martes, 30 de marzo de 2010
9. CALABACINS RECHEOS DE CARNE
NOME DA RECEITA: CALABACÍNS RECHEOS DE CARNE
NÚMERO DE COMENSAIS: 6
INGREDIENTES:
- 3 Calabacíns
-600 gr. de tenreira picada
- 1 cebola
- 2 dentes de allo
- 1 tomate maduro
- un chorro de nata líquida
- queixo rallado
-200 dl. de viño branco
-aceite de oliva
-sal
-pimenta
VARIEDADE, MARCA E AÑADA DO VIÑO:
Godello, Casal de Furcos, 2008
FORMA DE ELABORACIÓN DA RECEITA:
1.Primeiro cortamos os calabacÍNs pola metade e cada metade á metade e cunha culler imos baleirándoos. Imos cocer os clabacines durante 10 minutos con aUGa fervendo e un pouquiño de sal.
2.Agora os escurrimos boca abaixo sobre papel de cociña para que o sobrante de auga váiano botando.
3.Imos picar o inteior dos calabacines e reservámolos. Pelamos os tomates e quitámoslle as sementes, partímolo pequeniño e reservámolo. Picamos a cebola unha vez pelada e tamén a reservamos. Pelamos un par de allos e os rallamos.
4.Empezamos a fritir nun pouco de aceite de oliva os calabacines cun pouco de sal, daquela os escurrimos nun colador. No mesmo aceite douramos a cebola co allo e un pouco de sal. Ímolo a pór nun vaso para batelo xunto cun chorro de viño branco.
5.Engadimos esta pasta á carne picada e mesturámolo ben. Engadimos sal, pementa e un pouquiño de tomiño. Empezámolo a fritir no mesmo aceite. Cando leve 5 minutos engadímoslle o tomate, o clabacín frito e un chorro de nata líquida. Dámoslle unhas voltas e deixámolo uns minutos.
6.Rallamos o queixo. Enchemos os calabacins sobre unha bandexa de forno e por encima pómoslle queixo rallado. Lometemos no forno a 180º o tempo que necesite ata que estean dourados os calabacins.
PRESENTACIÓN DO PRATO:
Pór nun prato dúas metades de calabacín recheas.
MARTA, MADRID, ESPAÑA
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario