viernes, 23 de julio de 2010

Adegas Sampayolo sacará ao mercado unha edición limitada de vermouth de elaboración propia


As adegas Sampayolo, situadas en Petín (Valdeorras), lanzarán ao mercado 70 botellas de edición limitada dun vermouth de elaboración propia. Cada botella lucirá un exclusivo gravado realizado por afamados artistas galegos e o seu prezo espérase que rolde os 500 euros.

Para a elaboración deste exclusivo e prezado vermouth, a adega empregou un 90% do seu tinto Sampayolo Mencía en combinación co viño godello Sampayolo, ademais de cítricos (laranxa, limón e mazá), froitos secos (noces, avellanas e améndoas) os responsables da súa elaboración utilizaron diversas herbas aromáticas de primeira calidade que dotan ao licor de gran bouquet e exclusividade no padal.

A data da súa comercialización corresponderase coa celebración da XIII Feira do Viño de Valdeorras, que terá lugar os días 14 e 15 de agosto na localidade da Rúa.

O Godello de Valdeorras segue recibindo un merecido recoñecemento internacional

Nos últimos vinte anos, o recoñecemento internacional do Godello de Valderorras non deixou de medrar. Son moitos os entendidos que enxalzan a súa finura e o seu delicado padal, todo un merecido recoñecemento para aquelas adegas e produtores que asumiron o risco de apostar pola recuperación da uva autóctona por enriba dunha produtividade de menor calidade.

Así da man de Jamie Drummond, recoñecido Sommelier e editor da prestixiosa “Good Food Revolution”, achéganos unha interesante análise sobre a calidade do Godello de Valdeorras e a súa repercusión internacional. Como valor engadido, este Post ofrécenos unha estupenda maridaxe gastronómica da man dos Chefs Chris McDonald and Doug Penfold de Toronto´s Cave Restaurant.

Disfrutade do Post premendo aquí.

miércoles, 21 de julio de 2010

A XIII "Feira do Viño de Valdeorras" ofrece un curso gratuito de iniciación a catas


O Consello Regulador ofrecerá un curso gratuíto de catas, para quen desexe iniciarse nos segredos do viño, durante a Feira do Viño que se celebrará en a Rúa.

Todas aquelas persoas que se mostren interesadas en coñecer os segredos da cata de viños poderán aprendelos de forma gratuíta nos cursos de iniciación que o Consello Regulador levará a cabo na súa caseta da 'Feira do Viño de Valdeorras', que se desenvolverá entre o 12 e o 15 de agosto en a Rúa.

A Cámara de comercio de Ourense propón unha aposta polo enoturismo internacional

No segundo semestre do ano o sector vinícola será a gran aposta da Cámara de Comercio de Ourense. As actividades propostas céntranse en realizar un concienzudo estudo sobre os modelos de promoción internacional do viño para aplicalos ás denominacións de orixe ourensás.

Países como Estados Unidos, Rusia, Bélxica e Ucraína servirán de campo de Estudo para os investigadores.

martes, 20 de julio de 2010

Peter de Garmo diriginte de "Pastaworks" en Portland (Oregón), enxalza o godello de Valdeorras como selo distintivo da gastronomía española

Nunha entrevista concedida a Oregónlive, Peter de Garmo mostra o lado internacional da comida española acompañándoa coa recomendación de un viño para cada prato típico.

Recoñecéndose gran coñecedor da cultura española en todos os seus aspectos, de Garmo non dubida en recomendar o godello Val de Sil Montenovo como acompañamento perfecto para algúns pratos máis significativos da tradición gastronómica española.

Se queres ler o artigo completo preme aquí.

A XIII edición da Feira do Viño de Valdeorras serve de prato forte ás festas de a Rúa


As festas da Rúa daran comezo o vindeiro venres 31 de xullo, cun cara a cara entre Elvis e Mickael Jackson. Continuará o día 6 de agosto co musical "World of Abba" e o día 15 de agosto coa actuación de "Os Tres Tenores". A iso sumásense diversas orquestras, atraccións e competicións deportivas.

Pero un dos pratos fortes porao a XIII edición da Feira do Viño de Valdeorras que, desde o xoves 12 ao domingo 15 de agosto, ofrecerá unha nutrida oferta de actividades relacionadas co viño para todos aqueles que queiran participar.

Amplia información premendo aquí.

lunes, 19 de julio de 2010

A USC estuda o carballo galego para a crianza dos viños



Para determinar as propiedades que esta madeira lle outorga aos caldos, 900 litros da colleita do ano pasado das denominacións de orixe Ribeira Sacra e Valdeorras repousan dende hai varios meses en catro barricas elaboradas con carballo de terra.

Esta investigación está financiada pola Comisión Interministerial de Ciencia e Tecnoloxía e conta co respaldo do Consello Regulador da denominación de orixe Valdeorras.

Aínda que o viño aínda repousa nas barricas, unha adega, Algueira, e o Consello Regulador de
Valdeorras, que reúne a maior superficie de viñedos de Galicia, mostraron o seu interese por esta investigación.

Se os resultados son positivos, nun futuro inmediato os viños Mencía poderían comezar a madurarse en barricas elaboradas con carballo galego, substituíndo aos tradicionais recipientes de carballo francés ou americano, que teñen unha composición química diferente e custan uns 1.500 euros por unidade.

Euskadi premia a D. O. de Valdeorras con dous galardóns.


A cata da 'Irmandade de Centros Galegos en Euskadi' premiou dous viños tintos da adega ruesa "Alan".

Dous viños da adega situada na Rúa 'Alan', pertencente ao D.O. de Valdeorras foron premiados no concurso de viños tintos que organiza a 'Irmandade de Centros Galegos en Euskadi'.

O primeiro premio da 'X Cata-concurso de viños tintos galegos' levoullo 'Alan de Val-Escada' da anada do 2008. Acompañado polo mencía 'Alan de Val' do 2009, que recibiu o terceiro premio do certame.

Premios Arribe 2010


A Feira Agroalimentaria de Arribes, dentro do Salón Internacional do Viño e a súa Cultura presenta os premios arribe 2010 que terán lugar o próximo mes de agosto.

Nesta edición amplíanse o número de galardóns na categoría Arribe de Ouro debido ao éxito e calidade de pasadas tempadas.

No referente ao comité de cata, na edición deste ano distribuirase equitativamente entre xuíces españois e portugueses, facendo énfase en profesionais estreitamente relacionados aos medios de comunicación.

Para participar ou ampliar información prema aquí.

viernes, 16 de julio de 2010

A Veiga dá inicio a "Trevenatio. I encontro de lecer, conservación e natureza"


Unha cata de viños inicia hoxe, ás 11:00 horas, o certame "Trevenatio. I encontro de lecer, conservación e natureza", que se desenvolverá até o vindeiro domingo. Os asistentes poderán degustar os caldos brancos do cinco denominacións galegas.

Este certame complementarase a partir das 20:00 coas xornadas gastronómicas "Sabores de Trevinca" que se desenvolverá en catro establecementos: "Eidos dás estrelas", "As Chairas", "Aira dá Petada" e "Hotel o Cervo".