martes, 17 de julio de 2012

O I Salón de Produtos excelencia da Euroregión cultiva un excepcional éxito en O Barco

Foto: Manu Sánchez (Alan de Val) Info: Manu Sánchez - La voz de Galicia - La Región
 O I Salón de Produtos Excelencia de Galicia e Norte de Portugal, onde os viños DO Valdeorras xogaron un papel relevante, pecha as súas portas cunhas cifras que roldan os 35.000 euros en beneficios para os produtores, segundo palabras da responsable Irene Dacal.

Durante o fin de semana, o Paseo do Malecón barquense foi pechado para que puidesen instalar os seus postos os 22 produtores de artigos de calidade de Galicia e Portugal. Os visitantes puideron adquirir dende viños ou meles, até os tradicionais mirabeles, pasando por embutidos portugueses e de Valdeorras.

Había doces por un euro, pero tamén botellas de viño por 25, así que o balance feito desde a Concellaría de Turismo e Promoción Económica de O Barco é que a feira gastronómica do pasado fin de semana xerou «entre 30.000 e 40.000 euros en vendas», segundo os datos dados hoxe pola responsable, Irene Dacal.

É o cálculo realizado en virtude dos 2.500 billetes de venda entregados, que daban dereito a participar nun sorteo con premios varios. Asegurou que «os produtores quedaron encantados, tanto que houbo algún que tivo que ir buscar máis produto, porque venderon todo o que trouxeran» e que varios apuntaron tamén á súa intención de regresar sempre que fose posible.

Varias adegas DO Valdeorras acompañaron o acto dende as súas respectivas casetas, ofrecendo a excelencia dos seus viños como aliciente á calidade dos produtos expostos.

Estas foron as adegas participantes no acto:
  Podes ampliar información sobre cada unha delas facendo click sobre o seu nome
Adega Godeval

Adega Quinta da Peza

Adega Santa Marta - Viñaredo


Adega Alan de Val

Adegas D´Berna


Pola súa banda, un concurso de bocadillos no que participaron doce competidores, precedeu o peche do 'I Salón gastronómico de produtos de excelencia dá eurorrexión'.

 O vencedor foi José Luís Ferreira, que utilizou como ingrediente principal paté de pementa. O segundo e terceiro premios foron para Francisco Bussieres Valcarce e Manuel Fernández López, respectivamente. Os gañadores gozarán de estancias de tres días en Barcelos (Portugal) e dun fin de semana en Sarria (Lugo) e no espectacular "Pazo de O Castro" en O Barco.



No hay comentarios:

Publicar un comentario