viernes, 13 de enero de 2012

Xarda escabechada con queixo de Cebreiro ao Godello de Valdeorras

No seguinte vídeo ofrecémosvos a receita de elaboración de Xarda escabechada con queixo de Cebreiro ao Godello de Valdeorras. Unha receita que nos chega da man de Iñaki Bretal, rexente da cociña do restaurante Eirado dá Leña e integrante do prolífico grupo gastronómico de vangarda galego "Nove".

Iñaki Bretal é unha cabeza inquieta que procura sacar sempre "o mellor do mellor produto galego" utilizando a máxima expresión dese produto como trazo caracterizador da súa cociña. 

A súa arte culinaria alcanza a máxima expresión no seu restaurante "O Eirado da Leña", situado nunha casa antiga no centro histórico de Pontevedra, concretamente na Praza da Leña, fronte á entrada principal do antigo Museo Provincial.

"O Eirado" comezou hai 7 anos como un proxecto de tres amigos (Marta, Rober e Iñaki) no que a idea principal "sempre foi a de non montar o comedor dun restaurante, senón que deberiamos conseguir montar nun restaurante o comedor dunha casa". Un comedor acolledor no que o comensal se sentise cómodo e a gusto.

Así presenta Iñaki a receita de hoxe 
 




No hay comentarios:

Publicar un comentario