miércoles, 4 de abril de 2012

Mousse de Queixo de Tetilla con Espuma de Marmelo e Licor Café

Como proposta de sobremesa para esta semana Santa, Yayo Daporta, prolífico Cheff do grupo de vangarda culinaria de Galicia "Nove", ofrécenos esta paradigma da cociña tradicional galega cun delicado toque innovador e vangardista.

Yayo Daporta é unha das máis destacas e emerxentes figuras da nova cociña de Vangarda en España e, dende logo, en Galicia. O seu lema resúmese nun enfoque da cociña galega actualizado, complementado con chiscadelas do mellor doutras zonas. Él preséntase da seguinte maneira:

"Estudei cociña sen ningunha convicción e a verdadeira vocación chegoume cando coñecín a cociña de Casa Solla, foi o meu primeiro traballo e tamén o que espertou a miña curiosidade pola cociña de vangarda. Iso levoume a outros restaurantes de España. E hoxe baseo a miña cociña no bo gusto e o sentido común, non pretendo ser creativo e manteño a miña cociña dacabalo entre o tradicional e as vangardas"

O seu chalé-restaurante, situado no Cambados antigo, caracterízase na súa planta, e tras a pedra, polo deseño nobremente funcional. Avisa, e non defrauda, de que estamos ante un estilo moderno que aplica os coñecementos do novo século a uns produtos de sempre, proporcionados pola lonxa inmediata, a depuradora de mariscos familiar, ou pola horta e cabana do fértil val do Salnés.

Así presenta Yayo este prato:





No hay comentarios:

Publicar un comentario