De novo venres e nova receita de vangarda Culinaria que hoxe nos chega da man de Javier Rodríguez "Taky". Destacado membro de Grupo Nove e figura de recoñecemento e prestixio internacional, que se abandera baixo a máxima: "Cociña de inspiración mundial cun forte acento de Galicia" e que se materializa na Coruña como xefe de cociña do Catering Boketé
E é que a mellor maneira de describir a Javier, adentrándonos no seu fundamento ideolóxico de "Orientación ao sabor", é repasando a súa traxectoria profesional:
RECOÑECEMENTOS
-Campión de España de Cociñeiros (2000)
-10 Posto Campionato Mundial de Cociña Bocuse D'or 2001
-Tres veces campión de Galicia de Cociñeiros (1996, 98, 2000)
-Medalla de Bronze Campionato Europeo de Sabores Rexionais
TRAXECTORIA PROFESIONAL
-Xefe de Cociña Catering Boketé (A Coruña)
-Executive Sous Chef Taberna do Alabardero (Washington DC)
-Xefe de Cociña Restaurante Praia Club (A Coruña)
-Xefe de Carnes e Grella Restaurante 3030 Ocean (Florida)
-Aprendizaxe e Stages en casa Pardo (A Coruña), Zuberoa (Oiartzun), O Bulli (Roses), Akelarre, Arzak (San Sebastián), Casa Solla (Poio), Hotel Savoy (Londres), Hotel Marriott Harbour Beach (Florida), Hotel Hyatt Regency A Manga (Murcia), Hotel Occidental Teguise (Lanzarote).
Taberna do Alabardero (Madrid, Sevilla e Marbella), Ronald Reagan Building Catering Services(Washington DC).
TITULACIÓNS
-Bachelor of Applied Science in Hospitality Administration (Southern New Hampshire University)
-Diploma en Xestión de Empresas Hostaleiras (Centro Superior de Hostalaría de Galicia)
-Certificado Elaboración e Xestión en Cociña (Centro Superior de Hostalaría de Galicia)
Así presenta Javier este prato
No hay comentarios:
Publicar un comentario