesarche
No hay comentarios:
Publicar un comentario