martes, 23 de noviembre de 2010

Os Godellos de Valdeorras rozan a perfección según os expertos


"As sortes 2009", da Adega Rafael Palacios, logra unha cualificación de 99, outorgada pola Guía Proensa.

Os expertos dotaron con altísimas cualificacións aos Godellos Valdeorreses. Si "As Sortes 2009" lograba rozar a perfección cunha cualificación de 99 puntos segundo os expertos de Proensa, "Louro do Bolo", da mesma adega e elaborado con 92% godello e 8% treixadura, quedou a escasos 5 puntos, cunha valoración de 94. A adega Rafael Palacios viuse acompañada por Guitián, tamén valdeorresa á que se otorgarón aos seus viños "Guitián sobre Leas 2009", "Guitián 2008" e "Guitián 2009"; as cualificacións de 96, 94 e 93 puntos, respectivamente.

Mentres, o afamado crítico do viño Stephen Tanzer volvía incluír ao godello "Louro do Bolo 2009" na súa lista cunha cualificación de 91 puntos; acompañadó, neste caso, de Godello Valdesil cunha puntuación de 90.

Non é alleo para o sector vinícola mundial o auxe que está a ter o viño elaborado con variedade Godello, e xa son diversas as D.O. penínsulares que están a apostar pola exportación e implantación local desta variedade. Acto que o Consello Regulador de Valdeorras tóma con moita calma, informando que esta variedade é moi sensible e necesita unhas condicións especiais; e advertindo que a calidade dos godellos galegos, en especial Valdeorras, é un cúmulo de clima, chans e uva. Feito que ratifican especialistas norteamericanos tras realizar un minucioso seguimento sobre o tema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario