viernes, 30 de marzo de 2012

Castañas glaseadas con touciño entrefebrado á canela en maridaxe con Mencía DO Valdeorras

De novo venres e nova receita de vangarda Culinaria que hoxe nos chega da man de Javier Rodríguez "Taky". Destacado membro de Grupo Nove e figura de recoñecemento e prestixio internacional, que se abandera baixo a máxima: "Cociña de inspiración mundial cun forte acento de Galicia" e que se materializa na Coruña como xefe de cociña do Catering Boketé


E é que a mellor maneira de describir a Javier, adentrándonos no seu fundamento ideolóxico de "Orientación ao sabor", é repasando a súa traxectoria profesional:

RECOÑECEMENTOS

-Campión de España de Cociñeiros (2000)

-10 Posto Campionato Mundial de Cociña Bocuse D'or 2001

-Tres veces campión de Galicia de Cociñeiros (1996, 98, 2000)

-Medalla de Bronze Campionato Europeo de Sabores Rexionais

TRAXECTORIA PROFESIONAL

-Xefe de Cociña Catering Boketé (A Coruña)

-Executive Sous Chef Taberna do Alabardero (Washington DC)

-Xefe de Cociña Restaurante Praia Club (A Coruña)

-Xefe de Carnes e Grella Restaurante 3030 Ocean (Florida)

-Aprendizaxe e Stages en casa Pardo (A Coruña), Zuberoa (Oiartzun), O Bulli (Roses), Akelarre, Arzak (San Sebastián), Casa Solla (Poio), Hotel Savoy (Londres), Hotel Marriott Harbour Beach (Florida), Hotel Hyatt Regency A Manga (Murcia), Hotel Occidental Teguise (Lanzarote).
Taberna do Alabardero (Madrid, Sevilla e Marbella), Ronald Reagan Building Catering Services(Washington DC).

TITULACIÓNS

-Bachelor of Applied Science in Hospitality Administration (Southern New Hampshire University)

-Diploma en Xestión de Empresas Hostaleiras (Centro Superior de Hostalaría de Galicia)

-Certificado Elaboración e Xestión en Cociña (Centro Superior de Hostalaría de Galicia)

Así presenta Javier este prato




No hay comentarios:

Publicar un comentario