lunes, 19 de julio de 2010

A USC estuda o carballo galego para a crianza dos viños



Para determinar as propiedades que esta madeira lle outorga aos caldos, 900 litros da colleita do ano pasado das denominacións de orixe Ribeira Sacra e Valdeorras repousan dende hai varios meses en catro barricas elaboradas con carballo de terra.

Esta investigación está financiada pola Comisión Interministerial de Ciencia e Tecnoloxía e conta co respaldo do Consello Regulador da denominación de orixe Valdeorras.

Aínda que o viño aínda repousa nas barricas, unha adega, Algueira, e o Consello Regulador de
Valdeorras, que reúne a maior superficie de viñedos de Galicia, mostraron o seu interese por esta investigación.

Se os resultados son positivos, nun futuro inmediato os viños Mencía poderían comezar a madurarse en barricas elaboradas con carballo galego, substituíndo aos tradicionais recipientes de carballo francés ou americano, que teñen unha composición química diferente e custan uns 1.500 euros por unidade.

No hay comentarios:

Publicar un comentario