martes, 6 de abril de 2010

11. MEXILLÓNS AO VAPOR



NOME DA RECEITA: MEXILLÓNS AO VAPOR

NÚMERO DE COMENSAIS: 4-6 persoas

INGREDIENTES:

- 1,500 Kg. mexillóns vivos
- 2 dentes de allo
- aceite de oliva
- 300 dl. de viño branco Godello
- 1 limón


VARIEDADE, MARCA E AñADA DO VIÑO:

Godello, Viña Treval, 2007

FORMA DE ELABORACIÓN DA RECEITA:

1.Limpar os mexillóns, as barbas e raspalos ben por riba.
2.Despois lavámolos en auga fría.
3.Nunha pota pomos un chorro de aceite de oliva e un par de alliños a fritir. Cando xa estean ben quentes engadimos os mexillóns, dámoslle un par de voltas e tapámolo.
4.Abrimos e engadimos o viño branco e ímolo a tapar até o final da cocción, un par de minutos. E xa está.


PRESENTACIÓN DO PRATO:

Colócanse os mexillóns nunha fonte e acompáñase con limón.



MARTA, MADRID, ESPAÑA

No hay comentarios:

Publicar un comentario