viernes, 20 de julio de 2012

Platano Caramelizado con Augardente de Valdeorras ( CRDO Augardentes e Licores de Galicia)

 Para endulzar a fin de semana, dende A nai do viño presentámosvos esta fantástica receita de vangarda culinaria de Galicia en estreita maridaxe con Godello sobre lías DO Valdeorras. A sobremesa, é cortesía do prestixioso Cheff de Grupo Nove "Pablo Romero" e do Consello Regulador DO Valdeorras.

 Pablo Romero Huelin
, incansable rastreador de produtos, percórrese a diario as prazas da zona en busca da mellor materia prima que entrará a formar parte do seu menú. A súa carta, moi flexible, cambia frecuentemente debido aos caprichos da natureza e, moitas veces, é o mercado o que marca o que se vai a servir cada día

A afección  de Pablo pola cociña empeza desde moi nova en "A Costa da Morte", onde ve á súa avoa elaborar, no restaurante familiar, aquelas empanadas de millo memorables e aqueles peixes e mariscos. Na súa casa sempre se valorou o bo produto. Foi máis tarde cando decidiu facer da súa afección a súa profesión, deixando os estudos universitarios e dedicándose plenamente á cociña. 

Aínda que realiza unha cociña actual, nunca prescinde de elaboracións tradicionais que son dificilmente superables.

O seu restaurante, "Allo e Aceite" (Pontevedra), descobre unha maneira distinta de gozar dos delicados produtos seleccionados. Sinxeleza na elaboración e sorpresa no padal.

Estes produtos de primeira liña son elaborados dunha forma sinxela e delicada, valéndose de técnicas vangardistas para conseguir respectar ao máximo o xénero e as características intrínsecas dos mesmos, sendo presentados dunha forma actual que serve para axuntar o sabor e a beleza en cada prato.

Así nos presenta Pablo a maridaxe desta sobremesa con Godello sobre lías DO Valdeorras


No hay comentarios:

Publicar un comentario