lunes, 4 de febrero de 2013

Os viños DO Valdeorras reforzan a súa presenza no mercado de Brasil


Unha partida de 24.000 botellas viaxará desde a Adega Cooperativa Jesús Nazareno con destino ao mercado brasileiro e, con ela, unhas firmes expectativas de expansión nun dos mercados emerxentes de maior interese para o sector do viño.

Unha partida de 24.000 botellas de 'Menciño' serán o ariete dos viños DO Valdeorras no mercado brasileiro. Así se anunciou a pasada semana por parte da Adega Cooperativa Jesús Nazareno quen, de man do seu presidente Manuel Fernández Pérez, explicou que o  departamento de exportación da sociedade ultima nestes momentos os detalles da operación.

A cooperativa de O Barco, do mesmo xeito que a gran maioría de adegas DO Valdeorras nos últimos anos,  hai tempo que apostou polos mercados exteriores e de aí a súa presenza en países como Estados Unidos, Alemaña, Holanda ou Suíza, segundo comentou o seu presidente. Engadiu que a procura de novos clientes non se limita ao estranxeiro e que Jesús Nazareno leva anos traballando coas  grandes cadeas de alimentación nacionais, con resultados bastante alentadores.


O bo momento da adega cooperativa é referendado polos datos de vendas; 'este mes levamos vendidos 20.000 euros máis que o ano pasado', explicou Manuel. Desta maneira confírmase o gran prestixio que os viños DO Valdeorras lograron nos últimos anos e que se basea na súa gran relación calidade - prezo.

Á gran calidade dos viños hai que sumar o aumento das vendas, que é posible grazas á elevada produción da adega. Segundo os datos facilitados polo seu presidente, nas súas instalacións entraron aproximadamente 1,8 millóns de quilos de uva, sendo por iso que este ano os depósitos non foron suficientes para almacenar tanto mosto e houbo que introducir unha partida de 70.000 litros en varias cisternas complementarias.


A gran expansión da adega  levou a que os resultados dos últimos exercicios permitisen amortizar a creación de novas instalacións, facendo que a directiva sopese, de forma firme, a posibilidade de repartir o capital social e permitir a entrada de novos asociados.

A gran aceptación por parte do consumidor dos viños DO Valdeorras, unida á actual situación socioeconómica, propiciaron a recuperación de viñedos que levaban anos sen traballar, replantando as variedades autóctonas de Valdeorras. Desta maneira ábrese a posibilidade de afiliación de novos asociados.  

Con iso consolídase un plan de expansión continuista, que basea a súa evolución e desenvolvemento na elaboración duns viños de primerísima  calidade a un prezo moi competitivo.

Manuel Fernández accedeu á presidencia de Jesús Nazareno en 1986 e continuará catro anos máis, despois de que a asemblea de socios ratificáseo, hai dúas semanas, no seu cargo á fronte da cooperativa.


Nos plans a curto prazo de Jesús Nazareno entra a recuperación das vellas instalacións da cooperativa, aquelas de as que saíu o seu primeiro viño en 1963. Con iso, a pesar de que é unha posibilidade que a xunta reitora aínda está a estudar, as dificultades para atopar o financiamento que permita afrontar o proxecto de forma global, dificultan a súa implementación a curto prazo. Con todo, a execución do proxecto en varias fases, permitiría afrontar o investimento de forma máis folgada.

Desta forma, sen présa pero sen pausa  - igual que o proceso de elaboración do bo viño- , as adegas DO Valdeorras seguen ampliando o seu prestixio e recoñecemento tanto a nivel nacional como internacional, ratificando a máxima que considera aos viños DO Valdeorras como "a revolución enológica do século XXI".





sábado, 19 de enero de 2013

Os viños DO Valdeorras comezan o ano entre premios e novas presentacións


Os viños DO Valdeorras comezan 2013 na mesma liña que 2012 e que non é outra que obtendo os máis altos premios en certames internacionais a máis de presentando novos viños que a recado darán moito e moi bo que falar.

Esta semana a crónica semanal da nai do viño céntrase nos dous galardóns outorgados a Adega O Cepado que, cun Ouro e unha Prata, arrasa en Catavinum World Wine & Spirits Competition 2013, e que ademais completamos coa presentación do novo Godello sobre lias de Adega da Pinguela, "Vento".

Catavinum World Wine & Spirits Competition 2013, celebrado o pasado día 10 de Xaneiro de 2013, fixo públicos os resultados da cata de viños e licores do mundo da edición 2013. Para o devandito certame, Adega O Cepado presentou dúas mostras, O Cepado Godello 2011 e O Cepado Mencia 2011, sendo  ambas as condecoradas con senllas medallas.

CEPADO GODELLO 2011, MEDALLA DE OURO Catavinum World Wine & Spirits Competition 2013



CEPADO MENCIA 2011, MEDALLA DE PRATA Catavinum World Wine Spirits Competition 2013


O concurso Catavinum World Wine and Spirits Competition (CWWSC) está organizado e desenvolvido por Catavinum en Vitoria-Gasteiz (España).

Para a realización do concurso catáronse un total de 1839 viños e licores, de máis dunha vintena de países e dentro do cal os viños de O Cepado brillaron con luz propia.

Adega O Cepado, unha adega familiar situada en Rubiá, nace en 2008 integrada na denominación de orixe Valdeorras. A altitude dos seus viñedos(550m), xunto aos seus chans arcillosos e calizos crean as mellores condicións posibles para elaborar viños de primeiro nivel e recoñecido prestixio.

Dunha boa combinación entre viñedos de máis de 20 anos de antigüidade (Pradogrande, As Figueiras) e novas plantacións de (A Devesa, Valdeseara, Lourenche) nacen Cepado Godello e Cepado Mencía.

O principal obxectivo para esta adega é elaborar uns viños de gran calidade, e para iso emprégase un traballo tradicional nos viñedos e as máis modernas tecnoloxías na fase de elaboración.







Pola súa banda, tal e como anunciamos na nai do viño a pasada semana, Adega da Pinguela presentou o seu novo viño "Vento"

Adega da Pinguela, avalada polo prestixio outorgado polo salón de mellores viños de España "Guía Peñín 2013", lanza ao mercado a súa nova variedade de godello sobre lías. 

Fermentada sobre lías e en barrica, a uva godello compórtase de forma especial creando viños complexos. Así é "Vento", o novo viño de Adega dá Pinguela presentado polo colleiteiro da adega, Francisco Núñez, cun perfecto equilibrio entre froita e madeira. Vento é un viño cunha longa vida en botella, profundo e que perdura máis, coma o vento.





sábado, 12 de enero de 2013

O Consello Regulador e as adegas DO Valdeorras presentan os seus proxectos para 2013


O mantemento de tarifas para 2013 e os novos actos promocionais, a homenaxe a Horacio Fernández Presa, a presentación do novo viño de Adega A Pinguela e a colaboración das adegas DO Valdeorras con colectivos galegos , marcan o inicio do ano na DO Valdeorras.

O último pleno do Consello Regulador acordou manter os mesmos prezos da cualificación para a vendima de 2013 que nos anos anteriores e, con iso,  fai xa oito anos que as citadas tarifas non se tocan.

Segundo palabras do presidente José Luís García Pando: 'Non podemos pedir un esforzo maior ás adegas mentres nos podamos manter e , polo momento, imos ben', explicou.

Desta forma, o compromiso que se desprende desde o Consello Regulador e as adegas cos consumidores dos viños DO Valdeorras, mantense firme nunha mostra de seguir ofrecendo un produto de gran prestixio e sobresaiente recoñecemento internacional, ao mellor prezo.

Á súa vez, confirmáronse duas das novas presentacións internacionais que o Consello Regulador ten previstas para 2013. Suíza e Xapón son os destinos xa pechados para continuar cunha política de promoción internacional que trouxo notables éxitos en mercados tan esixentes como o belga e estadounidense en 2012.



Pola súa banda, unha das "almas mater" da recuperación da variedade Godello en Valdeorras e, a súa vez, director técnico da adega Godeval, Horacio Fernández Presa, recibiu onte unha merecida homenaxe á súa traxectoria. A Casa Grande de Viloira (O Barco de Valdeorras),  foi o lugar escollido para un acto onde José Domingo Pousada Enríquez, impartiu a conferencia "O futuro do viño. O viño do futuro".

O acto centrouse nunha actividade incluída dentro do ciclo "Cultura do Viño" dirixida polo Instituto de Estudos Valdeorreses.

Horacio Fernández Presa - Godeval 



A presentación interactiva da semana chéganos de parte de Adega da Pinguela, quen realizará nos próximos días a posta en escena dun novo viño amparado baixo o Selo de Calidade DO Valdeorras.

Adega da Pinguela, que conseguiu un notable éxito no Salón dos mellores viños de España, "Guía Peñín 2013", porá a disposición de todos os seus seguidores en Facebook a posibilidade de coñecer "en exlusiva" o seu novo caldo.

Lembrade, só no Facebook de Adega dá Pinguela






  
E para concluír esta primeira crónica semanal de 2013, facémonos eco da participación de dúas adegas DO Valdeorras na III Cata Solsticio de Inverno, realizada po parte da Asociación cultural de música e baile Flores Mareliñas.

Adega A Coroa cedeu o seu Godello 2011 e Adega Roandi fixo o propio coa súa recente creación, o espumoso "Brinde", nun acto que reforza a unión cultural da música e o baile coas manufacturas espirituosas da terra.

Por medio desta colaboración as adegas DO Valdeorras mostran o seu compromiso cos acervos culturais da terra, en estreita harmonía cunha manifestación tan lúdica, próxima e "nosa" como a música e o baile.




lunes, 24 de diciembre de 2012

Felices Festas


Consello Regulador DO Valdeorras, Adegueiros e todo o equipo de A nai do viño, deséxanvos unhas felices festas.

lunes, 10 de diciembre de 2012

Este nadal o teu mellor brinde con DO Valdeorras

A adega  DO Valdeorras Roandi preséntache "Brinde" a túa mellor aposta en Espumoso para este nadal.

O regulamento da D.O. Valdeorras contempla a elaboración de viños espumosos desde o ano 2011, onde o primeiro que chega ao mercado é un "Brut" de 11 graos, elaborado con uvas "godello" na adega Roandi.

Neste caso, o espumoso tivo en conta a experiencia acumulada en Cataluña e a enóloga de Roandi, Cristina Murga, explicou que os seus coñecementos sobre o proceso chamado "tradicional" fóronlle transmitidos polo enólogo Joan Milá, que estivo en Valdeorras en 2003 e ao descubrir a variedade branca "godello" tivo claro "que aí había un gran espumoso".

Murga  foi enóloga na adega "Día-Noite" do grupo Graciano e alí elaborou o primeiro espumoso galego que saíu á venda en 2005 co nome de "Danza".

O grupo Graciano desapareceu e agora, o novo espumoso da vendima de 2011 que é amparado pola D.O. Valdeorras, chega desde a adega "Roandi" con 2000 botellas "que son unha aposta empresarial e unha homenaxe persoal ao tamén desaparecido enólogo de Vilafranca do Penedés, Joan Milá", engadiu.

Este primeiro espumoso elaborado con "godello" chámase "Brinde" e tivo a súa segunda fermentación durante nove meses nunha cova (adega escavada na roca habitual na comarca)alugada, pero a colleita de 2012 transformarase en espumoso tras fermentar nunha cova descuberta no subsolo do propio hotel-adega de Roandi.

Os seus dez anos de experiencia valenlle a Cristina para aceptar o reto da familia Moral, propietaria de "Roandi", de elaborar máis viño espumoso con outras variedades, polo que xa está en pleno proceso para un novo viño con burbullas rosado, elaborado con uvas tintas "sousón" e "albarello" que podería saír ao mercado a finais de 2013.


A familia Moral na súa 4ª xeración de viticultores, asume o proxecto de fundar Adegas Roandi. Esta última xeración familiar, crecida con instinto innovador á vez que respectuoso coa tradición, son coñecedores das posibilidades dos coupages de cepas galegas autóctonas e ,en tal estudado equilibrio,  dotan aos seus viños cun marcado carácter único de variedades tintas galegas.

 Os viñedos asíntanse en ladeiras de 525 m. de altitude sobre chans de natureza pizarrosa e arcillosa. Estes viñedos están  compostos por cepas ancestrais, mesturados coa reconversión de 16 hectáreas de viñedo de variedades nobres galegas nun compendio tan equilibrado que conseguen imprimir aos seus viños un nutrido conxunto de sensacións complexas, diferentes e, posiblemente, únicas. Con iso, conforman uns viños de alto sentido común, baseados polo respecto á terra e as maneiras de traballala seguindo a tradicional liña herdada dos antepasados.



jueves, 6 de diciembre de 2012

Coñece as novas adegas DO Valdeorras que presentan os seus vídeos no Web do Consello Regulador

Achégase o nadal e desde a nai do viño temos o pracer de ofrecervos os novos vídeos de tres adegas DO Valdeorras que, a través do Portal Web do Consello Regulador, preséntanvos a excelencia do seu traballo.


Para que as coñezades un pouquiño mellor, imos cos vídeos e unha pequena descrición do seu traballo:

Adega DBERNA


Fai hoxe máis dun século,  Manuel Guitián puxo as súas primeiras plantacións nas asolladas ladeiras de Córgomo, comezando deste xeito unha tradición familiar que chega até o día de hoxe .

Manuel Guitián ensinou ao seu fillo José e este a o seu, Ramón Guitián, o coidado das plantacións. 
Hoxe,  é o fillo deste último, Berna Guitián xunto á súa esposa,  quen quixo seguir esta longa tradición familiar da viticultura, a través da creación dunha adega para a elaboración da produción destes propios viñedos, situados nas devanditas ladeiras de Córgomo.

A adega  DBERNA está equipada coas últimas tecnoloxías enolóxicas onde, aplicando novas técnicas de elaboración, unidas á tecnoloxía e á tradición familiar, obtén uns magníficos viños de Godello e Mencía, que son fiel reflexo do selo de calidade DO Valdeorras.


Adega José Aristegui


Adega José Aristegui é unha Adega de viños de autor de recente implantación e que comezou a funcionar no  ano 2012, cunha produción inicial de aproximadamente 6.000 botellas.

No seu primeiro ano conseguiu importantes condecoracións dalgúns dos máis prestixiosos concursos de novos viños a nivel nacional. Feito que a catapultou de forma inmediata, a ter presenza tamén no sector internacional.

Na elaboración os seus viños: José Aristegui Mencía, José Aristegui Godello e Traste; a Adega selecciona coidadosamente variedades de uva de parcelas centenarias e realiza vinificacións por separado.  


Adega Roandi


A familia Moral na súa 4ª xeración de viticultores, asume o proxecto de fundar Adegas Roandi. Esta última xeración familiar, crecida con instinto innovador á vez que respectuoso coa tradición, son coñecedores das posibilidades dos coupages de cepas galegas autóctonas e ,en tal estudado equilibrio,  dotan aos seus viños cun marcado carácter único de variedades tintas galegas.

 Os viñedos asíntanse en ladeiras de 525 m. de altitude sobre chans de natureza pizarrosa e arcillosa. Estes viñedos están  compostos por cepas ancestrais, mesturados coa reconversión de 16 hectáreas de viñedo de variedades nobres galegas nun compendio tan equilibrado que conseguen imprimir aos seus viños un nutrido conxunto de sensacións complexas, diferentes e, posiblemente, únicas. Con iso, conforman uns viños de alto sentido común, baseados polo respecto á terra e as maneiras de traballala seguindo a tradicional liña herdada dos antepasados.


martes, 4 de diciembre de 2012

Adegas Godeval investiga novas formas de optimizar a elaboración do Godello

Fonte info: Adegas Godeval

A adega valdeorresa Godeval empezou este ano un novo traballo de I+D -en colaboración coa Estación Enológica de Galicia para explorar novas formas de elaboración de viño coa uva de Godello.

 O proxecto recibe o nome de "Estudo de diferentes tempos de criomaceración para a mellora da elaboración do viño godello" e será presentado o próximo día 10 de decembro na sede da adega na localidade barquense de Xagoaza. Ademais do proxecto tamén se achegarán algúns dos resultados da fase inicial e completaranse cos que ofrezan varios catadores nun panel de cata previo á presentación do próximo luns. 

Todo o estudo atópase nunha fase inicial e o seu obxectivo é lograr determinar cal é o tempo óptimo de maceración a baixas temperaturas para extraer as mellores calidades da variedade godello. O proxecto terá unha duración de tres anos. 

A adega busca unha vez máis fusionar a tradición do coidado das viñas e a investigación na elaboración de viños para lograr a maior expresividade da variedade godello. Unha uva que empezou a recuperarse nos anos 80 co proxecto Revival (reestruturación de viñedos de Valdeorras) posto en marcha desde a Axencia de Extensión Agraria e que hoxe en día está a despuntar como unha variedade de gran potencial. Adegas Godeval xurdiu por mor daquel proxecto e hoxe continúa explorando novas formas de elaborar viños coa variedade godello.

 Desde a adega indican que a recuperación se fixo a través da investigación e o futuro continúa con proxectos de I+D no que pon toda a súa experiencia e dedicación. 

A cita da presentación deste proxecto será o vindeiro luns, 10 de decembro ás 14,00 horas na sede da adega na localidade barquense de Xagoaza. Aproveitarán o acto para presentar a nova adega a todos os asistentes e explicarlles o proceso de produción dos seus viños.

INFORMACIÓN COMPLEMENTARIA 

Criomaceración: Maceración dos mostos co hollejo da uva a baixas temperaturas (8-10º). 

Estación de Viticultura e Enoloxía de Galicia (Evega): Centro da Consellería de Medio Rural dedicado á investigación, asesoramento e información relacionado co mundo da viticultura e enoloxía. Situado no concello ourensán de Leiro está en funcionamento desde o ano 1987. Os últimos proxectos nos que están a traballar son: selección clonal de variedades galegas, produción de viño espumoso en Rías Baixas e o efecto da tensión hídrico no viñedo. 


Adegas Godeval nace en 1986 a raíz do Programa Revival (Reestruturación Viñedos Valdeorras) dedicado á recuperación da variedade godello en Valdeorras. Godeval aposta desde a súa orixe polos viños monovarietales de godello coidando a uva desde a súa orixe na viña até o seu embotellado. 

Actualmente nas súas novas e modernas instalacións comercializa 120.000 botellas anuais coas marcas Godeval e Godeval Cepas Vellas. Viños que elabora con 17 Ha de viñedo propio plantado nos concellos de O Barco e Vilamartín de Valdeorras, en chans de lousa situados nas ladeiras do val do río Sil. 






lunes, 3 de diciembre de 2012

Estados Unidos aposta polos viños DO Valdeorras e o próximo destino será Xapón

 EE.UU. adquire case a metade do viño que exporta a DO Valdeorras, nun ano no que se constata un aumento do  58% nas exportacións.

As adegas da DO Valdeorras atoparon no padal de Estados Unidos ao seu mellor cliente exterior en 2012, e cara aos seus almacéns viaxaron 113.500 litros entre agosto de 2011 e ese mesmo mes de 2012, o período que toman como referencia as estatísticas vitivinícolas.
 
 Un pouco máis lonxe dese volume está Suíza que, con 38.700 litros, converteuse na segunda nación compradora de caldos valdeorreses. Outras nacións como Reino Unido (22.700 litros), Bélxica (14.600) e Holanda (13.900) sitúanse como importantes mercados importadores dos caldos, segundo os datos que manexa o Consello Regulador, recompilados polo técnico Enrique Santiago Pérez das embotelladoras.
 
O volume total das exportacións contabilizadas en base ás cifras que facilitaron as adegas ascende a 263.645 litros no último período de 12 meses. Estas vendas supoñen un aumento do 58% respecto das 166.469 de 2011 e superan amplamente as 86.196 de 2010.
 
Os países do continente americano ocupan un primeiro lugar nas importacións de caldos valdeorreses. As compras de Estados Unidos elevan o total do continente americano a 127.600 litros, por encima dos 121.600 de Europa e aínda lonxe dos datos de Asia e Oceanía, con 10.874 e 3.826 litros, respectivamente.
 
 O groso das vendas no exterior lévano os brancos, fundamentalmente godello, con 223.945 litros. As estimacións do Consello Regulador apuntan que un 16 % da produción é consumida noutras nacións. 

O tinto aos poucos vai atopando o seu nicho, con 39.700 litros atoparon comprador máis aló das fronteiras de España.
 
 
A potenciación dos mercados exteriores que importan máis viños da Denominación de Orixe Valdeorras é unha das prioridades do Consello Regulador. Nos meses de outubro e novembro, desenvolveu actos promocionais nas cidades de Nova York e Bruxelas, que se suman aos organizados en territorio español (San Sebastián e Madrid).
 
O último tivo lugar en terras belgas os días 26 e 27 de novembro. Acudiron 11 adegas, que presentaron as súas marcas no hotel Meridién, ante importadores e distribuidores do país anfitrión, e na Fundación Galicia Europa. Apuntouno o presidente do Consello Regulador, José Luís García Pando, quen insistiu en que 'Bélxica é un dos países aos que máis exportamos, despois de Estados Unidos, Suíza e Reino Unido'. 

 
Tamén apuntou que a próxima cita será en Xapón, onde os adegueiros de Valdeorras acoden da man do Instituto de Comercio Exterior. O país do sol nacente é a unha das excepcións do  mercado asiático para estes caldos, xa que algunhas adegas levan tempo desenvolvendo políticas promocionais alí. E a pesar de que nos últimos meses comezan a aflorar de forma firme o interese asiático,  'No  resto de países emerxentes aínda non hai unha cultura do  viño suficientemente asentada e estandarizada e, en moitos casos, aínda buscan prezos baixos', explicou.

lunes, 26 de noviembre de 2012

Os viños DO Valdeorras xa están en Bruxelas

 Hai escasas horas que deu comezo a primeira das dúas presentacións que O Consello Regulador e adegas DO Valdeorras celebrasen en Bruxelas, ambas  rodeadas dun importante halo de expectación que superou as mellores previsións para estes eventos.

Ás 11:00 horas, o Hotel Meridién recibiu a unha comitiva DO Valdeorras formada pola representación  do Consello Regulador e once adegas, que mostrarán as excelencias da colleita 2011 ante un gran número de profesionais do sector Belga.

Nun acto que se prolongará até as 17:00 horas, os principais profesionais do sector do viño en Bélxica non quixeron perderse  a excelencia duns dos viños máis de moda no panorama vinícola internacional e, cunha sala case chea, poderán ratificar a gran expectación abalada polos máis prestixiosos concursos de Bélxica e Países Baixos cara aos viños DO Valdeorras.

Se hoxe toca o sector profesional, mañá será a quenda das altas institucións e o público en xeral que, nun acto marcado por unha gran demanda de asistencia e invitacións, esperan un cheo case total no centro da Fundación Galicia - Europa  da capital belga.


A Fundación Galicia Europa (FGE) é unha entidade sen ánimo de lucro creada en 1988 co fin de promover todas as accións que propicien o achegamento entre Galicia e Europa.

Participada por diversas entidades públicas e privadas galegas, a Fundación está vinculada funcionalmente á Dirección Xeral de Relacións Exteriores e coa UE da Consellería de Presidencia, Administracións Públicas e Xustiza da Xunta de Galicia.

A oficina de Bruxelas,  lugar de celebración da segunda presentación, forma parte das preto de 300 representacións rexionais establecidas na capital comunitaria.

Ao longo dos seus máis de 20 anos de historia, o traballo da FGE materializouse en catro grandes ámbitos de actuación que responden aos seguintes obxectivos:

    Defender os intereses de Galicia ante a UE

    Informar sobre a Unión Europea en Galicia

    Formar e sensibilizar sobre Europa en Galicia

    Promover a participación galega en proxectos europeos

miércoles, 21 de noviembre de 2012

Coñece as adegas DO Valdeorras que presentarán os seus viños en Bruxelas

O Consello Regulador e as adegas DO Valdeorras ultiman os preparativos para a súa cita co público internacional en Bruxelas, a través de dous actos que seran celebrados os próximos días 26 e 27 de novembro, no Hotel Meridiem e no centro da Fundación Galicia - Europa, respectivamente.

Como anunciamos en pasadas publicacións, Bruxelas prepárase para recibir aos viños DO Valdeorras dentro dun marco que sitúa á capital Belga como un referente europeo e importante mercado para a comercialización e promoción internacional do viño.

Non é baladí que un dos máis importantes certames do sector no mundo,  "O Concours Mondial de Bruxelles", celébrase nesta capital e que, ano tras ano, son varios os viños da DO Valdeorras os que locen nas súas botellas os máximos galardóns dun certame no que compiten máis 6000 caldos do cinco continentes.

Por iso, na firme aposta da DO Valdeorras de compartir a excelencia dos seus caldos con todos os públicos, a través deste dobre acto presentásense as virtudes da colleita 2011 a profesionais do sector, altas institucións e público en xeral que desexe asistir ao evento.

Lembrámosvos que se queredes participar na presentación, podedes solicitar a vosa invitación remitindo un email co voso nome completo a: lamadredelvino@dovaldeorras.tv

Dádevos présa en facelo, xa quedan moi poquitas prazas dispoñibles 

Mentres se van fraguando os últimos flecos, dende a nai do viño presentámosvos ás adegas que tomarán parte nos actos.

Podedes ampliar información sobre cada unha delas facendo click sobre o seu nome


  Agardámosvos!