miércoles, 21 de julio de 2010

A XIII "Feira do Viño de Valdeorras" ofrece un curso gratuito de iniciación a catas


O Consello Regulador ofrecerá un curso gratuíto de catas, para quen desexe iniciarse nos segredos do viño, durante a Feira do Viño que se celebrará en a Rúa.

Todas aquelas persoas que se mostren interesadas en coñecer os segredos da cata de viños poderán aprendelos de forma gratuíta nos cursos de iniciación que o Consello Regulador levará a cabo na súa caseta da 'Feira do Viño de Valdeorras', que se desenvolverá entre o 12 e o 15 de agosto en a Rúa.

A Cámara de comercio de Ourense propón unha aposta polo enoturismo internacional

No segundo semestre do ano o sector vinícola será a gran aposta da Cámara de Comercio de Ourense. As actividades propostas céntranse en realizar un concienzudo estudo sobre os modelos de promoción internacional do viño para aplicalos ás denominacións de orixe ourensás.

Países como Estados Unidos, Rusia, Bélxica e Ucraína servirán de campo de Estudo para os investigadores.

martes, 20 de julio de 2010

Peter de Garmo diriginte de "Pastaworks" en Portland (Oregón), enxalza o godello de Valdeorras como selo distintivo da gastronomía española

Nunha entrevista concedida a Oregónlive, Peter de Garmo mostra o lado internacional da comida española acompañándoa coa recomendación de un viño para cada prato típico.

Recoñecéndose gran coñecedor da cultura española en todos os seus aspectos, de Garmo non dubida en recomendar o godello Val de Sil Montenovo como acompañamento perfecto para algúns pratos máis significativos da tradición gastronómica española.

Se queres ler o artigo completo preme aquí.

A XIII edición da Feira do Viño de Valdeorras serve de prato forte ás festas de a Rúa


As festas da Rúa daran comezo o vindeiro venres 31 de xullo, cun cara a cara entre Elvis e Mickael Jackson. Continuará o día 6 de agosto co musical "World of Abba" e o día 15 de agosto coa actuación de "Os Tres Tenores". A iso sumásense diversas orquestras, atraccións e competicións deportivas.

Pero un dos pratos fortes porao a XIII edición da Feira do Viño de Valdeorras que, desde o xoves 12 ao domingo 15 de agosto, ofrecerá unha nutrida oferta de actividades relacionadas co viño para todos aqueles que queiran participar.

Amplia información premendo aquí.

lunes, 19 de julio de 2010

A USC estuda o carballo galego para a crianza dos viños



Para determinar as propiedades que esta madeira lle outorga aos caldos, 900 litros da colleita do ano pasado das denominacións de orixe Ribeira Sacra e Valdeorras repousan dende hai varios meses en catro barricas elaboradas con carballo de terra.

Esta investigación está financiada pola Comisión Interministerial de Ciencia e Tecnoloxía e conta co respaldo do Consello Regulador da denominación de orixe Valdeorras.

Aínda que o viño aínda repousa nas barricas, unha adega, Algueira, e o Consello Regulador de
Valdeorras, que reúne a maior superficie de viñedos de Galicia, mostraron o seu interese por esta investigación.

Se os resultados son positivos, nun futuro inmediato os viños Mencía poderían comezar a madurarse en barricas elaboradas con carballo galego, substituíndo aos tradicionais recipientes de carballo francés ou americano, que teñen unha composición química diferente e custan uns 1.500 euros por unidade.

Euskadi premia a D. O. de Valdeorras con dous galardóns.


A cata da 'Irmandade de Centros Galegos en Euskadi' premiou dous viños tintos da adega ruesa "Alan".

Dous viños da adega situada na Rúa 'Alan', pertencente ao D.O. de Valdeorras foron premiados no concurso de viños tintos que organiza a 'Irmandade de Centros Galegos en Euskadi'.

O primeiro premio da 'X Cata-concurso de viños tintos galegos' levoullo 'Alan de Val-Escada' da anada do 2008. Acompañado polo mencía 'Alan de Val' do 2009, que recibiu o terceiro premio do certame.

Premios Arribe 2010


A Feira Agroalimentaria de Arribes, dentro do Salón Internacional do Viño e a súa Cultura presenta os premios arribe 2010 que terán lugar o próximo mes de agosto.

Nesta edición amplíanse o número de galardóns na categoría Arribe de Ouro debido ao éxito e calidade de pasadas tempadas.

No referente ao comité de cata, na edición deste ano distribuirase equitativamente entre xuíces españois e portugueses, facendo énfase en profesionais estreitamente relacionados aos medios de comunicación.

Para participar ou ampliar información prema aquí.

viernes, 16 de julio de 2010

A Veiga dá inicio a "Trevenatio. I encontro de lecer, conservación e natureza"


Unha cata de viños inicia hoxe, ás 11:00 horas, o certame "Trevenatio. I encontro de lecer, conservación e natureza", que se desenvolverá até o vindeiro domingo. Os asistentes poderán degustar os caldos brancos do cinco denominacións galegas.

Este certame complementarase a partir das 20:00 coas xornadas gastronómicas "Sabores de Trevinca" que se desenvolverá en catro establecementos: "Eidos dás estrelas", "As Chairas", "Aira dá Petada" e "Hotel o Cervo".

jueves, 15 de julio de 2010

Importadores de viño mexicanos visitan as adegas de Valdeorras


A internacionalidade dos viños da D.O. de Valdeorras maniféstase na visita dunha delegación de importadores mexicanos que permanecerán preto dunha semana en Galicia. Durante este tempo visitarán as adegas de:"Santa Marta", en Vilamartín; "A Coroa" e "Joaquín Reboredo" na Rúa.

O Barco, beleza histórica



O Barco, situado na chaira do Sil, é unha vila que conxuga en perfecta harmonía a tradición histórica coa modernidade e o desenvolvemento.

De calado histórico de importancia significativa, a beleza e riqueza destas paraxes é ben coñecida xa dende época romana;onde, estes, deixaron o seu sinal en forma de vide para comezar unha tradición milenaria selo identificador desta terra. Hoxe a vila é centro comercial e neuralxico da rexión, e nela conflúe a comodidade e o goce con paraxes naturais de monumental beleza .

Desta zona de sublime fermosura obtéñense uns viños de igual personalidade; carácter robusto pero extremadamente agradables ao padal. A historia da rexión fúndese coa tradición e a modernidade nuns caldos de finísima calidade e armoniosa sensibilidade para dar a benvida a todo aquel visitante que se achegue a fermosura desta terra.

Coñece mellor os nosos viños premendo aquí.