Fonte: EFE
O escritor gastronómico Gerry Dawes impartiu recentemente en Estados Unidos un seminario sobre o futuro dos viños de Mencía e Godello que se elaboran nas denominacións de orixe Ribeira Sacra e Valdeorras
Este primeiro contacto foi en Nova Orleans, e para o día 23 está previsto o segundo na cidade de Santa Fe. En ambos os casos, as súas explicacións complementaranse con catas divulgativas de viños destas dúas zonas de Galicia, segundo indicaron a EFE fontes das denominacións de orixe.
A través dos viños que seleccionou nas súas frecuentes viaxes a Galicia, concretamente á Ribeira Sacra e Valdeorras, o escritor Gerry Dawes pretende falar do bo futuro que, segundo a súa opinión, teñen os viños destas dúas denominacións.
Ademais, para o segundo seminario pretende compaxinar os tintos de Mencía e os brancos de Godello con algúns pratos típicos das comarcas da Ribeira Sacra e Valdeorras.
No hay comentarios:
Publicar un comentario