viernes, 20 de noviembre de 2009

V: O universo da botella



No 1640, o membro da Corte Británica Sir Kenelm Digby, inaugurou a primeira fábrica de botellas que utilizaba nos seus fornos carbón de hulla, e anque non foi o primeriro en utilizar esta técnica si foi o primeiro en patentala e polo tanto é a quen tradicionalemente se lle atribúe esta invención.

A estrela do día: Santuario das Ermidas

O Santuario das Ermidas é o santuario mariano máis importante de toda a bisbarra. Antigo seminario, é un conxunto monumental e arquitectónico de grande relevancia. Foi declarado Ben de Interese Cultural (BIC) no 2006.

Localizado nunha zona privilexiada mantén as característcias intrínsecas dunha terra que dende a chegada dos romanos se dedica o cultivo das vides. É por iso que as súas columnas posúen racimos de uvas.

jueves, 19 de noviembre de 2009

A-DI-VIÑAS DO DÍA IV

Saberías decir quen foi o valdeorrés que plantou a primeira cepa?

A-DI-VIÑAS DO DÍA III (resposta)

En referencia á pregunta plantexada onte, hoxe dámosvos a reposta.
O nome de Larouco provén dun Deus romano pagano

A-DI-VIÑOS DO DÍA VI

Por qué o viño branco envellece antes nas botellas brancas que nas coloreadas?

A-DI-VIÑOS DO DÍA III (RESPUESTA)

En referencia á cuestión plantexada onte, hoxe damos a resposta.
Os viños vellos eran máis baratos que os xóvenes porque estropeábanse antes, ó non alamcenar o viño nos recipeintes adecuados.

IV: Curiosidades de Valdeorras






Sabías que Valdeorras foi o primeiro lugar onde se comezou a producir viño en Galicia?

IV: Curiosidades da botella








Sabías que a forma das botellas non son capricho do fabricante senón que serven para mellorar a conservación do viño?

IV: O universo de Valdeorras















En plena Idade Media, a tradición de plantar viñas foi continuada polos monxes benedictinos. Entre os séculos XI e XII cítanse 40 documentos nos que se consigna a existencia de viñas, o cal nos daá unha mostra clara da importancia que este cultivo estaba adquirindo en Valdeorras. Tamén se fai referencia a cubas, parras e lagares como accesorios necesarios para a elaboración do viño.

IV: O universo da botella















Sobre o 1400 na Toscana xurdeu a botella de Chianti, que consistía nunha botella globular á que se lle engadía unha cesta de palla ó redor, que lle proporcionaba protección e firmeza.